Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

11 naujų skrydžių krypčių: ką bus galima pasiekti iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų

Nors vis dar esame apgaubti kalendorinės žiemos, pats laikas pasvajoti ir pasiplanuoti šiltojo sezono veiklas. Lietuvos oro uostai savo laiką rekomenduoja skirti kelionėms bei kviečia išbandyti naujas kryptis jau nuo šių metų kovo pabaigos. Skrydžių žemėlapyje daug ilgai lauktų naujienų – kelionės į Kroatiją, Šveicariją, Armėniją bei kitus dėmesio vertus turizmo taškus, rašoma pranešime spaudai.
Vasarą iš Lietuvos bus galima skristi į Rusiją, Kroatiją, Šveicariją
Vasarą iš Lietuvos bus galima skristi į Rusiją, Kroatiją, Šveicariją / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Kelionės

Iš Vilniaus oro uosto

Šiemet iš Vilniaus oro uosto startuoja tiesioginiai skrydžiai į du įspūdingus Kroatijos miestus – Dubrovniką ir Rijeką.

Kroatijos perlu dažnai tituluojamas Dubrovnikas bus pasiekiamas nuo gegužės 2 dienos.

Shutterstock nuotr./Dubrovnikas, Kroatija
Shutterstock nuotr./Dubrovnikas, Kroatija

Skrydžių bendrovė „airBaltic“ keleivius skraidins dusyk per savaitę: antradieniais ir šeštadieniais. Gynybinėmis sienomis juosiamas viduramžių miestas garsėja įspūdingomis bažnyčiomis, vienuolynais, o pastaraisiais metais jį nuolatos garsina ir serialo „Sostų karai“ aidas. Didelė dalis serijų buvo filmuota būtent Dubrovnike. Įsikūręs prie Adrijos jūros krantų, šiltuoju metų laiku miestas atsiskleidžia gražiausiomis savo spalvomis, todėl kasmet sulaukia didelio turistų iš viso pasaulio susidomėjimo.

Nuo gegužės 7 dienos „airBaltic“ taip pat skraidins ir į kitą Kroatijos pasididžiavimą – Rijeką.

123rf.com nuotr./Rijeka, Kroatija
123rf.com nuotr./Rijeka, Kroatija

Kartą per savaitę – ketvirtadieniais – vykdomi skrydžiai leis susipažinti su viliojančiu šalies uostamiesčiu ir autentiškomis lankytinomis miesto vietovėmis.

Tos pačios oro linijos kvies skristi ir į Ciurichą – skrydžiai šia kryptimi iš Vilniaus startuoja kovo 31 dieną ir bus vykdomi dusyk per savaitę: antradieniais ir šeštadieniais. Pasigrožėti didžiausiu Šveicarijos miestu ir išmėginti jo siūlomas pramogas rekomenduojama ne tik trumpų, bet ir ilgesnių atostogų metu.

123rf.com nuotr./Ciurichas
123rf.com nuotr./Ciurichas

Dar viena naujiena, pasiekiama tiesiogiai iš Vilniaus – Hamburgo miestas. Nuo kovo 30 dienos „airBaltic“ šia Vokietijos kryptimi siūlys net tris savaitinius skrydžius: pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais. Tai puiki galimybė pasimėgauti vokiškosios Venecijos versija, atrasti čia besidriekiančius parkus, aplankyti muziejus.

123rf.com nuotr./Hamburgas
123rf.com nuotr./Hamburgas

„Wizz Air“ oro bendrovė nuo kovo 23 d. du kartus per savaitę pradės skrydžius į tolimajame Kaukazo regione esantį Jerevaną. Keliautojai galės aplankyti istorines miesto vietas, pasigrožėti miestą supančia gamta bei išbadyti tradicinę armėnų virtuvę.

123rf.com nuotr./Jerevanas, Armėnija
123rf.com nuotr./Jerevanas, Armėnija

„Wizz Air“ nuo birželio pradės tiesioginius skrydžius ir į Rusijos miestą Sankt Peterburgą.

123rf.com nuotr./Sankt Peterburgas
123rf.com nuotr./Sankt Peterburgas

Pirmieji skrydžiai prasidės birželio 3 d. Bus skraidoma du kartus per savaitę – trečiadieniais ir sekmadieniais. Ką verta pamatyti šiame Rusijos mieste, skaitykite čia: Sankt Peterburgas: ne tik baltųjų naktų ir pakeliamų tiltų miestas. Tik atkreipkite dėmesį, kad ten, kaip ir visuose turistiniuose miestuose, gausu iššūkių keliautojams. Štai 11 spąstų turistams Sankt Peterburge.

Iš Kauno

Kaip ir kiti šalies oro vartai, Kauno oro uostas aviacinio vasaros sezono metu taip pat atveria naujas galimybes keliaujantiems. Tarp būsimų krypčių – Norvegijos sostinė Oslas ir Zadaro kurortas Kroatijoje.

Į Zadarą skrydžius oro linijų bendrovė „Ryanair“ pradeda vykdyti nuo gegužės 3 dienos, kiekvieną trečiadienį ir sekmadienį.

123rf.com nuotr./Zadaras
123rf.com nuotr./Zadaras

Turistus šis miestas vilioja kaip viską viename talpinanti tobulo poilsio stotelė: čia driekiasi puikios jūros pakrantės, stebina istorinis, bet kartu ir modernus senamiestis, vilioja daugybė puikių maitinimo ir pasilinksminimo vietų.

Trumpiems savaitgalio pabėgimams, o gal ir ilgesnėms atostogoms puikiai tiks ir dar viena Kauno oro uosto siūloma naujiena – skrydis į Oslą.

123rf.com nuotr./Oslas
123rf.com nuotr./Oslas

Bene mažiausia Europos sostinė iš visų pusių yra apsupta laukinės gamtos, todėl galėsite mėgautis ne tik poilsiu, bet ir įspūdingais žygiais. Osle taip pat verta pamatyti Akershuso pilį, aplankyti Norvegijos liaudies muziejų, Vigelando parką ar rotušę. Šiltuoju metų laiku įspūdį neabejotinai paliks pasiplaukiojimas laivu. „Norwegiant Air Shuttle“ į Oslą trečiadieniais ir šeštadieniais skraidinti pradės nuo balandžio 1 dienos.

Iš Palangos

Tiems, kurie renkasi skrydžius iš Vakarų Lietuvos, Palangos oro uostas taip pat turi naujienų. Nuo šių metų aviacinio vasaros sezono pradžios keliautojų laukia tiesioginiai skrydžiai iš Palangos į Skandinavijos regioną: Stokholmo miestą Švedijoje ir Kopenhagos miestą Danijoje.

Į vieną gražiausių Europos sostinių – Stokholmą – norintieji galės skristis du kartus per savaitę: ketvirtadieniais ir sekmadieniais.

123rf.com nuotr./Stokholmas
123rf.com nuotr./Stokholmas

Čia atvykstančių visuomet laukia įspūdingas senamiestis, daugybė muziejų, pasivaikščiojimai senomis gatvelėmis ar malonus pasiplaukiojimas uostamiesčio upėmis. „Norwegian Air Shuttle“ skrydžius šia kryptimi vykdyti pradės balandžio 2 dieną.

Gražuolę Danijos sostinę – Kopenhagą – aplankyti taip pat bus siūloma dusyk per savaitę: antradieniais ir šeštadieniais.

123rf.com nuotr./Kopenhaga
123rf.com nuotr./Kopenhaga

Čia keliautojus jau daugybę metų žavi miestą užvaldžiusi dviračių filosofija, stūksantys seni rąstiniai nameliai, vingiuojantys upių kanalai, kultūrinių vietų ir architektūrinių paminklų gausa. Šį uostamiestį SAS arba „Norwegian Air Shuttle“ oro linijomis aplankyti bus galima nuo kovo 31 dienos.

Šiltuoju laiku tiesioginiai „Ryanair“ skrydžiai iš Palangos bus vykdomi ir į Dublino miestą. Į tautiečių pamėgtą Airijos sostinę keliauti bus galima 3 kartus per savaitę nuo kovo 31 dienos.

123rf.com/Dublinas
123rf.com/Dublinas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius