-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Palangą sugrįžo vasara: bangos nebeplauna paplūdimio ir tualeto, žmonės maudosi

Liepos 6-ąją Palanga pasitinka kiek giedresne nuotaika ir geresniu oru. Bent jau trečiadienis kurorte saulėtas ir gana šiltas, nuslūgo paplūdimį plovusios bangos, atsirado besimaudančių drąsuolių. Kavinei šalia Palangos tilto bei viešajam tualetui grėsmė jau irgi nebekyla.
Saulėtas trečiadienis prie Baltijos jūros
Saulėtas trečiadienis prie Baltijos jūros / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienį ne vieną poilsiautoją išgąsdino gerokai paplūdimį paplovusios bangos, kurios kiek šiauriau Palangos tilto beveik siekė kopas ir paplovė čia stovinčią kavinę bei viešąjį tualetą.

Vėjas nurimo, bangų nėra

Naktį į trečiadienį vėjas nurimo, tad ryte kavinė stovėjo savo vietoje ir pasigirdę nuogąstavimai, kad jos gali nelikti, tiesiog subliuško. Popiet jau ir STOP juostų, ryte tvėrusių tualetą, nebebuvo.

Antradienį ne vienam poilsiautojui pasirodė, kad jūra netrukus nusineš kiek šiauriau Palangos tilto esančią kavinę „Mojo Palanga“ ir tualetą, abu objektai buvo apkrauti smėlio maišais.

Tačiau jau tuo metu „Palangos komunalininko“ direktorius Konstantinas Skierus ramino – esą tragedijos nėra, kasmet jūra šioje vietoje stipriai plauna paplūdimio smėlį, tik kad tokie stiprūs vėjai pūsdavo trumpiau. Šiemet itin vėjuota buvo net šešias dienas.

„Jau viskas sutvarkyta, žmonės maudosi, jūra rami, graži, gražios bangos. Toje vietoje, kur vakar buvo didžiulės bangos, šiandien ramu, tai žmonių yra. Vandenyje taškosi, matyt, šiltas vanduo, net netikėjau, kad tiek daug besimaudančių bus, ir vaikų, ir suaugusių. Nes ten, kur buvo pliažas, dabar jūros vanduo, ten negilu“, – kalbėjo trečiadienį popiet K.Skierus.

Vanduo nieko nenuplovė, užtikrino jis, gelbėtojai padėjo kraunant maišus, bet trečiadienį tualetas jau veikė, kavinė irgi. „Buvo toks trumpas šokas, bet jis praėjo. Tai kavinei kiekvienais metais pasitaiko, kad paplauna, kojas lankytojai gali sumerkti į vandenį. Šiais metais šešias dienas iš eilės, tai jau nelabai smagu. Bet viskas tvarkoje“, – teigė K.Skierus.

Svarbiausia, kad vėjo nebūtų, įsitikinęs „Palangos komunalininko“ vadovas.

O palangiškiai įsitikinę, kad kavinę ir tualetą vanduo paplovė stipriai todėl, kad po Palangos tiltu nebėra akmenų. Reikia juos esą ten grąžinti ir bus kur kas geriau. „Tada keičiasi srovė. Išėmė akmenis – taip ir turim“, – kalba palangiškiai, nors skatina nesistebėti – juk gamtos nenuspėsi.

Skuba lepintis saule

Poilsiautojai skuba lepintis saule. Vos kiek atšilo – jų jau gerokai daugiau ir paplūdimiuose, ir ant Palangos tilto, ir J.Basanavičiaus gatvėje. Ir nuotaika jau kita, visur švyti šypsenos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulėtas trečiadienis Basanavičiaus gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulėtas trečiadienis Basanavičiaus gatvėje

Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas kol kas antplūdžio paplūdimiuose teigia nepastebėjęs. Žmonių esą yra, bet mažai – kaip ir visoje Palangoje. „Yra žmonių, bet nėra daug. Nėra šalta, bet paplūdimyje nėra daug poilsiautojų. Vandens temperatūra yra 17, oro – 18. Kol kas incidentų nėra, bet stebim“, – teigė J.Pirožnikas.

Jei savaitgalį žmonių padaugės, gelbėtojai tvirtina tam esą pasiruošę: „Laukiam poilsiautojų. Jeigu bus geri orai, bus ir poilsiautojų daug. Gal ir vasara ateis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius