Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Uspaskichas ir V.Mazuronis Seimo nario mandatą, B.Ropė – mero postą iškeitė į vietą Europarlamente

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas atsisakė Seimo nario mandato. „Atsistatydinu iš Seimo narių, nes esu išrinktas Europos Parlamento nariu“, – antradienį per Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdį atsistatydinimo pareiškimą perskaitė V.Uspaskichas.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Aurimo Šrubėno nuotr.

Jo prašymu, Seimo nario įgaliojimai V.Uspaskichui nutrūksta nuo trečiadienio, birželio 4-osios. Šis sprendimas patvirtintas vienbalsiai.

Tuo pačiu Seimo nario įgaliojimai pripažinti žemiau Darbo partijos kandidatų sąraše buvusiam Gintarui Tamošiūnui. Jis parlamentaro įgaliojimus įgis po priesaikos Seime.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Valentinas Mazuronis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Valentinas Mazuronis

Taip pat antradienį savo atsistatydinimo pareiškimą paskelbė partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas, aplinkos ministras Valentinas Mazuronis. Jo kaip Seimo nario įgaliojimai nutrūksta nuo birželio 26 dienos. Atsistatydinimo pareiškimas irgi patenkintas vienbalsiai.

Vietoj V.Mazuronio į Seimą ateis „tvarkiečių“ sąraše žemiau likęs Rimas Antanas Ručys.

VRK turi ir Liberalų sąjūdžio atstovo, Seimo vicepirmininko Petro Auštrevičiaus prašymą nutraukti jo kaip Seimo nario įgaliojimus. Kadangi parlamentaras negalėjo dalyvauti antradienio posėdyje, yra išvykęs į Briuselį, jo pareiškimas liko nesvarstytas.

Taip pat VRK antradienį patvirtino Ignalinos rajono mero Bronio Ropės atsistatydinimo iš tarybos pareiškimą nuo birželio 25 dienos. B.Ropė vyks į EP, į kurį buvo išrinktas su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Lietuva Europos Parlamente turės 11 atstovų.

Per rinkimus du mandatus gavę Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai į EP deleguoja Gabrielių Landsbergį ir EP šiuo metu dirbantį Algirdą Saudargą. Tiek pat vietų gavę socialdemokratai siunčia dabartinius europarlamentarus Viliją Blinkevičiūtę ir Zigmantą Balčytį. Du atstovus į EP siunčia ir Liberalų sąjūdis. Į Briuselį važiuos verslininkas bei lošėjas Antanas Guoga ir Seimo nariu iki šiol buvęs P.Auštrevičius.

Antrąją kadenciją EP dirbs ir „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas, į Briuselį vyksiantis kartu su V.Mazuroniu, „darbietis“ V.Uspaskichas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis bei „valstiečių“ atstovas B.Ropė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius