-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po publikacijos 15min – patikrinimas „Vichy“ vandens pramogų parke

Rugsėjo 5 dieną Vilniuje esantis „Vichy“ pramogų parkas bus uždarytas kasmetiniam profilaktiniam remontui. Tačiau prieš tai jis sulauks visuomenės sveikatos specialistų – portalui 15min publikavus straipsnį apie galimus higienos normų pažeidimus šiame parke, operatyvųjį patikrinimą atliks Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus specialistai.
„Vichy“ vandens pramogų parkas
„Vichy“ vandens pramogų parkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie tai, kad „Vichy“ vandens pramogų parke – daugybė higienos normos pažeidimų, keliančių pavojų lankytojų saugumui ir sveikatai, garsiai kalbėti pradėta po internete išplitusio Lietuvoje atostogavusio turisto filmuko. Jame „Vichy“ parke su šeima lankęsis vyras nufilmavo tai, kuo pasibaisėjo. Jo nufilmuotuose vaizdo kadruose matyti įvairūs higieniniai pažeidimai: surūdiję vamzdžiai, skylės ir t.t.

Pramogų parko atstovų nuomone, filmuke labai jaučiama subjektyvi ir priešiška autoriaus nuomonė, vertinant atrakcionų saugumą ar aplinkos kenksmingumo lygį.

„Apie filmuke prikišamai demonstruojamas problemas sužinojome ne iš jo – su nuolatinės drėgmės ir aukštos temperatūros natūraliai sukeliamomis pasekmėmis dorojamės kasdien. Tai – nuolatinis mūsų, kaip ir bet kurio kito vandens parko personalo, darbas“, – sakė „Vichy“ vandens pramogų parko rinkodaros skyriaus vadovas Robertas Šimkus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Vichy“ vandens pramogų parkas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Vichy“ vandens pramogų parkas

Visuomenės sveikatos saugos specialistai planuoja patikrinimą

Pasirodžiusi nauja informacija apie galimus pažeidimus parke sudomino Visuomenės sveikatos saugos specialistus, kurie trečiadienį išvyko į „Vichy“ parką, kur surengė operatyvųjį patikrinimą.

Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėjos Astos Razmienės, pastarąjį kartą patikrinimas „Vichy“ parke buvo atliktas šių metų birželį.

„Tuomet tikrinta pagal skundą, daugiau lankytojų skundų šiemet nesame gavę“, – teigė pašnekovė.

Tarnybos duomenimis, dėl galimų pažeidimų „Vichy“ parke 2015 m. buvo gauti 6 skundai, 2014 m. – 4, 2013 m. – 3 skundai, 2010-2012 m. – po 1 skundą.

„Visais atvejais atlikome operatyviuosius patikrinimus, o, jei buvo nustatyti pažeidimai, tai ir kontroliavome, ar šie pažeidimai pašalinti. Reaguodami į 15min paskelbtą informaciją šiandien pradedame „Vichy“ parko patikrinimą. Apie rezultatus informuosime“, – nurodė A.Razmienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius