Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

A.Kubilius: mažesnis aktyvumas gali lemti tvirtą D.Grybauskaitės pergalę

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius sako, kad mažesnis rinkėjų aktyvumas antrajame prezidento rinkimų ture gali lemti tvirtą antrosios kadencijos siekiančios prezidentės Dalios Grybauskaitės pergalę prieš socialdemokratą europarlamentarą Zigmantą Balčytį.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Kiek yra anksčiau buvę antrų turų prezidento rinkimuose (...) tai visada antro rinkimų turo aktyvumas būdavo pakankamai didelis ir labai panašus į pirmo rinkimų turo. Šįkart mažesnis ir aš tikiuosi, kad tai reiškia, jog Dalia Grybauskaitė laimės pakankamai didele persvara. Aš manau, kad gali būti apie 60-40, bet tos prognozės žinot, aš iškart apsidraudžiu. Nustebčiau, bet ne per daug nustebčiau, jeigu pasirodytų, kad santykis yra žymiai artimesnis“, – sekmadienį užsidarius rinkimų apylinkėms partijos štabe BNS sakė A.Kubilius.

Anot jo, sumažėjusį rinkėjų aktyvumą galėjo lemti geras oras ir tai, kad galis rinkėjų galvoja, kad prezidento rinkimuose nugalėtojas yra aiškus.

„Tie aktyvumo duomenys rodo, kad didieji miestai yra aktyvesni negu rajonai. Tai rodo, kad tie rinkėjai galbūt nepaveikti kažkokio populizmo. Miesto rinkėjai, modernesni rinkėjai geriau supranta tuos didžiulius geopolitinius iššūkius ir jie eina balsuoti, o tai reiškia, kad D.Grybauskaitei tai yra palankiau“, – kalbėjo A.Kubilius.

Opozicijos lyderis teigė, kad rinkimuose į Europos Parlamentą konservatoriai tikisi gauti 2-3 vietas.

„Jei bus trys tai džiaugsimės, jeigu bus dvi tai yra per daug nenuliūsime“, – sakė A.Kubilius.

Likus valandai iki rinkimų pabaigos, rinkimuose savo valią buvo išreiškę balsavo 43,69 proc. rinkėjų, įskaitant baslavusius iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius