Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 02 25 /18:37

Karantinui uždarytame viešbutyje Tenerifėje – trys Lietuvos piliečiai

Pirmadienį pietinėje Tenerifės dalyje esančiame viešbutyje „H10 Costa Adeje Palace“ buvo aktyvuotas koronaviruso protokolas ir paskelbtas karantinas. Lietuvos ambasados Madride žiniomis, šiuo metu žinoma apie tris jame esančius Lietuvos piliečius.
„H10 Costa Adeje Palace“ viešbutis
„H10 Costa Adeje Palace“ viešbutis / Viešbučio nuotr.

Kaip skelbia Užsienio reikalų ministerija, į Tenerifę jie atvyko iš Didžiosios Britanijos. Jie patys susisiekė su ambasada. Ambasada palaiko su jais ryšį.

Antradienio ryte pranešta, kad Tenerifės saloje karantinuotas viešbutis su maždaug 1000 žmonių. Jame apsistojusiam vyrui iš Italijos nustatytas koronavirusas.

„H10 Costa Adeje Palace“ viešbutis poilsiautojams yra siūlomas ir Lietuvos kelionių organizatorių. Poilsis ten septynioms naktims vienam žmogui prasideda nuo maždaug 1000 Eur. Lietuvos kelionių organizatoriai stabdo pardavimus, o šiame viešbutyje planavusius apsistoti žmones perkels kitur.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija tautiečių prašo artimiausiu metu susilaikyti nuo vykimo į pietinėje Tenerifės salos dalyje esantį Adechės miestą ir jo apylinkes.

Lietuvos piliečiams, vykstantiems ar jau esantiems Ispanijoje, rekomenduojama išlikti budriems, su savimi visuomet turėti galiojančius asmens dokumentus, saugoti asmeninius daiktus, vengti susibūrimų.

Su Lietuvos Respublikos ambasada Ispanijoje galima susisiekti telefonu +34 91 702 21 16, su Lietuvos Respublikos konsulatu Valensijoje - +34 963 816 291. Po darbo valandų galima skambinti visą parą veikiančiu Užsienio reikalų ministerijos telefonu +370 5 236 2444. Bendrasis pagalbos telefono numeris Ispanijoje – 112.

Ispanų laikraštis „El Mundo“ skelbia, kad koronavirusu sergantis vyras Ispanijos saloje – gydytojas iš Italijos, atostogaujantis Tenerifėje. Italija yra tapusi didžiausiu koronaviruso židiniu už Azijos ribų. Ten nuo naujojo viruso mirė mažiausiai 7 žmonės, daugiau nei 300 – užsikrėtę. Ekspertai pataria susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Šiaurės Italiją. Grįžtantys iš jos yra papildomai tikrinami Lietuvos oro uostuose. Lietuviams rekomenduojama nevykti į 12 Italijos savivaldybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius