-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar verta eiti į turizmo parodą „Adventur“, jei ieškai kelionės pasiūlymo geriausia kaina?

Penktadienį Vilniuje prasidėsiančioje kasmetinėje aktyvaus laisvalaikio ir turizmo parodoje „Adventur“ laukiama rekordinio lankytojų skaičiaus. Daugelis turistų jau įprato, jog būtent čia gali rasti geriausius kelionių pasiūlymus, o kartais – net ir laimėti nemokamas atostogas.
Paroda „Adventur“
Paroda „Adventur“ kasmet sutraukia tūkstančius lankytojų / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Vis dėlto pernai dalis jų nusivylė, kadangi atėję į „Adventur“ sužinojo, jog daug panašių pasiūlymų galėjo rasti ir internetiniuose kelionių agentūrų puslapiuose. Tad ar verta eiti į parodą šiemet, jei apsilankymo tikslas – tik nuolaida?

Akcijas prieš parodą skelbė ne visi

„Išankstiniams kelionių pardavimams kasmet vis ankstėjant, sausį organizuojama turizmo paroda buvo praradusi prasmę. Kiek žinau, pernai parodos lankytojus nuvylė žadamos nuolaidos, kadangi daugelis pigiausių variantų būdavo išpirkta dar prieš parodą.

Šiemet matau sujudimą: „Adventur“ dalyviai ruošia specialius pasiūlymus parodai, kelionių organizatoriai skelbia išpardavimų savaites (nors išankstiniai pardavimai jau prieš 2 savaites pasibaigę) ir tuo labai džiaugiuosi, nes, manau, kad nugalės visi kelionių medžiotojai – ir tie, kurie stebi kelionių pasiūlymus internetu, ir planuojantys apsilankyti parodoje“, – įsitikinęs kelionių organizatoriaus „Makalius.lt“ įkūrėjas Rimvydas Širvinskas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Adventur“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./R.Širvinskas 2016 m. vykusios parodos „Adventur“ renginyje

Šiais metais parodoje dalyvaus 300 kelionių agentūrų ir organizatorių, tarp jų – net 15 „Adventur“ bus pirmą kartą. Be to, ne vienas jų paruošė savus kelionių pasiūlymus – ne tik perparduoda pagrindinių kelionių organizatorių paketus.

Kai kurie, pavyzdžiui, tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“, specialią kelionių akciją paskelbė iš anksto.

„Nuo pirmadienio paskelbėme parodos savaitę „Kelionių mugė“, kuria pristatome specialiai „Adventur“ suformuotą asortimentą“, – sakė Daiva Strumskienė, „Tez Tour“ Pardavimų skyriaus vadovė. Pasak jos, prekyba vyksta taip aktyviai, jog parodai dar net neprasidėjus per agentūras kasdien parduodame 50 proc. daugiau kelionių nei pernai analogišku metu.

Tačiau taip elgiasi ne visi. Kelionių organizatorius „Makalius.lt“ pagrindinius „kozirius“, t.y. geriausius kelionių pasiūlymus, pateiks tik parodos metu, o ne anksčiau.

„Nusprendėme iš anksto kelionių akcijų neskelbti ir kelionių nepardavinėti – tegu keliones geriausiomis kainomis žmonės pačiumpa parodos dienomis. Tiesa, kadangi esame interneto portalas, todėl dauguma specialių pasiūlymų ir akcijų bus skelbiami mano kelionių portale su galimybe iškart įsigyti kelionę pačiam.

Kai kuriuos pasiūlymus bus galima įsigyti tik parodoje, atvykus prie „Makaliaus“ stendo, o kai kuriuos ištikimi skaitytojai galės bandyti pačiupti interneto svetainėje. Praėjusiais metais paskelbę visoms trims parodos dienoms suplanuotus akcijų pasiūlymus atostogoms šiltuose kraštuose, išpardavėme juos per pirmąsias 40 minučių. Todėl šiemet radus dominantį pasiūlymą, labai rekomenduoju nedelsti – nesvarbu, kurio parodos dalyvio pasiūlymą išsirinkote, jų skaičius labai ribotas“, – tikino R.Širvinskas.

Tačiau taip elgiasi ne visi. Kai kurios bendrovės lankytojams nuolaidų nesiūlys. Kaip 15min sakė kelionių organizatoriaus „Travel Planet“ vadovė Gabrielė Štaraitė, paroda yra puiki galimybė gyvai pamatyti įmonėje dirbančius ir daug keliaujančius kelionių vadovus, išklausyti patarimų ir palyginti šalis.

„Turėsime kelis poilsinius pasiūlymus, bet mūsų pažintinėms kelionėms nuolaidų nesiūlysime“, – teigė pašnekovė.

„Tiems, kas turi nuolatinius kelionių agentus, nebūtina eiti į parodą“, – įsitikinęs kelionių agentūros „Superkeliones.lt“ įkūrėjas Udrius Armalis. Tiesa, tokia taisyklė galioja tik tiems, kurie parodoje tikisi „susimedžioti“ geriausios kainos ir kokybės santykį turinčią kelionę.

„Agentai savo klientams gali ir dabar tuos pasiūlymus pateikti. Vis dėlto į parodą verta užsukti, nes būtent čia gali susirasti naujų idėjų, kur keliauti“, – tikino kelionių agentūros vadovas.

Į Turkijos kurortus skraidinantis kelionių organizatorius „Kidy Tour“ informuoja, jog specialius kelionių pasiūlymus turės galimybę įsigyti net ir tie, kurie parodoje nedalyvaus. „Kidy Tour“ Komunikacijos ir rinkodaros vadovės Karolinos Kažukauskaitės teigimu, tai ypač aktualu toliau nuo Vilniaus gyvenantiems turistams.

„Pasiūlymai, kuriuos paruošėme specialiai parodai, bus parduodami ne tik mūsų, bet ir visose mūsų partnerių agentūrose, kurios veiks savaitgalį, sausio 20-22 d. Taip pat internete“, – sakė K.Kažukauskaitė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Adventur“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Paroda „Adventur“

Apie „Adventur“ – faktais

  • Pirmoji paroda surengta 2013 metais, tad šiemet paroda švęs penkerių metų gimtadienį.
  • Tai sparčiausiai auganti LITEXPO rengiama tarptautinė paroda. Per penkerius metus parodos dalyvių skaičius išaugo 91 proc., lankytojų skaičius – 52 proc., o dalyvaujančių pasaulio šalių skaičius išaugo daugiau nei du kartus. Pirmojoje ADVENTUR parodoje dalyvavo 11 šalių, 2016 metais – 26 šalys. 2017 metų parodoje sulaukta 28 šalių.
  • Šiemet iš viso parodoje bus 300 dalyvių, iš jų net yra 15 naujos bendrovės, kurios dalyvauja parodoje pirmą kartą.
  • Lankytojams geriausius turistinius objektus ir projektus pristatys 50 Lietuvos miestų ir rajonų.
  • Parodos dalyviai kvies susipažinti su 28 šalimis: Baltarusija, Bulgarija, Estija, Čekija, Danija, Graikija, Gruzija, Jordanija, Italija, Indonezija, Kipru, Latvija, Lenkija, Lietuva, Omanu, Portugalija, Prancūzija, Rumunija, Rusija, Seišelių salomis, Singapūru, Slovakija, Suomija, Švedija, Tailandu, Turkija, Vietnamu, Ukraina.
  • Šiemet naujos kelionių kryptys parodoje yra Etiopija, Omanas, Kambodža, Tailandas, Vietnamas, Jordanija, Balio ir laukinės Gili Travangano salos, Singapūras, Šri Lanka, Kenija, Tanzanija, Zanzibaras, Mozambikas, Pietų Afrika, Naujoji Zelandija, Australija, Gvatemala, Kosta Rika, Peru, Bolivija, Čilė, vyno kelionės į Bardo regioną Prancūzijoje.
  • Paroda užima 3 sales, o bendras plotas – 16 tūkst. kv. m.
  • Parodos naujiena – ilgasis keliautojų penktadienis. Pirmą kartą paroda kviečia lankytojus pramogauti, atrasti pasaulį ir pažinti Lietuvą ilgiau, nes penktadienį paroda veiks iki 20 val.
  • Aktyvaus laisvalaikio ir turizmo paroda „Adventur“ vyks sausio 20–21 d. Vilniuje, parodų ir konferencijų centre „Litexpo“.

Praėjusių metų parodos „Adventur“ pirmosios dienos akimirkos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius