Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK uždraudė atvykti iš keliolikos šalių, tarp jų ir Portugalijos: baiminamasi braziliškosios COVID-19 atmainos

Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybė uždraudė į šalį atvykti keliautojams iš keliolikos Pietų Amerikos valstybių, Portugalijos ir Žaliojo Kyšulio salų, nuogąstaudama dėl naujosios koronaviruso atmainos, pirmą kartą aptiktos Brazilijoje.
Londonas
Londonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Manoma, kad braziliškoji koronaviruso atmaina yra dar pavojingesnė ir užkrečiamesnė už koronaviruso mutacijas, aptiktas Anglijoje ir Pietų Afrikoje. Brazilijoje nuo koronaviruso jau numirė daugiau nei 200 000 žmonių, o mutavęs koronavirusas kelia didžiulę grėsmę šalies sveikatos apsaugos sistemai.

Naujasis kelionių draudimas įsigaliojo nuo sausio 15 dienos ir yra taikomas žmonėms, kurie per pastarąsias 10 dienų keliavo iš ar per Argentiną, Braziliją, Boliviją, Čilę, Kolumbiją, Ekvadorą, Prancūzijos Gvianą, Paragvajų, Peru, Surinamą, Urugvajų, Venesuelą ir Panamą. Dėl glaudžių ryšių su Brazilija atvykimas į JK draudžiamas ir iš Portugalijos bei buvusios jos kolonijos Žaliojo Kyšulio.

Iš kelionių koridorių sąrašo pašalinta ir Madeira bei Azorų salos.

Tiesa, JK ir Airijos piliečiams bei JK nuolatinio gyventojo statusą turintiems užsieniečiams leidžiama sugrįžti į JK, tačiau jie privalės saviizoliuotis 10 dienų. Taip pat atvykti į JK gali ir krovininių vilkikų vairuotojai iš Portugalijos, gabenantys esmines prekes.

Papildomai JK paskelbė, kokios valstybės buvo pašalintos iš kelionių koridorių sąrašo – atvykėliams iš šių šalių bus privaloma 10 dienų saviizoliacija. Iš kelionių koridorių sąrašo pašalinta Čilė, Madeira, Azorų salos, Aruba, Kataras, Boneiras, Sint Eustatijus ir Sabos sala.

Primename, jog nuo sausio 18 d. iš užsienio į Angliją ir Škotija vykstantiems asmenims bus privaloma pateikti neigiamus koronaviruso testo rezultatus.

Be to, nuo sausio 18 d. Prancūzija sugriežtino reikalavimus atvykėliams iš trečiųjų šalių (nepriklausančių ES), įskaitant JK – nuo pirmadienio atvykėliai iš trečiųjų šalių turės pateikti neigiamus, laboratorijose atliekamų koronaviruso molekulinių testų (polimerazinės grandininės reakcijos testų (angl. PCR test)), rezultatus, o anksčiau galiojusių greitųjų antigenų testų rezultatai bus nebepriimami. Taip pat atvykusiems iš trečiųjų šalių į Prancūziją reikės saviizoliuotis 7 dienoms, o po to atlikti antrąjį testą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius