Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiausia mandatų į Europos parlamentą gautų socialdemokratai

Jei rinkimai į Europos Parlamentą vyktų kitą sekmadienį, daugiausia mandatų gautų Socialdemokratų partija, rodo apklausa.
LSDP partijos suvažiavimas
LSDP partijos suvažiavimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Socialdemokratų partija gautų tris mandatus, „Tvarka ir teisingumas“ bei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – po du, Darbo partija, Liberalų sąjūdis, Lietuvos lenkų rinkimų akcija ir Žaliųjų partija – po vieną, rodo visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ apklausa, surengta kovo 13-17 dienomis. Ją šeštadienį paskelbė dienraštis „Lietuvos rytas“.

Už socialdemokratų kandidatus balsuotų 20,7 proc. apklaustųjų, už partiją „Tvarka ir teisingumas“ – 13,6 proc., už Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus – 9,5 proc. Už Darbo partiją balsus atiduotų 7 proc. apklaustųjų, už Liberalų sąjūdį – 6,3 proc. Už Lietuvos lenkų rinkimų akciją ir Žaliąją partiją balsus atiduotų 3,5 proc. rinkėjų.

Tokiu atveju skaičiuojant tik pareiškusiųjų nuomonę balsus, 5 proc. barjerą peržengtų septynios partijos. Dienraštis pažymi, kad tai – gerokai išankstinės prognozės, nes daugiau kaip 16 proc. rinkėjų dar nežino, už ką balsuos.

Rinkimai į Europos Parlamentą vyks gegužės 25 dieną, juose bus varžomasi dėl vienuolikos mandatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius