Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įžymybe tapusio aguonų lauko savininkė: „Žmonės, turėkite sąžinės“

Aguonų laukas netoli Trakų pastarosiomis dienomis tapo socialinių tinklų žvaigžde. Žmonės būriais traukia fotografuotis raudonų gėlių žiedais nuklotame lauke, tačiau žemės šeimininkai kraupsta – gražių kadrų besivaikantys žmonės trypia jų pragyvenimo šaltinį.
Savininkai skundžiasi išmindytu lauku
Savininkai skundžiasi išmindytu lauku

Staiga išpopuliarėjančios vietos dažnai tampa dideliu galvos skausmu aplinkiniams. Štai Šilėnuose, kur šį pavasarį atidarytas naujasis pažintinis takas, jau sunku išsitekti vietos gyventojams – kaip 15min praėjusį mėnesį pasakojo Neries regioninio parko direktorė Audronė Žičkutė, jie nebegali vaikų išleisti vienų į lauką, nes aplink nuolat važiuoja automobiliai, išvažinėti jų keliai ir takeliai, išmindžiotos pievos ir laukai. Buvo prašyta nebevažiuoti ir į daug lankytojų sulaukiantį gražųjį Grabijolų kaimą.

Naujausia „asmenukių“ auka – aguonų laukas šalia Trakų Angelų kalvos. Įsijungus feisbuką gali atrodyti, kad ten jau lankėsi bent pusė Vilniaus – keliautojų grupėse apstu fotosesijų nuotraukų.

Keliautojai mėgaujasi žiūrėdami į ryškų lauką, tačiau žemės savininkai šiurpsta matydami tokį lankytojų skaičių.

„Žmonės, turėkite sąžinės, mūsų šeimai iš to derliaus reikės gyventi, o Jūs jį naikinate“, – feisbuke į žmones kreipėsi Tatiana Vainovskaja.

T.Vainovskajos šeima šiame lauke augina žieminius kvietrugius, o šį pavasarį jame kaip niekad gausiai suliepsnojusios aguonos patraukė visų dėmesį.

Lauką feisbuke reklamavo net ir Trakų rajono savivaldybė, pasidalijusi gražiomis nuotraukomis su prierašu, kad „savaitgalis – gera proga aplankyti ir Trakus, ir jų apylinkes“. Informacijos, kad tai privati teritorija, nebuvo.

15min rodydama nuotraukas su padaryta žala, T.Vainovskaja sakė, kad jai skaudu matyti, kaip žmonės dėl noro įamžinti aguonų grožį trypia svetimą duoną ir darbą.

Ji pasakojo, kad mėgino riboti kadrus medžiojančių žmonių skaičių, tačiau pastangos nuėjo perniek.

Rodydama žmonių pridarytos žalos nuotraukas ji baisėjosi, kad ir toliau tęsiasi fotosesijos. „Eina žmonės į laukus, ir jų niekas nestabdo – nei STOP lentelės, nei „Privati valda“ lentelės. Tai baisu, tikrai“, – skundėsi T.Vainovskaja.

Sudrausminti žmones stengiamasi ir feisbuke. Komentaruose po fotosesijų nuotraukomis dalis žmonių smerkia brovimąsi į svetimą valdą ir daromą žalą: „Elgiasi viens prie vieno kaip šernai. Jie taip pat laukus išknisa“, „Nei sąžinės, nei pagarbos, kaip laukiniai“, „Būtų mano žemė, su druskiniu visus vaikyčiau“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius