Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aguonos

Visos temos
Aguonos „Scanpix“ nuotr./Žydinti aguona

Aguonos – žoliniai augalai su pientakiais, išskiriančiais baltas, greitai tirštėjančias sultis. Auga pakelėse, pagrioviuose, pievuose, javų laukuose. Aguonų sėklos nuo seno vartojamos Senojo Pasaulio medicinoje. Virtuvėje – maisto pagardinimui. Baltos augalo sultys turi narkotinių savybių.

Renata Ničajienė

„Sezoninė virtuvė“: tarpušvenčiu tobulai pritiks makaronai su aguonų padažu

Šeimos Kūčių stalas

Seniausias ir lietuviškiausias Kūčių patiekalas: jį valgė ir turtuoliai, ir vargšai

Kūčiukai

Kūčiukai iš migdolų ir kokosų miltų: subalansuota netoleruojantiems glitimo, bet skanu visiems

Šeimos Kūčių stalas

Seniausias ir lietuviškiausias Kūčių patiekalas: jį valgė ir turtuoliai, ir vargšai

N.Degutienės apverstas obuolių ir aguonų pyragas

Nidos receptas: apverstas obuolių ir aguonų pyragas, kuris nepadarytų gėdos ir per šv.Kalėdas

Kūčių stalas

Pritrūkote receptų Kūčioms? 15 patiekalų, kurie padės sudėlioti tradicinį rinkinį

Veganiški šventiniai skanėstai

Nori – gali atrasti: 2 veganiški skanėstai šventėms – kvapnus keksas ir kompotas

Skryliai su aguonomis

Paprastas patiekalas kūčioms – skryliai su aguonom, razinom ir riešutais

Aguonų augintojai

Afganistano paradoksas: žalioji energija maitina šeimas, bet skatina opijaus verslą

Užsisakykite 15min naujienlaiškius