Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasimatymas su Roma – kuo miestas papirko Ashtono Kutcherio dėmesio sulaukusį lietuvį

Azijoje daug keliavęs Jokūbas Laukaitis neslepia, kad, skirtingai nei daugelis lietuvių, Europos beveik nepažįsta. O į vieną populiariausių Europos sostinių – Romą – šiemet sausį jis atvyko pirmą kartą. Trijų dienų viešnagę Amžinajame mieste, kaip įprasta, įamžino videofilmuke, kuriuo dalinasi su „Pasaulis kišenėje“ skaitytojais.

„Romoje buvau paskutinėmis sausio dienomis ir praleidau čia tris dienas. Tai buvo viena iš mano stotelių dešimties dienų kelionėje po Italiją. Turbūt daug ką nustebinsiu, bet iki šiol Italijoje buvau lankęsis tik kartą – būdamas 15-os viešėjau Venecijoje.

Taigi, visa ši Italijos kelionė atrodė kaip visiškai naujas potyris, nes praktiškai nieko apie ją nežinojau. Romoje taip pat buvo mano pirmas kartas“, – pasakojo vaikinas.

Sakoma, kad Roma yra muziejus po atviru dangumi: čia kiekviename žingsnyje galima rasti įdomių objektų – tiek istorinių, tiek kultūrinių. Išsirinkti mėgstamiausias vietas sudėtinga. Vis dėlto Jokūbas savo vaizdo filmuke išskyrė tris labiausiai jam patikusias Romos erdves ir objektus.

„Labai ilgai galvojau, kokias tris vietas galėtume parodyti žmonėms, kurios charakteringai atspindėtų Romą. Galiausiai nusprendžiau, kad šios tiks geriausiai. Dar galvojau, kad būtų galima parodyti Vatikaną, tačiau jame ne daug buvo ką filmuoti, tad nusprendžiau apsieiti be jo. Man asmeniškai iš visų šių vietų labiausiai patiko romėnų forumas – įspūdinga vieta”, – pasakojo keliautojas.

Trijų dienų užteko, kad Jokūbas suprastų – į Romą jis dar sugrįš. „Nors ji yra vienos didžiausių Europos šalių sostinė, jos centras nėra labai didelis – jį visą galima lengvai apvaikščioti pėsčiomis. O pamatyti ten galima tiek daug!

Romiečiai man pasirodė labai malonūs, miestas švarus, maistas – labai skanus, o kainos tikrai ne stebuklingai brangios. Manau, jog ten dar grįšiu. Šis miestas tiesiog alsuoja senovės istorija. Esu tikras, kad kiekvienas ten atrastų kažką naujo, net ir ne pirmą kartą apsilankęs”, – įsitikinęs Jokūbas.

Sulaukė Holivudo žvaigždės pagyrų

Vos 20 metų perkopęs lietuvis gyvena taip, kaip daugelis tik svajoja. Pasakodamas apie tai, ką veikia ir kodėl gali sau leisti tiek daug keliauti, jis nė kiek nesimaivydamas kartoja, jog taip gyventi gali daugelis. Kartu su partneriais jis vysto vieną internetinį projektą, skirtą JAV rinkai. 

„Darbas suteikia visišką laisvę – galiu dirbti bet kuriuo paros metu ir bet kurioje pasaulio vietoje, svarbu tik turėti kompiuterį. Dėl to pastaruosius metus aš beveik visą laiką praleidau keliaudamas“, – anksčiau 15min pasakojo vaikinas. 

Nuo 2013-ųjų gyvendamas „ant lagaminų“ vaikinas pabuvojo keliose dešimtyse šalių. Didžiąją laiko dalį praleido Azijoje. 

Neseniai savo patirtimi apie tai, kaip keliauti po pasaulį ir tuo pačiu metu sėkmingai dirbti, jis pasidalino portale Aplus.com. Šis straipsnis vieną populiariausių pasaulio aktorių Ashtoną Kutcherį, kuris pasidalino Jokūbo straipsniu savo „Facebook“ paskyroje:

Whatever your passion, if it's important enough you'll accomplish it.

Posted by Ashton Kutcher on 2016 m. kovo 1 d.

„Nesvarbu, kokia tavo aistra. Svarbiausia, kad pasistengtum ją išpildyti“, – rašo garsus Holivudo aktorius. 

Jokūbas neslėpė to nesitikėjęs: „Straipsnį rašiau norėdamas papasakoti apie savo gyvenimo būdą ir įkvėpti kitus daryti tai, kas jiems patinka. Tai, kad juo pasidalino A.Kutcheris, yra nepaprasta“, – tikino „skaitmeninis klajūnas“. 

„Pasaulis kišenėje“ yra publikuotas ne vienas Jokūbo kelionių filmukas. Siūlome prisiminti keletą jų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius