-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Profesionalios viešbučių apžvalgininkės gyvenimas primena svajonę

Daugelis svajojame apie tai, kad galėtume gyventi ir dirbti keliaudami, o mūsų darbo vietas būtų – visas pasaulis. Tačiau Alexandra Creange, amerikietė iš Naujojo Džersio valstijos, būtent taip ir gyvena. Mergina yra profesionali viešbučių vertintoja-apžvalgininkė, turinti galimybę keliauti po pasaulį ir apsistoti įvairiausiuose viešbučiuose nemokamai.
Profesionalūs viešbučių kritikai keliauja po visą pasaulį ir įvertina viešbučius bei juose esančius patogumus
Profesionalūs viešbučių kritikai keliauja po visą pasaulį ir įvertina viešbučius bei juose esančius patogumus / 123rf.com

Praėjusiais metais Alexandra lankėsi Bora Bora paplūdimiuose, Kosta Rikos džiunglėse ir gėrėjosi Naujojo Delio dangoraižiais. Dirbdama ji apsilankė 15 šalių, į dar 16 vyko kaip turistė. 2016 m. keliaudama ji praleido 160 dienų.

Kodėl ji visa tai sau gali leisti? Jokios paslapties nėra – Alexandra yra viena iš „Oyster“ viešbučių grupės tyrėjų. Todėl keliauja į tas šalis, kuriose yra grupei priklausantys viešbučiai ir juos įvertina: aprašo ten esančius patogumus, paslaugas, taip pat fotografuoja kambarius, aplinką, t.y. renka visą keliautojams bei turistams aktualią informaciją. Vėliau būtent šia informacija pasikliaujame mes visi, ieškodami tinkamiausio viešbučio.

„Business Insider“ kviečia susipažinti su Alexandra ir jos gyvenimu. Ar jis iš tikrųjų primena amžinas atostogas?

„Kai keliauju, mano diena paprastai prasideda maždaug 6 val. ryto – arba dar anksčiau, jei viešbučio vadovai paprašė nuotraukų su saulėtekiu arba viešbučio kavinės vaizdų prieš jos atidarymą. Po pusryčių važiuoju toliau fotografuoti. Kartais nuomota mašina, kartais plaukiu laivu ar važiuoju visureigiu.

„Oysters“ nuotr./„Oysters“ viešbučių tinklo grupei priklausančius viešbučius ir svečių namus įvertinanti mergina keliauja po visą pasaulį
„Oysters“ nuotr./„Oysters“ viešbučių tinklo grupei priklausančius viešbučius ir svečių namus įvertinanti mergina keliauja po visą pasaulį

Paprastai per dieną fotografuoju vieną didelį viešbutį ir du mažesnius. Didesniame viešbutyje galiu užtrukti nuo šešių iki aštuonių valandų, mažesniuose – trumpiau, apie dvi – tris valandas. Tačiau dienos pabaigoje aš dažniausiai būnu pervargusi, todėl griūnu į lovą iškart po vakarienės.

Kai nekeliauju, dirbu iš namų. Tada rašau aplankytų vietų įvertinimus – aprašymus. Daugumai žmonių keista ir įdomu, kad aš niekada nedirbu biure. Arba esu viešbučiuose, arba dirbu namuose“, – pasakojo viešbučių vertintoja dirbanti mergina.

Ji neslėpė, kad toks darbas buvo jos svajonė nuo vaikystės. „Kai buvau maža, mėgau žiūrėti Samanthos Brown laidas per „Travel Channel“. Ji rengė laidą, pavadinimu „Great Hotels“. Aš visada svajojau, kad galėčiau dirbti tai, ką ji. Kartais man ir dabar dar reikia įgnybti sau, kad patikėčiau, jog dabar praktiškai tai ir darau, apie ką svajojau!“, – pasakojo Alexandra.

Pasakodama apie savo darbą, mergina paminėjo, kad jis pakeitė jos požiūrį į viešbučius. „Kadangi viešbučiuose ir šalia jų praleidžiu labai daug laiko, atostogaudama stengiuosi apsigyventi ne juose, bet B&B tipo vietose. Man patinka tas intymumas, kuris sukuriamas tarp tokių būstų klientų ir šeimininkų. Be to, 90 proc. vietovių, kuriose aš dirbu, yra kurortinės su paplūdimiais ir kitais kurortų privalumais. Todėl, kai keliauju ne darbo reikalais, renkuosi miestus arba kalnus. Pavyzdžiui, neseniai dirbau Fidžyje, o po to dvi savaites atostogavau pietinėje Naujosios Zelandijos pusėje“, – pasakojo amerikietė.

Šis darbas, kurį tikrai galima pavadinti svajonių, merginai suteikė galimybę aplankyti daugybę įdomių šalių. Visos jos paliko įspūdį, tačiau labiausiai – Galapagai – Ekvadorui priklausanti salų grupė.

„Gamta ir gyvūnija čia buvo neįtikėtina, o peizažas – kaip ne iš šio pasaulio. Nieko panašaus anksčiau nesu mačiusi. Bet man patinka ir pašėlusi energija, kuria pulsuoja tokios vietos kaip Naujasis Delis ir Kartagena. Kita vertus, aš taip pat mėgstu ramybę tokiose vietose kaip Havajų saloje Maui ar Kuko salose. Bermudai yra mano mėgstamiausia kelionių kryptis pavasarį, o Praha – rudenį.

Fidžis yra numeris vienas mano „knygoje“ dėl svetingumo, o Bora Bora laimi dėl „wow“ faktoriaus. Paryžiuje gyvenau kelis mėnesius, kai studijavau, todėl šis miestas visada turės ypatingą vietą mano širdyje. Ar minėjau Kosta Riką? Man patinka Kosta Rika taip pat. Sunku išrinkti mėgstamiausias vietas...“ – juokėsi pusę pasaulio išmaišiusi viešbučių vertintoja.

Darbas jai padėjo ir geriau išmokti ispanų kalbą. „Ačiū už tai Kolumbijai!“ – sako ten jau dirbusi amerikietė.

„Kai tik pradėjau dirbti, mano mokyklinės ispanų kalbos žinios buvo labai prastos. Viena iš juokingesnių klaidų, kurias padariau būtent dėl prasto ispanų kalbos mokėjimo, buvo žodžių „lista“ ir „linda“ – „pasiruošti“ ir „gražus“ painiojimas.

Oyster.com/Alexandra Creange
Oyster.com/Alexandra Creange

Fotografuodama viename viešbutyje Playa del Carmen viešbučio administratoriui sakiau „soy linda“, turėdama galvoje, kad esu pasiruošusi. Tačiau iš tiesų jam sakiau, kad esu graži. Jis tiesiai nepasakė, kad aš neteisingai kažką sakau, tačiau jo kūno kalba pasakė daugiau nei žodžiai. Kai vėliau „pagooglinau“ ir supratau, ką kalbėjau, buvau pakraupusi“, – prisiminė Alexandra.

Paklausta, kokį patarimą duotų keliautojams ir turistams, kurie apsistoja viešbučiuose, profesionali jų vertintoja rekomenduoja atlikti namų darbus.

„Reikėtų iš anksto pasidomėti apie viešbutį, kuriame ketinate apsistoti. Pavyzdžiui, ar jis yra paplūdimyje, kaip toli nuo oro uosto ir t.t. Taip išvengsite nemalonių staigmenų. Taip pat reikėtų būti atviriems ir plačių pažiūrų. Tikėtis, kad bet kuris viešbutis ir atostogos bus idealios yra nerealu. Reikia stengtis išvengti situacijų, kurios būtų nemalonios ir negadinti sau atostogų“, – sakė Alekxandra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius