Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija netoli sienos su Lietuva pastatė 19 m apžvalgos bokštą

Kai vėl galėsime laisvai keliauti, ir jeigu rinksitės kelionę automobiliu, tikriausiai teks važiuoti pro Lenkiją, ir, tikėtina – netoli Luko (lenk. Ełk) miesto. Jame pristatyta naujovė taps dar viena priežastimi stabtelti gražiame Mozūrijos ežeryno mieste. Luke atidarytas beveik 19 metrų aukščio apžvalgos bokštas.
Apžvalgos bokštas Luke
Apžvalgos bokštas Luke / Luko savivaldybės nuotr.
Temos: 2 Lenkija Kelionės

Šiuo metu rekomenduojama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Lenkiją, kaimyninėje šalyje taip pat galioja griežtas karantinas. Tačiau juk planuoti ir pasižymėti šią vietą būsimiems maršrutams – galima.

Apie Luką 15min jau yra rašę. Nors jis yra didžiausias Mozūrijos miestas, populiarumu gerokai nusileidžia netoliese esantiems Mikolaikoms ar Gižyckui. Tačiau be reikalo – šis miestas maloniai stebina. Pradedant nuo idealiai sutvarkytos ežero pakrantės per visą miestą ir baigiant intriguojančiu siauruko muziejumi.

Apie tai, ką verta pamatyti Luke, skaitykite čia: Kodėl verta sustoti „pravažiuojamuose“ miestuose: nepažintas Lukas Mozūrijos ežeryne

O dabar Lukas turės dar vieną įdomų traukos objektą – beveik 19 metrų aukščio apžvalgos bokštą, nuo kurio atsiveria Ełckie ežero panorama.

Plieno konstrukcija papuošta dekoratyvinėmis medinėmis arkomis ir kažkiek primena mūsiškį Metelių apžvalgos bokštą. Luko bokšte įrengtos trys apžvalgos aikštelės – maždaug 5, 10 ir 15 metrų aukščiuose.

Iš viso bokštas atsiėjo daugiau nei 1,7 mln. zlotų (apie 380 tūkst. Eur), o 1,4 mln. zlotų buvo gauti iš Europos Sąjungos paramos.

Bokštas pastatytas toliau vystant projektą „Turizmo maršrutų, jungiančių Elko ir Kauno miestus, vystymas“, finansuojamą 2014–2020 m. Interreg V-A Lietuvos–Lenkijos bendradarbiavimo programos.

Jeigu vyksite į Luką, pažvelkite ir į daugiau įdomių vietų šalimais: Keistos ir įdomios vietos šiaurės rytų Lenkijoje, netoli sienos su Lietuva

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius