Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 02 27 /13:27

Į Estiją koronavirusu infekuotas žmogus atvyko „Lux Express“ autobusu iš Rygos

Ketvirtadienį ryte pranešta, kad Estijoje užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis. Asmuo su virusu po apsilankymo Irane nuskrido į Stambulą, iš ten skrido į Rygą, o tuomet autobusu nuvyko į Estijos sostinę.
„Lux Express“ atskleidė tyrimo, ar keleiviai segi saugos diržus autobusuose, rezultatus
„Lux Express“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vėliau paaiškėjo, kad asmuo iš Latvijos sostinės į Taliną vyko bendrovės „Lux Express“ autobusu.

Estijos Sveikatos apsaugos departamento generalinė direktorė Merike Jürilo sakė, kad ketvirtadienį ryte buvo nustatytos tapatybės visų asmenų, buvusių tame autobuse. Autobusas iš Rygos į Taliną išvyko trečiadienį 18:30, pranešė ERR.ee.

Departamento duomenimis, iš viso autobuse buvo 24 žmonės, įskaitant vairuotoją, užsikrėtusį Irano pilietį ir jo dukrą. Tačiau „Lux Express“ informavo, kad į reisą buvo parduoti 24 bilietai.

„Lux Express“ autobusuose atsiras dezinfekatai

„Lux Express“ rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Sanderis Sõõrumaa 15min teigė, kad visi grupės autobusai šiuo metu aprūpinami rankų dezinfektantais.

Anot jo, visi bendrovės autobusai yra išvalomi po kiekvienos kelionės. „Paviršiai, kurie liečiami keleivių, yra išvalomi drėgnuoju būdu mažiausiai kartą per 24 valandas“, – aiškino S.Sõõrumaa.

Bendrovės vairuotojai, pasak jos atstovo, instruktuoti iškviesti greitąją medicinos pagalbą, jeigu kuris keleivis jaučiasi prastai. Tai esą yra standartinė procedūra, naujų nurodymų dėl koronaviruso nebuvo.

S.Sõõrumaa pridūrė, kad visi reisai vykdomi kaip ir anksčiau, jokių sutrikimų nėra. „Stebėsime situaciją ir glaudžiai bendradarbiaujame su (sveikatos apsaugos) atstovais, kad imtumėmės visų reikalingų priemonių“, – komentare 15min teigė „Lux Express“ atstovas.

Estijos žiniasklaidai bendrovė komentavo, kad autobusas, kuriuo vyko virusą turintis žmogus, artimiausiu metu neveš jokių keleivių, bus atidžiai dezinfekuotas, rašo postimees.ee.

Autobusas buvo išvažiavęs į Rusiją

Tarptautinių reisų autobusu bendrovė aiškino, kad informacija dėl jų keleivio su užkratu juos pasiekė ketvirtadienį 9.30 val. Iškart buvo susisiekta su atsakingais sveikatos apsaugos asmenimis ir imtasi saugumo priemonių.

Anot bendrovės, infekuotasis iš Rygos išvyko 14 val. trečiadienį, Taliną pasiekė 18.30 val. Visa informacija apie keleivius perduota atitinkamoms tarnyboms. Autobuso vairuotojui ir palydovui suteiktas nedarbingumas.

Tas pats autobusas buvo išvalytas ir su keleiviais išvyko į Sankt Peterburgą.

Tas pats autobusas buvo išvalytas ir trečiadienį 21.30 val. su keleiviais išvyko į Sankt Peterburgą. Anot medicinos ekspertų, maža tikimybė, jog po išvalymo autobuse vis tiek būtų užkrato, tačiau sužinoję apie infekuotąjį „Lux Express“ atšaukė bet kokius reisus šiuo autobusu.

„Lux Express“ paskelbė pasirengę grąžinti pinigus keleiviams, kurie artimiausiomis dienomis turėjo vykti jų autobusais, bet dabar planus nori atšaukti.

Šiuo metu minėtas asmuo hospitalizuotas. Iranas iki šiol yra užfiksavęs daugiau 130 užsikrėtimo koronavirusu atveju; 19 šių pacientų mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius