Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje atidarytas giliausias baseinas pasaulyje

Šeštadienį Lenkijoje atidarytas giliausias baseinas visame pasaulyje „Deepspot“ – nardytojai čia gali nusileisti net į 45,5 m gylį.
„Deepspot“
„Deepspot“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Deepspot“ pastatytas Mščonuvo mieste (50 km nuo Varšuvos, 360 km nuo Lietuvos ir Lenkijos sienos). Baseino gylis – 45,5 metro, plotis – 20 metrų, ilgis – 25. Iš viso jame telpa 8 tūkst. kubinių metrų vandens – tiek vandens pripildytų 27 olimpinius baseinus.

Nardytojai baseine gali apžiūrėti dirbtinius urvus, sudužusio laivo imitaciją, o pačius narus bus galima stebėti iš povandeninio tunelio.

Visi darbai dar nebaigti. Žadama, kad šalia baseino bus ir viešbutis, iš kurio numerių bus galima žiūrėti į 5 metrų gylyje plaukiojančius nardytojus.

Skirtingai nuo įprastinių baseinų, „Deepspot“ kompleksą buvo galima atidaryti, nepaisant egzistuojančių apribojimų Lenkijoje, nes tai yra mokymų centras, kuriame siūlomi kursai. Skelbiama, kad baseinu naudosis ir ugniagesiai bei kariuomenė.

Vanduo „Deepspot“ yra šiltesnis nei įprastuose baseinuose – temperatūra siekia 32–34 laipsnius. Komplekse taip pat įrengta speciali filtravimo sistema, kuri yra maždaug 80 kartų pajėgesnė už tas, kurios naudojamos tradiciniuose baseinuose.

Baseine galima užsiimti ir nardymu su įranga, ir laisvuoju nardymu – kai neriama be oro arba vienu įkvėpimu.

Čia laukiama ir vaikų nuo 8-erių metų, jiems čia rengiamos pirmosios nardymo pamokos.

Iki šiol Guinnesso rekordų knygoje giliausiu baseinu pasaulyje buvo įvardijamas 42 metrų gylio baseinas Italijos Montegorto Termės miestelyje.

Tačiau jau kitais metais Lenkijoje vos duris atvėrusį giliausią pasaulyje baseiną gali aplenkti 50 metrų gylio baseinas „Blue Abyss“, kurį numatoma atidaryti Didžiojoje Britanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius