Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liūtys užtvindė pietinį Tailandą – turistai prašomi likti po stogu, nes gatvės užlietos

Kasmetinės liūtys Tailande nėra naujiena, tačiau šiemet jos vėlyvesnės ir ypač negailestingos. Ketvirtadienį pranešta, kad užtvindyta turistų pamėgta Koh Samui (Samujis), taip pat kitos turistinės vietos pietinėje Tailando dalyje. Jose šiuo metu yra nemažai lietuvių.
Potvynis Tailande
Potvynis Tailande / „Scanpix“/AP nuotr.

„Informuojame, kad dėl liūčių šiuo metu užtvindytos Koh Samui gatvės. Dėl šių priežasčių kai kurie viešbučiai nutraukė darbą, jų lankymas apribotas. Gyventojai informuoti asmeniškai. Prastos oro sąlygos paveikė ir skrydžius – kai kurie buvo atidėti“, – tokią žinią ketvirtadienį savo partneriams išplatino vietinė turizmo bendrovė.

„Scanpix“/AP nuotr./Potvynis Tailande
„Scanpix“/AP nuotr./Potvynis Tailande

Šią žinią patvirtino ir Tailande šiuo metu esantys lietuviai. Pasak ten gyvenančios Olgos, tai jau ne pirmas potvynis pastaruoju metu. „Mažiausiai iki sekmadienio lis. Dabar Koh Phangan ir Koh Samui daug kur užtvindyti keliai“, – sakė moteris.

15min skaitytojų nuotr./Vaizdas ketvirtadienį Bophut kelias Tailande
15min skaitytojų nuotr./Vaizdas ketvirtadienį Bophut kelias Tailande
15min skaitytojų nuotr./Choengmon kelias
15min skaitytojų nuotr./Choengmon kelias

Pranešama, kad dėl liūčių nemažai kelių apsemta ne tik jau minėtose salose. Užpiltas ir Srithanu, Chiumphonas, Surathanis, Thong sala, Chaloklamas, Baan Tai paplūdimys Koh Phangane.

Anot lietuvių, šiuo metų laiku pietinėje Tailando dalyje liūtys nėra būdingos. Paprastai lietingiausias mėnesis – lapkritis.

15min skaitytojų nuotr./Lamai kelias
15min skaitytojų nuotr./Lamai kelias

Nors tiek turistams, tiek vietiniams rekomenduojama vengti nebūtinų kelionių ir daugiau laiko leisti saugiose vietose, pavyzdžiui, namuose, kai kuriems keliautojams tokie gamtos „žaidimai“ – dar daugiau įdomumo kelionei suteikiantis prieskonis.

„Lietingos dienos prasidėjo nuo savaites pradžios ir kas dieną stiprėjo. Šiandiena pati įdomiausia – daugiausia lietaus. Gatvės užpildytos vandeniu – kaip vaikiški baseinai. Įdomu buvo pabraidyti“, – tikino Ruslanas Vristiuk.

Jau prieš tris savaites čia buvo didelės liūtys. Mes manėme, kad daugiau nebus. Bet, deja... Gamta nenuspėjama, – sakė R.Vristiuk.

Koh Phangane šiuo metu esantis lietuvis pasakojo, kad šioje vietoje kol kas pravažiuoti dar įmanoma.

„Bet jei taip lis iki ryto lis (o net žada iki sekmadienio) tai gal jau ir plauksime. Baimės jokios nėra, gal tik liūdesys. Nes keliavome beveik du mėnesius po Vietnamą ir Kambodžą. Koh Phangane tikėjomės pailsėti. Na, poilsis ir yra. Tik lovoje“, – juokavo keliautojas, pajuokavęs, kad jei taip ir toliau, nuomotą motorolerį teks keisti į valtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius