-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karantinuoto viešbučio svečių gyvenimas: vieni mėgaujasi saule, kiti meldžia pagalbos

Koks gyvenimas karantinuotame Tenerifės viešbuyje, kuriame 600–800 žmonių izoliuoti po to, kai jame buvo nustatyta koronavirusų atvejų? Kai kurie baimindamiesi būna užsidarę savo kambariuose. Kiti dedasi kaukes ir bando bent kiek pasimėgauti esama situacija – maudosi baseine ir deginasi.
Karantinuoto viešbučio svečių gyvenimas: vieni mėgaujasi saule, kiti meldžia pagalbos
Karantinuoto viešbučio svečių gyvenimas: vieni mėgaujasi saule, kiti meldžia pagalbos / „Scanpix“ nuotr.

Iš viso kurorte naujasis koronavirusas diagnozuotas keturiems asmenims. „H10 Costa Adeje Palace“ yra 4 žvaigždučių viešbutis pietvakarių Tenerifėje. Į jį keliauti siūlė ir Lietuvos kelionių organizatoriai, tačiau šiuo metu jų klientų jame nėra, o būsimų nakvynė perkelta į kitus kurortus.

Viešbutyje yra 25 šalių piliečiai, yra ir trys Lietuvos piliečiai, kurie į Kanarus atvyko pailsėti per agentūrą Jungtinėje Karalystėje. Jie su žiniasklaida bendrauti nenori. Tuo tarpu britai per Jungtinės Karalystės žiniasklaidą kreipiasi į savo šalies valdžią ir prašo padėti jiems.

Trečiadienį karantinuoti britai savo šalies žurnalistams skundėsi, kad situacija viešbutyje – visiškai siaubinga. Labiausiai piktinamasi tuo, kad vis pateikiama skirtinga informacija apie tai, kiek laiko jie bus priversti būti uždaryti.

Britų spauda rašo, kad karantinas viešbutyje „H10 Costa Adeje Palace“ tęsis bent iki kovo 10 d. Sužinoję tai, svečiai baiminasi, kad tai tik dar labiau padidins riziką jiems užsikrėsti.

Mandy Davis per „MailOnline“ kreipėsi į britų premjerą Borisą Johnsoną: „Atvažiuok ir išgelbėk mus, Borisai. Tiesiog išsinešdinkime velniop iš čia.“

18-metė studentė Rosie Mitford į šį viešbutį atvyko tik pirmadienį, kai keturi infekuoti italai jau jį buvo palikę. „Mes norime dabar pat vykti namo. Nematau tikslo čia likti dvi savaites, kai nė vienas mūsų nerodo jokių simptomų. Mus galima izoliuoti grįžus namo“, – sakė ji.

Svečiai taip pas skundėsi maisto trūkumu, ypač nepatenkinti tie, kurie turi kūdikių ir mažų vaikų. Jie piktinosi, kad trūksta tinkamo maisto vaikams, sauskelnių.

Paskelbus karantiną svečiams buvo nurodyta likti savo kambariuose. Buvo išdalintos medicininės kaukės ir termometrai, tada svečius apžiūrėjo medikai. Žmonėms liepta temperatūrą matuotis du kartus per dieną.

Netrukus svečiams buvo leista palikti savo kambarius – keli šimtai jų fotografų buvo užfiksuoti besideginantys lauke, lipantys į baseinus.

Svečiai piktinosi, kad bent parą jie negalėjo gauti karšto maisto. Vėliau buvo atidarytas bufetas, klientams duota ir nemokamo šampano.

Nors po viešbučio teritoriją leidžiama vaikščioti, dalis svečių nusprendė likti savo kambariuose. Jiems pusryčiai tuomet pateikiami į numerį.

45-erių Lara Pennington baiminosi, kad bendraujant su kitais viešbučio svečiais atsirastų tikimybė pasigauti virusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius