-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venecija imasi veiksmų prieš įkyrėjusius turistus – grės baudos iki 500 eurų

Gerbkite Veneciją. Čia esate laukiami, bet privalote žaisti pagal vietinių taisykles – arba sumokėsite už tai. Tokią žinią visiems turistams siunčia vieno populiariausių pasaulio miestų valdžia, rašo „The Independent“.
Turistai Venecijoje
Turistai Venecijoje / 123rf.com nuotr.

Venecija paskelbė naują kampaniją, skirtą turistams. Ja bus siekiama, kad čia atvykstantys žmonės elgtųsi tinkamai – miestui darosi vis sunkiau susitvarkyti su turistų antplūdžiu, o vietiniams kantrybės beveik nebelikę.

Kampanija vadinasi #EnjoyRespectVenezia (lietuviškai tai reiškia „Mėgaukis, gerbk Veneciją“), ji bus reklamuojama socialiniuose tinkluose, plakatai ir lankstinukai atsiras visame mieste, o visų pirma – traukinių stotyje.

Lankytojams bus primenama, kad draudžiama plaukioti kanaluose, iškylauti tam neskirtose viešosiose erdvėse, jie raginami nestovėti pernelyg ilgai ant tiltų, nešiukšlinti, mieste nevažinėti dviračiais ir nesigrožėti Venecija prisidengus tik maudymosi kostiumėliais.

Jeigu visgi sumanysite neklausyti šių primygtinų patarimų, grės baudos nuo 25 iki 500 eurų.

„Žinia, kurią turime pasiųsti, yra ta, kad mes nejuokaujame, – sakė už turizmą atsakinga Paola Mar. – Jeigu pasklis žinia, kad taip besielgiantys žmonės yra baudžiami, be to – apie juos pranešama jų šalių ambasadoms, galbūt mums pavyks kitus sulaikyti nuo tokių pat veiksmų.“

Praėjusį savaitgalį grupė paauglių iš Belgijos pagarsėjo visame pasaulyje, kai nusifilmavo nuo tilto šokantys į Didįjį kanalą.

Praėjusių metų vasarą vienas turistas nuo tilto šoko į kanalą, tačiau pataikė į vandens taksi ir vėliau mirė ligoninėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius