-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogų Turkijoje kainos tirpsta kaip paskutinis sniegas: ar tai jau „dugnas“?

Pastaruoju metu poilsinių kelionių į Turkiją kainos mažėja beveik kasdien. Savaitės pradžioje planuojantys atostogauti balandį viename iš Turkijos kurortų 4 žvaigždučių viešbutyje praleisti savaitę galėjo mažiau nei už 300 eurų žmogui.
Balandis Turkijoje neužgrūstas turistais
Balandis Turkijoje yra idealus metas, norintiems atostogauti be minios turistų / 123rf.com nuotr.

Ar verta tikėtis, kad seniai matytas žemumas pasiekusios kelionių kainos dar kris? Poilsines keliones į Turkiją iš Lietuvos organizuojantys turizmo atstovai tikina, jog greičiausiai ne. Tačiau atkreipia dėmesį, kad, skirtingai nei anksčiau, dabar poilsiautojai gali rinktis įvairesnę atostogų trukmę – nebe 7 ar 14 dienų kelionę, bet ir trumpesnes atostogas. Taigi, ir sutaupyti.

Į Turkiją – ne tik ilgoms atostogoms

Suprasti akimirksniu

  • Savaitės atostogų Turkijoje kaina prasideda nuo 219 Eur/žmogui
  • Kainas lemia sezoniškumas, saugumas ir konkurencija
  • Atostogų pasiūlymai įvairėja – siūloma ilsėtis ne tik 7–14 d.
  • Turistinio sezono pradžia – balandžio pabaiga – gegužė. Tuo metu ilsėtis Turkijoje pigiausia

„Kelionių į Turkiją kainos krenta“, – tikina kelionių organizatoriaus „Makalius.lt“ įkūrėjas ir vadovas Rimvydas Širvinskas. Pasak jo, reklamose ir naujienlaiškiuose matomi didžiųjų kelionių organizatorių pasiūlymai poilsinėms kelionėms į Turkijos kurortus nėra patys pigiausi.

Atidžiai paieškojus galima rasti dar geresnių variantų. „Pavyzdžiui, praėjusią savaitę balandžio mėnesio išvykimams 5* viešbutis su „viskas įskaičiuota“ buvo už 259 Eur žmogui. Savaitgalio išvykimams (porai trims naktims) – 123 Eur žmogui.

123rf.com nuotr./Pastaruoju metu kelionių organizatoriai pasiūlė trumpesnių atostogų Turkijoje variantų
123rf.com nuotr./Pastaruoju metu kelionių organizatoriai pasiūlė trumpesnių atostogų Turkijoje variantų

Jis atkreipė dėmesį, kad anksčiau organizatoriai nenorėdavo pardavinėti nestandartinių išvykimų (pavyzdžiui, 2, 3 ar 5 naktims) ir bandydavo užpildyti 7–14 naktų keliautojais.

„Tačiau dėl situacijos Turkijoje ir taip pat dėl sezono pradžios šalyje kainos krenta, nėra toks didelis užpildymas, kaip buvo planuota. Tad jie siūlo įvairesnes kelionių trukmes“, – kalbėjo R.Širvinskas.

Pagal kainos ir kokybės santykį geriausiuose viešbučiuose Turkijai šiais metais sunku atrasti alternatyvų, tikino ir kelionių organizatoriaus „Novaturas“ generalinis direktorius Linas Aldonis. Pasak jo, Turkijos dabartinė situacija leidžia Lietuvos kelionių organizatoriams susitarti dėl geriausių kainų ir tą naudą atiduoti klientams.

„Tai klientai gali pajusti jau dabar, tačiau ši Turkijos situacija (nesaugumas – aut. past.) normalizuosis ir viskas grįš į įprastas vėžes. Tai yra tik laiko klausimas“, – teigė „Novaturo“ vadovas.

123rf.com nuotr./Bodrumas
123rf.com nuotr./Bodrumas

Balandis – dar ne sezonas

„Natūralu, kad kovą parduodamos kelionės pasižymi tikrai gera kaina. Balandis dar nėra populiariausias laikas vykti į Turkijos kurortus. Todėl ir paklausa mažesnė, o kaina – žemesnė“, – sako kelionių organizatoriaus „Estravel Vilnius“ vadovė Žydrė Gavelienė.

Pasak jos, balandį į Turkiją ilsėtis dažniausiai keliauja senjorai, šeimos su mažais vaikais arba lanksčiai atostogų datas galintys rinktis poilsiautojai. Taip pat tie, kuriems itin svarbi kelionės kaina.

Pašnekovė sutinka, kad pastarosiomis savaitėmis kelionių į Turkiją kainos krenta. Tačiau, pasak Ž.Gavelienės, tai normalu išankstiniams pardavimams: „Patyrę keliautojai žino, kad labiausiai taupyti galima perkant iš anksto.“

123rf.com /Bodrumas, Turkija
123rf.com /Bodrumas, Turkija

Anot Ž.Gavelienės, tikėtis, kad kelionių į Turkiją kainos bus dar žemesnės, nereikėtų. „Stebime situaciją ir matome, kad kai kurie Turkijos viešbučiai, užuot pradėję sezoną balandžio mėnesį, tai darys gegužę. Šiuo metu kainos į Turkiją labai patrauklios. Bet tokios kovo pabaigoje buvo ir pernai“, – teigė pašnekovė.

Tuo metu R.Širvinskas 15min sakė, jog tikėtina, kad balandžio išvykimams, kurie jau nebe už kalnų, kelionių organizatoriai gali dar labiau sumažinti kainas. Tačiau tik trumpiems nestandartiniams išvykimams.

„Aš pats pernai balandį vykau į Turkiją savaitgaliui už 85 Eur. Tačiau tai yra laimės dalykas. Norintieji pagauti tokius pasiūlymus turėtų nuolat tikrinti kelionių agentūrų puslapius, nes jie išperkami labai greitai. Kartais net patys kelionių agentūrų darbuotojai išgraibsto pasiūlymą greičiau, nei jis yra kur nors paviešinamas“, – teigė „Makalius.lt“ vadovas.

Vasaros kelionės brangs

Turkija jau daugelį metų viršija populiarumo rekordus tarp lietuvių, ieškančių standartinio poilsio su „viskas įskaičiuota“ paketu. Išankstiniai kelionių į šios šalies kurortus pardavimai rodo, kad lietuvių norai nesikeičia: jie nori Turkijos.

Išankstiniai kelionių į šios šalies kurortus pardavimai rodo, kad lietuvių norai nesikeičia: jie nori Turkijos.

„Natūralu, jog įvykiai pasauliniu mastu didina nerimą dėl saugumo vykstant į užsienio šalis, tačiau Turkija ir toliau išlieka kaip viena populiariausių pavasario atostogų krypčių. Tai patvirtina ir sėkmingai vykstantys išankstiniai vasaros kelionių pardavimai – vien Turkijos kryptimi jau nupirkta beveik 40 proc. visų suplanuotų kelionių.

Reaguodami į paklausą, šiais metais padidinome programą į Turkiją net 15 proc., tad žemesnėms kelionių kainoms įtakos turi ir veikianti masto ekonomija. Taip pat atpigę degalai mažina transportavimo sąnaudas ir koreguoja kelionių kainas turistų naudai“, – sakė kelionių organizatoriaus „Tez Tour Lietuva“ viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

Tačiau ji atkreipė dėmesį, kad tokios kelionių į Turkiją kainos rinkoje laikysis neilgai, o artėjant vasarai išaugs net kelis kartus.

123rf.com nuotr./Atostogos Turkijoje
123rf.com nuotr./Atostogos Turkijoje

Atšauktų kelionių nedaug

Vienas stipriausiai kelionės kainą reguliuojančių veiksnių – konkurencija. Prie ne vienerius metus poilsines keliones iš Lietuvos į Turkijos kurortus siūliusių kelionių operatorių šiemet prisijungė naujas žaidėjas – bendrovė „KIDY Tour“. Į rinką „įšokusio“ naujoko ambicijos buvo nemažos – įmonė planavo skraidinti iki 20 tūkst. turistų per metus ir taip užimti apie 5 proc. išvykstamojo turizmo rinkos.

123rf.com nuotr./Antalija
123rf.com nuotr./Antalija

Pirmasis „KIDY Tour“ organizuojamas skrydis į Turkiją įvyks balandžio 10 d. Tačiau kelionėmis prekiauti įmonė pradėjo nuo vasario.

„Kelionių pardavimai atitinka mūsų planuotus lūkesčius, nes į išvykstamojo turizmo organizavimo sritį atėjome gerai įvertinę esamą padėtį. Šiemet žmonės keliones įsigyja iki skrydžio likus santykinai nedaug laiko, vadinasi, apsvarstę ir įvertinę aplinkybes. Dėl šių priežasčių atšauktų kelionių nėra daug. Kainos Turkijoje vasarą visad aukštesnės nei pavasarį ir rudenį, nes Turkijoje tai – vietinio turistinio sezono pikas, kuomet atostogauja patys turkai“, – sakė „KIDY Tour“ direktorius Gvidas Aukštuolis.

Pirkti dabar ar dar laukti?

Dvejojantiems, pirkti dabar kelionę į Turkiją ar dar laukti, 15min kalbinti kelionių organizatoriai patarė pirmiausia apsispręsti, kokios kelionės ieškote. Pasak R.Širvinsko, balandį gali pasitaikyti pigesnių nei, pavyzdžiui, 100 Eur pasiūlymų, tačiau tai bus trumpiems išvykimams (2–4 naktys) ir į labai paprastus viešbučius.

„Tokius pasiūlymus išpirks keliautojai, kuriems apsistojimo vieta nesvarbi. Juk vien skrydžio į abi puses savikaina yra beveik dvigubai didesnė už siūlomą kelionės kainą“, – įsitikinęs pašnekovas.

Balandį gali pasitaikyti pigesnių nei, pavyzdžiui, 100 Eur pasiūlymų, tačiau tai bus trumpiems išvykimams (2–4 naktys) ir į labai paprastus viešbučius.

Paprastai viliojantys pasiūlymai pasirodo netikėtai – tai nėra planuotos, šventinės akcijos ar išpardavimai. Labai dažnai išvykimas gali būti darbo dienomis, viduryje savaitės arba rytoj.

Įsigijus pigią kelionę neverta tikėtis ir prabangaus viešbučio. Paprastai tai bus tarp turistų nepopuliarūs viešbučiai, kurie turi laisvų kambarių, todėl siūlo patrauklias kainas.

„Kita vertus, norintys kokybiškų atostogų, net ir be specialių pasiūlymų, dabar gali įsigyti labai geras atostogas Turkijoje pavasariui 5* viešbučiuose, pamėgtuose lietuvių, už 305–350 Eur žmogui“, – teigė R.Širvinskas.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius