Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Turkijos kurorte Beleke esanti lietuvė: pas mus ramu

„Pirma mintis, paskaičius „Facebook“ įrašus apie tai, kas darosi Turkijoje – kad nusikalba žurnalistai“, – sako Turkijoje, Beleke, atostogaujanti lietuvė Inga Aleksandrovienė. Patikėti tuo, kad Ankaroje vėlų penktadienio vakarą ir naktį surengtas karinis perversmas, turistei buvo sunku dėl to, jog kurorte gyvenimas tekėjo įprasta vaga: žmonės vaikščiojo mieste, džiaugėsi atostogomis.
Atostogos Turkijos kurorte
Atostogos Turkijos kurorte / 123rf.com

Apie tai, kas vyksta Ankaroje, ji sužinojo tik grįžusi į viešbutį ir įsijungusi internetą. Nei viešbučio personalas, nei kelionių organizatoriai, iš kurių įsigijo kelionę į Turkiją turistų neinformavo apie surengtą karinį perversmą.

„Kurorte niekas nevyksta, gyvenam atostogų rėžimu. Pajuokavome tik, ar mus skraidins namo pirmadienį, ar dar palaikys čia. Juokai juokais, bet situacija skamba nejuokingai. Nors čia mes nieko panašaus įtarti negalėtume“, – sakė Turkijos kurortiniame mieste Beleke esanti lietuvė.

Asmeninė nuotr./Turkijoje, Beleko kurorte, besiilsinti Inga Aleksandrovienė
Asmeninė nuotr./Turkijoje, Beleko kurorte, besiilsinti Inga Aleksandrovienė

Pasak jos, viešbutyje gana daug skirtingų Europos šalių žmonių. Bet visi atsipalaidavę, ilsisi ir nėra nei menkiausio panikos ženklo.

Jei ne supanikavę draugai, tai pagalvočiau, kad mes visai kitoje šalyje, o ne Turkijoje, esame

Turkijoje jos šeima ilsisi jau ketvirtą kartą ir tikisi, kad nepaskutinį: „Sena gera patarlė sako: bijai vilko, neik į mišką. Visa Europa yra nesaugi. Gali bijoti skristi į Briuselį ar Turkiją. O gali tiesiog bijoti stotelėje laukti autobuso, kad koks nors girtas ralistas nesugalvotų pasilinksminti...“.

Tai, kad Lietuvos turistai į Turkiją nesibaimina skristi, patvirtina šio ryto skrydžiai: šeštadienį į Turkiją iš Vilniaus išskrido per 300 keleivių.

VIDEO: Gyventojų filmuoti vaizdai: Turkijos kariškiai užblokavo tiltus, skraidė sraigtasparniai

Į Antalijos kurortą Turkijos pietuose dviem reisais išvyko 173 ir 152 keleiviai, BNS informavo Lietuvos kapitalo užsakomųjų skrydžių bendrovės „Small Planet Airlines“ Marketingo departamento direktorius Simonas Bartkus.

Pasak jo, pagal šiuo metu turimą informaciją, skrydžiai vyks toliau, tačiau situacija bus atidžiai stebima.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija šeštadienį paragino lietuvius susilaikyti nuo kelionių į Turkiją, kur pranešta apie karinį perversmą. O šioje šalyje jau esantiems lietuviams patariama likti saugiose vietose, vengti susibūrimo vietų ir laukti oficialios informacijos bei instrukcijų.

Turkijos kariškiai penktadienio vakarą paskelbė perėmę valdžią šalyje. Tačiau šiuo metu skelbiama, kad karinis perversmas Turkijoje neįvyko. Po išgyvento košmaro suimti šimtai įtariamųjų. Vis dėlto situacija Ankaroje tebėra nestabili.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius