-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 05 /12:06

Turkija skelbia su Lietuva sutarusi dėl skrydžių atnaujinimo birželį, Lietuva jų dar nežada

Turkija pranešė, kad sutarė su keliasdešimt šalių dėl skrydžių atnaujinimo, kurie buvo nutraukti dėl koronaviruso pandemijos. Tarp jų – ir Lietuva. Visgi Lietuvos Užsienio reikalų ministerija dar negali patvirtinti, kad skrydžiai šį mėnesį tikrai vyktų.
Alanija
Turkija / 123rf.com nuotr.

Turkijos Transporto ir infrastruktūros ministerija paskelbė, kad planuojama birželį atnaujinti oro susisiekimą su 40 valstybių, įskaitant Lietuvą, pranešė Turkijos valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“.

Vidiniai skrydžiai Turkijoje jau vykdomi nuo birželio 1 d. Turkijos transporto ir infrastruktūros ministras Adilis Karaismailoglu taip pat paskelbė grafiką, nuo kada esą turėtų būti atnaujinami ir tarptautiniai:

Nuo birželio 10 d.: į Šiaurės Kiprą, Bahreiną, Bulgariją, Katarą, Graikiją;

Nuo birželio 15 d.: į Vokietiją, Austriją, Azerbaidžaną, Čekiją, Kroatiją, Honkongą, Šveicariją, Japoniją, Šiaurės Makedoniją, Lietuvą, Vengriją.

Nuo birželio 20 d.: į Lenkiją, Rumuniją, Serbiją, Singapūrą, Slovėniją, Tadžikistaną, Nyderlandus, Kazachstaną;

Nuo birželio 22 d.: Albaniją, Bosniją ir Hercogoviną, Daniją, Estiją, Suomiją, Pietų Korėją, Airiją, Juodkalniją, Kirgiziją, Latviją, Liuksemburgą, Norvegiją;

Nuo birželio 25 d.: į Slovakiją, Belgiją.

Visgi Lietuva dar nepatvirtina, kad skrydžiams tikrai bus leista vykti. Reguliarūs skrydžiai atnaujinami Vyriausybės sprendimu po Užsienio reikalų ministro pateikimo.

Kaip 15min teigė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė, Lietuva planuoja atnaujinti skrydžius su visomis šalimis, su kuriomis tai padaryti leis jų epidemiologinė situacija. Bet kada tai bus padaryta su Turkija – dar nėra aišku.

„Žinoma, suprantame, kad Turkija yra svarbi atostogų kryptis mūsų turistams, taip pat labai svarbi mūsų verslui, įmonėms – ypač, kurios užsiima išvykstamuoju turizmu. Planuojame skrydžius atnaujinti, tik šiai akimirkai negalime pasakyti, kada“, – teigė R.Jakilaitienė.

Kol kas Europos Sąjungos šalys pradeda sienas atverti ir pavienius skrydžius atnaujinti tik su ES/EEE valstybėmis.

Reikia pabrėžti, kad net ir skrydžių atnaujinimas nereiškia, kad galima taip paprastai nuvykti į kitą šalį – kitos valstybės nebūtinai įsileidžia turistus, gali iš atvykėlių reikalauti ir 14 d. saviizoliacijos.

Be to, ir grįžus į Lietuvą gali tekti izoliuotis. Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerija kas savaitę atnaujins sąrašą šalių, iš kurių atvykus to nereikės. Turkija į pirmąjį sąrašą nėra įtraukta.

Lietuvos URM Turkiją vis dar priskyrusi prie šalių, į kurias rekomenduojama nevykti. Prieš planuojat keliones į bet kurią valstybę, patariama informaciją apie ją pasitikrinti http://keliauk.urm.lt/

Kol kas dar ir nėra aišku, ar pirmaisiais skrydžiais į Turkiją birželį, jeigu tokie iš tiesų būtų, galėtų pasinaudoti ir turistai. Anksčiau skelbta, kad turistus iš užsienio šalis ketina įsileisti nuo birželio vidurio, tačiau tiksli data nėra žinoma.

Anksčiau taip pat pranešta, kad visi keliautojai dėl koronaviruso žadami tikrinti dar oro uostuose. Po patikrinimo jie galėtų išvykti į viešbutį, tačiau jeigu testo atsakymas būtų teigiamas, užsieniečiai būtų izoliuojami. Tam kiekvienas viešbutis turės turėti specialias patalpas.

Viešbučiai Turkijos kurortuose ir kitaip rengiasi turistų priėmimui pagal naująsias „pokoronines“ taisykles. Pavyzdžiui, bus privalu visur laikytis atstumo – net ir restorane ar take link jūros. Plačiau apie visas naujienas skaitykite čia: Turkijos viešbučiai rengiasi priimti turistus: kaip jie atrodys?

Tarptautinį oro susisiekimą Turkija dėl COVID-19 pandemijos sustabdė kovo 28-ąją, o vidaus skrydžius atnaujino nuo birželio 1-osios.

A.Karaismailoglu pranešė, jog dėl oro susisiekimo atnaujinimo dabar deramasi su 92 valstybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius