Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakcinų turizmas: 5 šalys, kurios skiepus nuo COVID-19 siūlys ir turistams

Ne vienoje šalyje vakcinacijos procesai sulaukia daugiau kritikos nei liaupsių. Per lėtai, per mažai, ne pagal tokius prioritetus... Bet yra valstybių, kurios imasi kitos strategijos – norėdamos prikelti į komą panirusį turizmo sektorių, žada skiepyti ne tik savo gyventojus, bet ir turistus.
Mauricijus
Mauricijus / 123rf.com nuotr.

Vos pasaulyje pradėjus skiepyti žmones nuo COVID-19, atsirado ir norinčių sistemą apeiti. Prisiminkime kad ir skandalingą vilniečių važiavimą į Šilalę.

Užsienyje tokių pavyzdžių irgi yra, kai bandoma surasti landų ir anksčiau gauti skiepą nuo COVID-19. Vakcinacijos pradžioje atsirado norinčių vardan skiepo vykti į Floridą ne tik iš kitų JAV valstijų, bet ir Kanados, Brazilijos, Argentinos.

„The Guardian“ skelbė, kad beveik 50 tūkst. dozių buvo skirta turistams ir tiems, kurie Floridoje turi tik atostogų namus. Iš pradžių Floridoje skiepijamas vyko gana chaotiškai – vyresni nei 65 metų žmonės galėjo tiesiog pasiskiepyti bet kuriame iš numatytų centrų. Tik sausio antroje pusėje tapo privaloma pateikti įrodymą, kad Floridoje asmuo praleidžia bent 3 mėnesius per metus.

Indijoje dar lapkritį buvo pradėtos reklamuoti kelionės į Niujorką – per keturias dienas už 2 tūkst. JAV dolerių esą galima suskraidyti į Niujorką iš Bombėjaus, pamatyti miestą ir gauti vakciną. Tereikia turėti 10 metų galiojančią JAV vizą.

Bet gauti taip trokštamą skiepą svetur šiemet gali pavykti ir nebandant apeiti taisyklių. Bent 5 šalys jau kalba, kad žada skiepyti ne tik savo piliečius.

Maldyvai

Lietuvių pastaraisiais mėnesiais itin pamėgtas salynas viliasi dar daugiau keliautojų privilioti su „vakcinų turizmu“. Ketinama pradėti programą „3V“ – „Visit, Vaccination, Vacation“ (lietuviškai skamba ne taip elegantiškai – atvykimas, vakcinacija, atostogos).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius