Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkija įveda griežčiausią iki šiol matytą karantiną – bet ne turistams

Kovojant su koronaviruso plitimu, Turkija vėl įžengs į griežtą karantiną nuo balandžio 29 iki gegužės 17 d. Tikimasi, kad tai padės sumažinti naujų COVID-19 atvejų skaičių 7 kartus. Kaip ir anksčiau, naujos griežtos karantino taisyklės negalios turistams – jie ir toliau galės palikti gyvenamąją vietą, keliauti. Išimtis numatyta ir viešbučių darbuotojams, kad šie galėtų aptarnauti turistus.
Antalija, Turkija
Antalija, Turkija / 123rf.com nuotr.

Pirmadienį po ministrų kabineto susitikimo Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas paskelbė, kad naujas griežtas karantinas prasidės ketvirtadienį, balandžio 29 d., 19 val. ir tęsis iki pirmadienio, gegužės 17 d., 5 val.

„Visi biurai ir darbo vietos bus uždarytos. Dirbs tik būtinosios pagalbos tarnybos ir gamybos vietos, kur procesų negalima sustabdyti. Tarpmiestinės kelionės vyks tik gavus privalomą leidimą, viešasis transportas veiks tik 50 proc. užpildymu“, – vardijo šalies prezidentas.

Kavinės ir restoranai ir vėl galės tiekti maistą tik išsinešimui. Ne maisto prekių parduotuvės nedirbs. Bus uždarytos mokyklos, darželiai, egzaminai atidėti.

Žmonės privalės likti namuose beveik tris savaites. Juos palikti bus leidžiama tik einant į parduotuvę, į ligoninę, pas gydytoją arba einant į darbą, kuriems Vidaus reikalų ministerija numačiusi išimtis.

Nakvynės rezervacija nebus priežastis keliauti. Anksčiau turkams buvo leidžiama vykti iš miesto į miestą, jeigu jie turėjo užsisakę nakvynę. Dabar tai nebus pateisinama išimtis nesilaikyti komendanto valandos ir kelionių apribojimų.

Anksčiau Turkijos piliečiai ir leidimus čia gyventi asmenys taip pat turėjo laikytis komendanto valandos, bet ji galiojo tik savaitgaliais ir vakarais. Dabar ji tęsis visą parą beveik tris savaites.

Kaip ir anksčiau, nauji karantino ribojimai negalios turistams. Jie ir toliau galės vaikščioti po miestą, keliauti šalyje. Tačiau karantinas pakeis ir jų patirtį Turkijoje – kavinės ir restoranai teiks maistą tik išsinešimui, o miestų gatvės be žmonių praras didelę dalį savo šarmo.

„Kad po Ramadano grįžtumėme į įprastą gyvenimą, turime sumažinti naujų atvejų skaičių per dieną iki 5 tūkst., – kalbėjo Turkijos prezidentas. – Kitaip negalėsime grįžti prie turizmo veiklos vykdymo.“

Pirmadienį Turkijoje buvo patvirtinta 37 312 naujų COVID-19 atvejų. Balandžio viduryje šis skaičius siekė ir daugiau nei 63 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius