-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tai patirsite tik lenkiškame pajūryje: pasivaikščiojimas mokamu tiltu ir ne į jūrą besileidžianti saulė

Nors patogiai ir greitai pasiekti Lenkijos pajūrio miestus Gdanską bei šalia esančius Sopotą ir Gdynią iš Lietuvos galėsime tik kitąmet, tačiau jau ir šiemet vasarą lenkiškasis pajūris pilnas lietuvių. Sėdę į mašinas jie per keletą valandų atsiduria... prie Baltijos jūros.
Sopoto jūros tiltas
Sopoto jūros tiltas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tiems, kam kilo natūralus klausimas: „Jei jūra ta pati, ko ten važiuoti?!“, pateiksime atsakymą. Dėl pajūrio miestų ir kainų.

Apie jas ir kitus savo įspūdžius iš Gdansko, Sopoto bei Gdynės detaliai pasakojo neseniai ten lankęsi Regimantas ir Monika.

Tačiau, jei galvojate, jog viskas ten pigu ir nemokama, klystate. Tikriausiai nustebsite sužinoję, kad vienas privalomų dalykų atostogaujant tiek Palangoje, tiek, pavyzdžiui, Sopote, – pasivaikščiojimas tiltu – Lenkijoje jums kainuos pinigų.

Suaugusieji už galimybę pasivaikščioti šiuo jūros tiltu turės sumokėti 8 zlotus. Vaikams iki 16 metų kaina perpus mažesnė. Keliaujantys su vaikais gali sutaupyti įsigydami šeimos bilietą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sopoto jūros tiltas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sopoto jūros tiltas

Nepaisant to, kad yra mokamas objektas, Sopoto jūros tiltas yra visada pilnas žmonių – ne veltui jis laikomas vienu populiariausių Lenkijos pajūrio objektų. Ir ne be reikalo: 511,5 metrų ilgio statinys tituluojamas ilgiausiu jūros tiltu Europoje (palyginimui, Palangos jūros tilto ilgis – maždaug 220 metrų).

„Vos įžengus pro vartelius lankytojus pasitinka aikštė, kurioje rengiamos pramogos, yra suoliukai ant kurių įsitaisę mėgsta degintis vietiniai Sopoto gyventojai. Jiems, beje, įėjimas nekainuoja, taip pat kaip ir uosto paslaugomis besinaudojantiems laivų savininkams“, – pasakojo rugpjūčio viduryje Sopote su šeima atostogavęs Erikas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sopoto jūros tiltas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sopoto jūros tiltas

Sopoto jūros tiltas turi kelis aukščių lygius. Galima nusileisti žemiau iki vandens.

„Čia pramogą ras vaikai, mat apačioje būriuojasi laukiniai paukščiai, besitikintys sulaukti kokio gardesnio kąsnio“, – pasakojo kaunietis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sopoto jūros tiltas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sopoto jūros tiltas

Pasak jo, atsinešti alkoholinių gėrimų ant tilto griežtai draudžiama. „Tačiau čia veikia restoranas. Tiesa, ne pats pigiausias ir tik vienas. Tad norintiems lengvai užkąsti ir nepermokėti užkandžių geriau įsigyti prieš apsilankymą. Juolab kad prie įėjimo ant tilto įsikūrusi aibė užkandinių“, – patarimais pasidalino Sopote atostogavęs pašnekovas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sopoto jūros tiltas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sopoto jūros tiltas

Pačioje tilto pabaigoje turistų laukia „piratų“ laivas, siūlantis 40 minučių pasiplaukiojimus Baltijos jūra. Taip pat vyksta reguliarūs reisai į Gdanską, Gdynią ir Helo pusiasalį – lenkiškąją Neringą.

Beje, palydėti saulę nuo tilto į jūrą Lietuvos pajūrio miestuose įpratę lietuviai turėtų žinoti, kad Lenkijoje to padaryti negalės.

„Dėl geografinės padėties saulė čia leidžiasi ne į jūrą, tad vakarais prie jūros lydėti saulės ateina tik pirmą atostogų dieną čia leidžiantys neapdairūs lietuviai“, – juokėsi Erikas.

2011 metais šalia medinės tilto dalies iškilo prieplauka galinti talpinti iki 100 laivų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius