Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rinkimų Kauno rajone užkulisiai: suklastoti parašai ir atleista komisijos pirmininkė

Kauno rajono savivaldos rinkimuose neapsieita be incidentų – vasario 22 dieną, paaiškėjus, kad buvo suklastotas vienos iš komisijos narių parašas, iš pareigų pasitraukė LSDP deleguota Muniškių apylinkės rinkimų komisijos pirmininkė Raminta Valiukonytė. 15min žiniomis, parašai suraityti po pasižadėjimu dėl duomenų saugojimo, priesaika ir sausio mėnesio tabeliu.
Vilniaus miesto savivaldybėje vykstantis iš ankstinis balsavimas
Vilniaus miesto savivaldybėje vykstantis iš ankstinis balsavimas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Apygardoje atsirado dokumentai su mano parašais, nors aš pati nieko nepasirašiau. Dokumentus teikė komisijos pirmininkė, o kas pasirašė nežinau. Po šio įvykio komisijos pirmininkę pakeitė“, – trumpai paaiškino vardo prašiusi neatskleisti rinkimų komisijos narė.

Dabar jau buvusi Muniškių apylinkės rinkimų komisijos pirmininkė Raminta Valiukonytė 15min teigė situacijos nekomentuosianti, tačiau tvirtino pati dokumentų neklastojusi.

Ji parašė pareiškimą, kad iš darbo išeina dėl sveikatos problemų ir mes atleidome.

Taip pat socialdemokratų deleguota Kauno rajono apygardos rinkimų komisijai vadovaujanti Rūta Svečiulienė teigė: „Nežinome, kas padirbo parašą, tam reikalingas tyrimas, bet komisijos pirmininkė buvo atleista. Ji parašė pareiškimą, kad iš darbo išeina dėl sveikatos problemų ir mes atleidome.“

Paklausta, ar tikroji išėjimo priežastis nėra susijusi su galimu dokumentų klastojimu, moteris paaiškino negalinti atsakyti, nes sveikatos būklę tegali įvertinti medikai.

15min pašnekovė atviravo nė nenumananti tokio elgesio motyvų, o siekiant išsiaiškinti, kas ir kodėl suklastojo komisijos narės parašą, reikalingas specialus tyrimas. Pasak jos, šiuo metu darbo tiek daug, kad nebuvo laiko ieškoti kaltininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius