-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Armonaitė – apie planus grąžinti „Baltijos burbulą“ ir keisti izoliacijos taisykles

Baltijos šalys atgaivino kalbas dėl „kelionių burbulo“ sugrąžinimo. Ministrė Aušrinė Armonaitė portalui 15min plačiau papasakojo, kada galime tikėtis ir vėl be apribojimų nuvykti į Latviją ar Estiją ir kuo Baltijos šalių susitarimas skirtųsi nuo būsimo ES „žaliojo sertifikato“. Ji taip pat pasisakė už tai, kad Lietuva greičiau atsivertų ir kitiems keliautojams bei atsisakytų privalomos izoliacijos reikalavimo tiems, kurie turi neigiamą COVID-19 testą.
A.Armonaitė – apie Baltijos „kelionių burbulą“ ir kodėl Lietuvai reikia keisti izoliacijos taisykles
A.Armonaitė – apie Baltijos „kelionių burbulą“ ir kodėl Lietuvai reikia keisti izoliacijos taisykles / 15min/123rf.com nuotr.

Turizmo verslas jau seniai kritikuoja Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimą ir toliau taikyti privalomą 10 dienų izoliaciją visiems atvykstantiems, jeigu jie neturi imuniteto nuo COVID-19. Kai kuriose kitose šalyse izoliacijos nebereikia turint neigiamą COVID-19 testo rezultatą, tačiau Lietuvoje nors toks testas prieš atvykimą ir privalomas, jis neatleidžia nuo 10 dienų užsidarymo namuose. Izoliaciją galima susitrumpinti iki 7 dienų pasidarius dar vieną testą.

Pokalbyje su 15min ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė atkreipė dėmesį, kad toks reikalavimas apsunkina ir lietuvių diasporos planus vasarą grįžti atostogų į Lietuvą.

Kalbėdama apie Baltijos „burbulą“ ministrė po penktadienio pokalbių Briuselyje su Latvijos valstybės sekretoriumi Edmundu Valančiu ir Estijos ekonomikos ministru Andresu Suttu vylėsi, kad po Baltijos šalis keliauti galėsime anksčiau nei įsigalios Europos Sąjungos „žaliasis pasas“.

Praėjusiais metais lietuviai, latviai ir estai Baltijos šalių „burbulu“ galėjo naudotis jau nuo gegužės 15 d. Jį sukūrusios Lietuva, Latvija ir Estija tuomet sulaukė viso pasaulio žiniasklaidos dėmesio, o pandemijos prispaustos Baltijos šalių ekonomikos – taip reikalingų turistų pinigų.

– Kada jau galima tikėtis galutinio susitarimo dėl Baltijos šalių „kelionių burbulo“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius