-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Pankevičiaus kova už gyvybę lankant nuošalią gentį Etiopijoje: „Blogesnės vietos susirgti net nesugalvosi“

„Gulėjau tamsiame kambarėlyje be elektros, tualeto, vandens ir svarsčiau, kad tai tikrai pati blogiausia ir atokiausia vieta sirgimui. Blogesnės net nesugalvosi“. Taip apie savo sunkią ką tik pasibaigusią kovą su pavojingiausia maliarijos forma sako į naują ekspediciją po nuošalias Afrikos ir Artimųjų Rytų vietas leidęsis Danas Pankevičius, su 15min pasidalijęs išskirtiniu pasakojimu.
Danas Pankevičius sunkiai susirgo lankydamas atokią Sutra gentį Etiopijoje
Danas Pankevičius sunkiai susirgo lankydamas atokią Sutra gentį Etiopijoje

Tropine maliarija daugiausiai pasaulio valstybių apkeliavęs lietuvis suserga jau trečią kartą per dvejus metus, tačiau šįkart – kaip niekad sunkiai, lankant atokią gentį Etiopijoje. Teko ištverti daug. Haliucinacijos, ligoninės be elektros ar vandens, kur gydytojams operacijas tenka atlikti pasišviečiant telefonais, klaidinga pirminė diagnozė, tarptautinių organizacijų nepatvirtinti vaistai...

Galiausiai jam pačiam teko likimą perimti į savo rankas. „Pats nusistačiau diagnozę, atspėjau maliarijos tipą ir pradėjau gydymą. Jei būčiau klausęs tik gydytojų nurodymų, tai klausimas, ar būčiau išgyvenęs“, – 15min atvirai pasakojo Danas.

Anksčiau pristatęs savo projektą „Ekspedicija Afrika“, gruodžio pabaigoje Danas iškeliavo į naują nuotykį. Keliautojas išvyko į Afriką ir Artimuosius Rytus ir dabar lanko tokias vietas, kur dar joks lietuvis nėra kėlęs kojos. Dauguma tikriausiai nė neišdrįstų.

Apie neįprasčiausias pasaulio vietas, atokiai gyvenančias gentis, retus laukinius gyvūnus, egzotinį maistą, įspūdingus gamtos paminklus šiemet galėsite skaityti specialiame 15min projekte, tačiau vienas pirmųjų rimtų nuotykių – toks, kurio niekada nebesinorėtų pakartoti. Danui teko dar kartą įveikti tropinę maliariją, kuri kasmet nusineša šimtus tūkstančių gyvybių.

Pirmoji diagnozė – ne maliarija

Gruodį D.Pankevičius keliavo ir po Etiopiją, ir po pasaulio šalių Somalį. Iš šios grįžęs į Adis Abebą, su dviem draugais išvyko į atokų šalies regioną prie pat Pietų Sudano sienos.

„Nusprendėm aplankyti atokią Surma gentį, – istoriją pasakoti pradėjo D.Pankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius