-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su „Ditma“ siejamos įmonės „Kelionių magai“ direktorius Sigitas Žilionis: „Jokio kriminalo nėra“

Nustebęs – taip savijautą po žinios apie dar tik kuriamos kelionių agentūros „Kelionių magai“ ir veiklą sustabdžiusio kelionių organizatoriaus „Ditmos projektai ir ko“ galimas sąsajas įvardijo „Kelionių magai“ direktorius Sigitas Žilionis.
Sigitas Žilionis
Sigitas Žilionis / Nuotrauka iš „Facebook“

Laisvai samdomu kelionių vadovu daug metų dirbęs vyras neslėpė, jog iki šiol nežino – „Kelionių magai“ susiję su finansinių sunkumų krečiama viešąja įstaiga „Ditmos projektai ir ko“ ar ne.

„Tai ir važiuoju išsiaiškinti“, – penktadienį dieną 15min.lt sakė S.Žilionis. Pabendravęs su įmonės steigėju jis teigė buvęs užtikrintas, jog „Kelionių magai“ ir „Ditmos projektai ir ko“ neturi nieko bendro.

„Pasikalbėjęs su pažįstamais iš turizmo srities susidariau įmonę, kad „Ditma“ ketino keisti pavadinimą, kuris turėjo būti labai panašus į mūsų – „Kelionių magai“. Galimas daiktas, kad dėl to ir kilo ši painiava“, – sakė S.Žilionis. 

Pasak jo, naujas kelionių organizatorius „Kelionių magai“, kurios vadovu jis sutiko būti, šiuo metu dar tik kuriamas. Įmonė užregistruota, deramasi su draudimo kompanijomis. Veiklos įmonė dar nevykdo.

Išsipildė svajonė turėti savo įmonę

„Daug metų buvau laisvai samdomas kelionių vadovas. Mane samdė įvairios kelionių agentūros, yra tekę dirbti ir su „Ditma“, tad Editą (VšĮ „Ditmos projektai ir ko“ projektų vadovė Edita Masaitytė – aut. past.) pažinojau. 

Užsakymų nebuvo daug, tad pradėjau daryti savarankiškus maršrutus ir siūlyti juos agentūroms. Tačiau ir tai nepasiteisino. Man sakydavo, kad maršrutai per brangūs, niekas nevažiuos“, – pasakojo kelionių vadovas.

Apie tai, kad nori kurti savo įmonę, S.Žilionis yra pasakojęs ne vienam pažįstamam. Tad pasiūlymas tapti naujo kelionių organizatoriaus vadovu jam pasirodė natūralus.

Tuomet jis pradėjo domėtis galimybėmis įkurti savo įmonę – patirties ir ryšių turėjo, tad neabejojo, jog klientų netrūks.

Vis dėlto po apsilankymo draudimo kompanijose šią idėją taip pat turėjo atidėti „geresniems laikams“ – draudikų pasiūlytos sąlygos netiko.

Apie tai, kad nori kurti savo įmonę, S.Žilionis yra pasakojęs ne vienam pažįstamam. Tad pasiūlymas tapti naujo kelionių organizatoriaus vadovu jam pasirodė natūralus – kažkas, žinodamas jo norus, nusprendė įdarbinti profesionalą.

Pašnekovas nenorėjo atskleisti, kas yra asmuo, pasiūlęs jam užimti „Kelionių magai“ vadovo postą. „Jis nenorėjo ir nenori viešintis. Sutarėme, kad vadovausiu aš, o jis bus steigėjas ir savininkas“, – pasakojo pašnekovas.

Jis užtikrino, jog nė vieno pokalbio metu nebuvo minima, jog nauja įmonė bus kaip nors susijusi su „Ditmos projektai ir ko“.

Buvo įtarimų, kad kažkas nori sužlugdyti kitą kelionių agentūrą. Minėjo, kad yra turizmo įmonėse dirbančių žmonių, kuriuos galėtume įdarbinti. Dabar, kai pradėjau domėtis, atrodo, jog tai galėtų būti „Ditmos“ darbuotojai.

„Jokio kriminalo neįtariau iki šios dienos, kai man pradėjo skambinti žurnalistai.

Tiesa, gal kažkiek kėlė įtarimą tai, kad tas asmuo norėjo viską registruoti vien tik savo vardu.

Buvo įtarimų ir, kad kažkas nori sužlugdyti kitą kelionių agentūrą.

Minėjo, kad yra turizmo įmonėse dirbančių žmonių, kuriuos galėtume įdarbinti.

Dabar, kai pradėjau domėtis, atrodo, jog tai galėtų būti „Ditmos“ darbuotojai“, – sakė kelionių organizatoriaus „Kelionių magai“ vadovas.

VĮ Registrų centras skelbiama informacija nurodo, jog įmonė „Kelionių magai“ kol kas neįregistruota.

Rekvizitai.lt nurodyta, jog uždarosios akcinės bendrovės „Kelionių magai“ įstatinis kapitalas yra 2500 € (8632.00 Lt), akcijų skaičius 250 vnt. Jos vadovu nurodomas S.Žilinskas.

Renginio organizatorių nuotr./SPA centro atidarymo akimirka

Taikys į turtingą klientą

Pašnekovas pasakojo, jog naujasis kelionių organizatorius siūlys brangias, bet kokybiškas keliones.

Nekonkuruosime su nė viena iš tokių „pigiausių“ agentūrų. Mūsų tikslas – turtingi klientai.

„Eilę metų kitose kelionių agentūrose girdėdavau, jog mano sugalvoti maršrutai per brangūs.

Visos agentūros dabar siūlo bet ką, kad tik būtų pigu. Tačiau šitaip piginant, blogėja kelionių kokybė.

Todėl kurdamas įmonę aš iš karto nusprendžiau, kad mūsų maršrutai bus nepigūs, bet kokybiški“, – sakė S.Žilionis.

Jo teigimu, tai atskleidžia ir bendrovės pavadinimas „Kelionių magai“. Jis atskleidžia, jog pasiūlysime klientams kažką, ko kitur negausi, sakė įmonės vadovas.

„Yra žmonių, kurie turi pinigų. Juos ir kviesime keliauti. Kas iš to, kad nusiperka pigiai, o grįžę rašo skundus, kaip blogai buvo“, – kalbėjo naujo kelionių organizatoriaus vadovas.

Panašią kryptį pasirinkęs kelionių organizatorius „Voyage-Voyage“ šiemet paskelbė apie bankrotą, tačiau S.Žilionis įsitikinęs, jog jo įmonei taip neatsitiks.

Galų gale aš būsiu ne tik įmonės, bet ir kelionės vadovas – kartu keliausiu. Tad klientai, jei jiems kažkas nepatiks, galės man trenkti į veidą

„Kol kas negąsdina rizika. Neužsakinėsime viešbučių, jei juose nebus atšaukimo galimybės.

Siūlysime papildomai draustis: yra tokių variantų, kad už papildomus 100 eurų turistai apdraudžiame net nuo pavėlavimo į autobusą.

Galų gale aš būsiu ne tik įmonės, bet ir kelionės vadovas – kartu keliausiu.

Tad klientai, jei jiems kažkas nepatiks, galės man trenkti į veidą“, – kalbėjo S.Žilionis, turėdamas omenyje, jog keliautojai visuomet galės gauti operatyvią pagalbą bet kuriame kelionės etape.

Priminsime, kad penktadienį 15min.lt rašė, jog kelionių organizatorius „Ditmos projektai ir ko“ stabdo veiklą. Valstybinis turizmo departamentas nuo rugsėjo 23 d. dešimčiai dienų sustabdė šiai įmonei išduotą kelionių organizatoriaus pažymėjimą.

Neoficialiais duomenimis, viešosios įstaigos „Ditmos projektai ir ko“ vadovė Edita Masaitytė jau užregistravo naują įmonę – jau minėtą bendrovę „Kelionių magai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius