-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neturistinę Kolumbiją pamatę lietuviai rado atsakymą, kas yra laimė

Nors dviejų bičiulių kelionė į Kolumbiją įvyko vasario mėnesį, klausantis kauniečio Rido Beržausko ir Liuksemburge šiuo metu gyvenančio Irmanto Škėrio pasakojimo atrodo, jog iš ten jie grįžo vakar.
Kadrai iš filmo
Kadrai iš filmo

Mėnesį Kolumbijoje praleidę ir po įvairias šalies vietas keliavę draugai turėjo progą išvysti neturistinę šalį. Toks ir buvo vienas iš jų kelionės tikslų – pamatyti ir įamžinti skirtingų socialinių sluoksnių kolumbiečius ir jų istorijas. Visa nufilmuota medžiaga suguls į dokumentinį-meninį filmą „Gente feliz“ (Laimingi žmonės), kurį išvysti bus galima vasaros pabaigoje – rudens pradžioje.

Ieškodami istorijų šiam filmui vaikinai sąmoningai rinkosi kuo spalvingesnius personažus – jų herojumi tapo ir savo kūnu prekiaujanti moteris, Kolumbijos kariuomenės karys, spalvingas vieno viešbučio durininkas ir panašūs žmonės.

Anot I.Škėrio, surasti tokių žmonių Kolumbijoje nebuvo sunku – atrodo, kad ir kur pasisuktum, gyvena įdomūs žmonės, turintys dar įdomesnę istoriją. Tačiau kai kurie kalbėtis į kamerą ar suvaidinti sutartą situaciją sutiko tik už pinigus.

„Baltasis daugumai kolumbiečių atrodo turtingas, tad jie nelaiko problema paprašyti jo pinigų“, – sakė lietuviai.

Viešnagės metu jie apsilankė ir filmavo įvairiose šalies didmiesčių – Bogotos, Medeljino – vietose, taip pat mažesniuose Kolumbijos pajūrio miestuose. Svečiavosi ir garsiausio Kolumbijos lietuvio, buvusio Bogotos mero prof. Antano Mockaus namuose.

Apie savo kelionę, patirtis ir nuotykius Kolumbijoje jie sutiko papasakoti 15min kelionių rubrikai „Pasaulis kišenėje“. Kviečiame žiūrėti vaizdo interviu, kuriame matysis ir būsimo filmo kadrų.

VIDEO: Filmo „Gente Feliz“ autoriai apie įsimintiniausias filmavimo akimirkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius