Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Privaloma izoliacija atvykstantiems iš Lenkijos: galioja tik kelios išimtys

Sulaukiant daug gyventojų užklausų dėl privalomos izoliacijos sąlygų grįžusiems ir atvykstantiems iš Lenkijos, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pateikia svarbiausius atsakymus. Specialistai pabrėžia, kad 14 dienų izoliacija netaikoma išimtiniais atvejais, taikomais tik atvykus iš Lenkijos Respublikos, rašoma pranešime spaudai.
Lietuvos ir Lenkijos pasienyje
Lietuvos ir Lenkijos pasienyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką, izoliavimasis neprivalomas Lietuvos Respublikos piliečiams, grįžusiems ar atvykusiems iš Lenkijos Respublikos, kai buvo vykstama šiais trimis atvejais – darbo, studijų ar su žemės ūkio veikla susijusiais reikalais. Tokia išimtis numatyta ir iš Lenkijos į Lietuvą atvykusiems Lenkijos Respublikos piliečiams, teisėtai gyvenantiems Lenkijoje.

SAM informuoja, jog prievolė izoliuotis Lietuvos Respublikos piliečiams netaikoma tik tuo atveju, kai asmenys turi tai įrodančius dokumentus, pavyzdžiui, darbo sutartį su Lenkijos įmone, studijų sutartį arba žemės ūkio nuomos/panaudos sutartį ar sutartis su žemės ūkio produkcijos supirkėjais ir pan. Tuo metu Lenkijos piliečiams taip pat reikia turėti dokumentus, įrodančius asmens darbo santykius, studijas ar žemės ūkio veiklą Lietuvoje.

Pažymėtina, jog tik Lenkijai taip pat taikoma tranzito išimtis, numatanti, kad izoliacija neprivaloma Lietuvos Respublikos piliečiams, teisėtai gyvenantiems Lietuvoje ir tranzitu grįžtantiems per Lenkiją.

SAM primena, kad tarptautiniai komerciniai vežimai nėra sustabdyti. Sveikatos apsaugos ministro įsakyme Nr. V-352 nurodyta, jog ekipažų ir įgulų nariams, kurie dirba tarptautinius komercinius vežimus vykdančiose Lietuvos įmonėse ar vykdo juos visų rūšių transporto priemonėmis, izoliacija privaloma nuo atvykimo į Lietuvos Respubliką iki išvykimo iš jos teritorijos dienos, bet ne ilgiau kaip 14 dienų.

Izoliacijos tvarka kartu su nustatytomis išimtimis nurodyta Sveikatos apsaugos ministro įsakyme Nr. V-352, kurį galite rasti čia.

Pirmadienį laukia pokyčiai

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad reaguodama į tai, jog pagal epidemiologinius rodiklius didelė dalis Europos Sąjungos šalių patektų į labiausiai koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos) paveiktų šalių sąrašą, pirmadienį į neeilinį posėdį susirinksianti Vyriausybė spręs dėl nutarimo nuostatų pakeitimo šiuo klausimu.

Kaip 15min jau rašė, būtų tekę į sąrašą į įtraukti ir vienintelę organizuotų kelionių kryptį – Graikiją, taip pat Airiją, Jungtinę Karalystę, Daniją.

Visgi pranešta, kad penktadienį nebus atnaujintas labiausiai koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos) paveiktų šalių sąrašas, o iki atskiro Vyriausybės sprendimo galios rugpjūčio 7 d. Operacijų vadovo sprendimai. Juose paskelbtą šalių sąrašą galite rasti čia: Nuo pirmadienio reikės izoliuotis grįžus iš Turkijos ir 17 Europos šalių, visai ant ribos – dar dvi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius