Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai pradėjo turistines keliones į Siriją

Rusijos kelionių operatoriai pradėjo vežti turistus į Siriją, nepaisant to, kad net Rusijos valdžia keliautojams rekomenduoja vengti šios aštuonerius metus karo draskomos šalies, rašo BBC.
Kariai ieško minų
Kariai ieško minų Sirijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dvi bendrovės siūlo keliones į Siriją, kurių metų būtų išvykstama iš Libano sostinės Beiruto ir aplankomi septyni Sirijos miestai. Kelionė truktų aštuonias dienas, būtų vykstama į sostinę Damaską, Alepo miestą ir „dykumos nuotaka“ vadinamą Palmyrą.

Kelionės kaina prasideda nuo 1,950 JAV dolerių (1,770 Eur). Į tai neįskaičiuoti lėktuvo bilietai, vizos mokestis, draudimas.

Po to, kai Rusijos žiniasklaida paskelbė apie tokius organizatorių planus, Rusijos federalinė turizmo agentūra rekomendavo visoms bendrovėms nebesiūlyti kelionių į Siriją, o rusų turistams – vengti vykti į šią šalį, kol dar situacija ten nėra normalizuota.

Per aštuonerius metus trunkantį karą šalyje žuvo mažiausiai 500 tūkst. žmonių, iš savo namų buvo priversti bėgti daugiau nei 10 milijonų gyventojų – daugiau nei pusė Sirijos populiacijos. Sirija kaip viena iš pavojingiausių vietų nurodoma ir neseniai paskelbtame interaktyviame „Kelionių rizikos žemėlapyje“.

Neminimas karas

Agentūros perspėjimas bent iš dalis suveikė. Vienas kelionių operatorius – „Kilimanjaro“ – pašalino savo reklamą. Tiesa, pirmoji kelionė į Siriją jau įvyko – savo turistus bendrovė ten nugabeno spalio mėnesį. Kita išvyka buvo planuota kitų metų balandžio 3 d., tačiau dabar šios informacijos bendrovės svetainėje nebėra.

„The Miracle“ pirmąją kelionę į Siriją planuoja kitų metų kovo 14 d., ir tai vis dar reklamuojama bendrovės svetainėje. „Artimųjų rytų legendų“ turo pristatyme kalbama apie istorinę lankytinų vietų reikšmę, tačiau niekur nepaminimi pavojai apie kelionę į karo sūkuryje esančią šalį.

BBC rašo, kad kelionių organizatoriai tik pažymi, jog maršrutas Sirijoje net nepriartės prie šiaurės vakaruose esančios Idlibo provincijos, kuri yra paskutinė sukilėlių tvirtovė. Organizatoriai taip pat paaiškino, kad šios kelionės nėra naujos – tiesiog yra atnaujinamos senosios, kurios buvo sustabdytos prasidėjus politiniam nestabilumui šalyje.

Sirijoje nuožmūs konfliktai tęsiasi jau aštuonerius metus – po to, kai taikus sukilimas prieš prezidentą Basharą al Assadą 2011 m. išvirto į pilietinį karą.

„Lonely Planet“ šalį apibūdina kaip vieną pavojingiausių vietų pasaulyje. „Sakant paprastai, ten vykti negalima. O jeigu galite, neturėtumėte“, – rašoma gide.

„Beprotybė“

Tokiu kelionių pasiūlymu stebisi net ir patys rusai, kurie socialinėje erdvėje dalijosi savo nuomonėmis apie netikėta turistinę kryptį. „Šalis labai įdomi, bet vykti ten dabar yra beprotybė“, – rašė vienas Otzyv.ru forume.

Blogeris Belaruka1971 tviteryje juokavo, kad „įvažiuojant į šalį bus įduotas automatas ir šalmas“.

Net Lenta.ru tviteryje pasidalijo nuotrauka, kurioje – ginkluotas karys prie karinės technikos, o užrašas skelbia: „Kai galų gale sulauki pervežimo į viešbutį“.

Visgi nors didelei daliai rusų kelionė į kariaujančią šalį atrodo beprotybė, norinčių atsiranda. 2019 m. Siriją aplankė 334 Rusijos turistai, „Kommersant“ sakė Rusijos pasienio tarnyba. Tai – tris kartus daugiau nei 2018 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius