Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 10 /15:44

Lietuviams atsiveria atostogų kryptys: leista atnaujinti skrydžius į dar 6 šalis

Trečiadienį Vyriausybė leido atnaujinti skrydžius į 6 Europos šalis. Atostogas vasarą planuojantiems lietuviams – tai geros žinios, nes tarp jų yra ir pamėgtosios Graikija bei Ispanija. Skrydžius iš Lietuvos pagaliau žada pradėti ir oro bendrovė „Ryanair“.
Oro uoste
Oro uoste / 123rf.com nuotr.

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus teigimu, gauti kreipimaisi iš trijų oro bendrovių – skrydžius iš Lietuvos jau keliomis kryptimis vykdančių „AirBaltic“ ir „Wizz Air“ bei vis dar skrydžių iš Lietuvos neatnaujinusios „Ryanair“.

Avialinijos ketina atnaujinti skrydžius šiomis kryptimis:

Vyriausybė skrydžių atnaujinimui pritarė. Vežėjai, pageidaujantys vykdyti reguliariuosius skrydžius, prieš tris dienas iki jų pradžios turi pateikti skrydžių tvarkaraštį Lietuvos transporto saugos administracijai.

Vyriausybė pritarė, kad reguliarieji skrydžiai gali būti atnaujinti iš Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos Konfederacijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės, jeigu valstybėje, iš kurios vykdomi skrydžiai, sergamumas koronaviruso infekcija per pastarąsias 14 kalendorinių dienų neviršijo 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Tokių valstybių sąrašą nustato ir kiekvieną pirmadienį skelbia valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas. Lietuvos piliečiai į Lietuvą gali grįžti visuomet, tačiau pateiktame valstybių sąraše nurodoma, ar grįžus jiems bus būtina laikytis privalomos izoliacijos.

Šalių sąrašai kinta kas savaitę, tad keliaujantys turėtų nuolat sekti šią informaciją. Be to, patys keliautojai turi pasitikrinti, kokius reikalavimus atvykėliams taiko užsienio valstybės.

Skrydžių į Ukrainą ir Sakartvelą dar reikės palaukti

Vyriausybės pasitarime buvo paklausta ir dėl skrydžių atnaujinimo į Sakartvelą bei Ukrainą. Tačiau, pasak L.Linkevičiaus, nors su šiomis šalimis ir kalbama, dabar išorinių sienų atvėrimą reikia koordinuoti su Europos Sąjunga.

„Kol kas tik ruošiamės tokioms galimybėms, bet dar jų nesiūlome“, – teigė ministras.

Premjeras Saulius Skvernelis vėliau spaudos konferencijoje paaiškino, kad dėl oro susisiekimo su trečiosiomis šalimis bus bendras Europos Sąjungos sprendimas. „Kol kas lieka tik judėjimas, kalbant apie skrydžius, Europos Sąjungos viduje, be trečiųjų šalių“, – sakė ministras pirmininkas.


Nuo birželio 8 dienos Užsienio reikalų ministerija atšaukė aukščiausią perspėjimą „nevykti į užsienio valstybes“ Ispanijai ir Maltai, tačiau specifiniai perspėjimai išlieka. Taip pat išlieka perspėjimas nevykti į Jungtinę Karalystę, Švediją ir Portugaliją.

Užsienio reikalų ministerija ragina atsisakyti nebūtinų kelionių į Belgiją ir Airiją, kur sergamumas COVID-19 liga išlieka aukštesnis nei 15 susirgimų 100 000 gyventojų per pastarąsias 14 dienų.

Kelionės rekomendaciją konkrečiai valstybei galite pasitikrinti https://keliauk.urm.lt puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius