Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 05 25 /2014 05 26

Dalia Grybauskaitė skelbia pergalę rinkimuose: „Visi laimėjome, nes tikime Lietuva“

Antrai kadencijai perrinkta prezidentė Dalia Grybauskaitė šį laimėjimą vadina istorine pergale, nes pirmą kartą Lietuvos istorijoje tas pats žmogus rinkimus laimi dukart iš eilės. Ilgai delsusi vertintai jai palankius rezultatus, tik prieš vidurnaktį D.Grybauskaitė pripažino Prezidento rinkimus laimėjusi. „Visi mes šiandien laimėjome, todėl, kad tikime savo Lietuva“, – sakė D.Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė švenčia pergalę Prezidento rinkimuose.
Dalia Grybauskaitė švenčia pergalę Prezidento rinkimuose. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dėkoju visiems, kas palaikėte ir balsavote, kas balsavote už Lietuvos ateitį kartu su šia prezidente. Kas antrą kartą suteikėte garbę tarnauti jums, dirbti jums. Ir už tai, kad sugebėjote atlaikyti tą purvo laviną, kurią teko atlaikyti man kartu su jumis.

Kad mes sugebėjome atrinkti, kas yra svarbu, ir kas yra tikra Lietuvoje. Kad mes sugebėjome matyti apgaulingus pažadus ir nedarbingumą. Kad mes mokėjome atskirti negebėjimą nuo sąžiningo ir pasiaukojančio darbo. Tikiu kiekvienu iš jūsų, kuris nori, kad Lietuva būtų graži, kad Lietuva būtų turtinga, kad kiekvienas Lietuvos žmogus norėtų grįžti ir gyventi savo šalyje“, – dėkojo antrai kadencijai išrinkta prezidentė.

Ji sakė žmonių pasitikėjimą priimanti kaip didžiulę atsakomybę.

„Žinau, kad bus nelengva, kad kiekvieną dieną iššūkiai bus vis kitokie, bet aš taip pat žinau, kad už manęs esate jūs, kad jūs esate ne tik už manęs, o esate kartu su manimi. Todėl labai tikiuosi jūsų pagalbos, labai tikiuosi, kad galėsiu į jus atsiremti, labai tikiuosi, kad galėsiu jūsų paklausti patarimo. Visada lauksiu tos paramos ir atramos, o pati darysiu tai, ką dariau. Darysiu tai, ką galėsiu daryti. Darysiu tai, ko Lietuvai reikės“, – tęsė ji.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė švenčia pergalę Prezidento rinkimuose.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė švenčia pergalę Prezidento rinkimuose.

Pergalę vadino istorine

D.Grybauskaitė džiaugėsi, kad ši jos pergalė yra istorinė, nes pirmą kartą Lietuvoje prezidentas antrai kadencijai išrenkamas iškart po pirmosios. „Ir dar svarbiausia, kad tai yra moteris“, – pabrėžė ji.

Prezidentė atsakė ir į kelis klausimus. Ji tikino, kad jau rytoj ryte susitiks su premjeru Algirdu Butkevičiumi aptarti pokyčių Vyriausybėje, o paskui skris į Briuselį.

Prezidentė tikino, kad naujoje kadencijoje bus pokyčių jos komandoje, tačiau jų kol kas neatskleidė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė švenčia pergalę Prezidento rinkimuose.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė švenčia pergalę Prezidento rinkimuose.

Vertindama savo pralaimėjimą lenkų gausiai gyvenamuose rajonuose D.Grybauskaitė žadėjo, kad per antrą kadenciją visiems Lietuvos piliečiams stengsis parodyti, kokie svarbūs ir mylimi jie yra.

„Aš esu visų Lietuvos žmonių prezidentė. Vienodai mylėsiu ir būsiu reikli visiems. Be jokios abejonės, esu pasirengusi girdėti visų žmonių, visų tautinių grupių problemas ir jas vienodai spręsti. Bet noriu pakartoti, kad įstatymai visiems Lietuvos piliečiams vienodi, kad visi piliečiai turi tas pačias pareigas ir teises, o privilegijų negali turėti nei mažuma prieš daugumą, nei dauguma prieš mažumą“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Pripažindama savo pergalę rinkimuose D.Grybauskaitė rado minutę pasidžiaugti tuo, kad Ukrainai taip pat pavyko suorganizuoti atvirus demokratiškus rinkimus.

Po prezidentės pasisakymo rinkimų štabe griaudėjo plojimai ir suskambo Marijono Mikutavičiaus daina „Aš tikrai myliu Lietuvą“. Buvo atneštas tortas.

Atvyko sveikinti A.Butkevičius ir Z.Balčytis

Vidurnaktį D.Grybauskaitės rinkimų štabe pasirodė Prezidento rinkimus jai pralaimėjęs Zigmantas Balčytis ir premjeras Algirdas Butkevičius. Socialdemokratai D.Grybauskaitei įteikė didžiulę puokštę raudonų rožių.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė švenčia pergalę Prezidento rinkimuose.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė švenčia pergalę Prezidento rinkimuose.

Z.Balčytis tikino, kad rinkimų rezultatai jį nuliūdino ir dėl pralaimėjimo kaltino pernelyg trumpą rinkimų kampaniją. Jis ketina toliau dirbti Europos Parlamente, jei tik bus išrinktas. Klausiamas, ar sieks Europos komisaro posto, Z.Balčytis sakė, kad tai bus premjero ir prezidentės sprendimas.

Tuo tarpu A.Butkevičius sakė, kad per trumpą rinkimų laikotarpį Z.Balčytis parodė labai gerą rezultatą. Jis taip pat pasidžiaugė, kad rinkimų kova buvo garbinga ir kultūringa, be aršios kritikos ir be melo.

Paklaustas, ar nesigaili pats nesikovęs dėl prezidento posto, premjeras sakė, kad to jam visai negaila, bet neatmetė galimybės laimę bandyti Prezidento rinkimuose po penkerių metų.

Skelbti pergalę neskubėjo

Po 22 val. pradėjus aiškėti rinkimų rezultatams D.Grybauskaitė sakė kol kas pergalės dar nešvenčianti ir ragino visus palūkėti.

„Kaip ir sakiau, jėzusmarija, reikia laukti iki paskutinio, kada jau bus galutiniai jau rezultatai. Dabar tikrai niekam nereikia rizikuoti nei džiaugtis, nei liūdėti, reikia laukti. Didieji miestai tik ateina, tai dar truputį anksti“, – sakė ji.

„Neskubinkite įvykių, esu patyręs zuikis, muštas zuikis, todėl reikia laukti iki galo“, – pridūrė ji.

Neskubinkite įvykių, esu patyręs zuikis, muštas zuikis, todėl reikia laukti iki galo, – sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentė pabrėžė, kad ir pergalės atveju pati nesijaustų nugalėtoja. „Ne apie mane eitų kalba, bet apie tuos žmones, kurie pasirinko vieną ar kitą sprendimą. Čia ne mūsų kandidatų nugalėjimas, o mūsų žmonių apsisprendimas“, – sakė D.Grybauskaitė.

Paklausta, ar dar neima miegas, prezidentė žvilgtelėjo į laikrodį ir tarė, kad „dar truputį gali“.

Labai prastų rezultatų Vilniaus rajone D.Grybauskaitė sakė tikėjusis. „Visi tie regionai, kurie buvo ne mano, ir liko ne mano“, – vertino ji.

BFL nuotr./Dalia Grybauskaitė savo rinkimų štabe
BFL nuotr./Dalia Grybauskaitė savo rinkimų štabe

Laukė Z.Balčyčio sveikinimų

Apie 22 val. vakaro D.Grybauskaitė sakė mielai laukianti visų sveikintojų, taip pat – ir konkurento Zigmanto Balčyčio, kuris rinkimų dienos ryte sakė planuojantis pralaimėjimo atveju vykti sveikinti nugalėtojos.

„Be jokios abejonės (priimsiu – red.past.). Aš su juo tikrai niekada... Mūsų kova buvo garbinga“, – sakė D.Grybauskaitė.

Tačiau paklausta, ar pati vyktų sveikinti Z.Balčyčio, prezidentė išreiškė viltį, kad to daryti neprireiks.

Klausiama, ar po šių rinkimų, kuriuose buvo remiama liberalų ir konservatorių, gali pripažinti tapusi labiau jiems prijaučianti, D.Grybauskaitė pabrėžė visada save laikiusi nepriklausoma kandidate.

„Pagal statistiką žinau, kad mane palaikė pirmame ture visų partijų atstovai: ir socialdemokratai, ir „Tvarkos ir teisingumo“, ir net Darbo partijos. Labai tikiuosi, kad turiu horizontalų visų žmonių palaikymą“, – sakė ji.

Tiesa, nepaisant tokios plačios paramos, prezidentė tvirtino, kad alergija partijoms jai pačiai turbūt nepraeis niekada.

15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė dovanų gavo pakalnučių
15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė dovanų gavo pakalnučių

Atvyko pasveikinti L.Graužinienė

Nors Seimo pirmininkės, Darbo partijos vadovės Loretos Graužinienės ir prezidentės D.Grybauskaitės santykiai niekada nebuvo puikūs, sekmadienio naktį L.Graužinienė po 23 val. su puokšte gėlių atvyko sveikinti D.Grybauskaitės su pergale.

Dvi valstybės vadovės susitiko vos kelioms akimirkoms. D.Grybauskaitė padėkojo už sveikinimus, bet pasilikti ilgiau L.Graužinienės nekvietė.

Žurnalistams Seimo pirmininkė sakė jau įsitikinusi, kad D.Grybauskaitė rinkimus laimės, nes tendencijos aiškios. Ji pripažino, kad toks rezultatas buvo tikėtas. 

„Aš galvojau, kad šiek tiek gali būti mažesnis skirtumas, bet rezultatas panašus“, – teigė ji.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė ir Loreta Graužinienė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė ir Loreta Graužinienė

L.Graužinienės teigimu, šie prezidento rinkimai parodė, kad nuomonių Lietuvoje yra labai įvairių. „Tai, kad Naglis Puteikis surinko 9 proc., rodo tai, kad žmonės nori kažkokių pokyčių, kažko naujo, tai po penkerių metų kitiems kandidatams yra signalas“, – vis dar prisiminė pirmą rinkimų turą L.Graužinienė.

Jei reikia aptarti svarbius reikalus, galime juos aptarti ir žengdamos šalia, – sakė L.Graužinienė.

Ji pabrėžė, kad Z.Balčytis, patekęs į antrą rinkimų turą, beveik nevykdė rinkimų kampanijos.

Seimo pirmininkė tikino, kad, nepaisant to, kad D.Grybauskaitė pripažino dviese su ja nesusitinkanti specialiai, dvi valstybės vadovės randa laiko pasikalbėti.

„Jei reikia aptarti svarbius reikalus, galime juos aptarti ir žengdamos šalia“, – sakė ji.

Seimo pirmininkė mano, kad po Prezidento rinkimų gali keistis keli ministrai, tačiau valdančioji koalicija liks stabili.

Konservatoriai ir liberalai mato ir savo nuopelnų

Į D.Grybauskaitės rinkimų štabą apie 22 val. atvykęs Liberalų sąjūdžio lyderis Gintaras Steponavičius ir konservatorių pirmininkas, opozicijos lyderis Andrius Kubilius teigė, kad D.Grybauskaitė visus dar laukti ragina be reikalo. 

Jie tikina, kad D.Grybauskaitė jau gali švęsti pergalę, prie kurios jaučiasi prisidėję ir patys.

„Mes matome savo kuklų, bet svarbų indėlį ir, manau, kad tas nematomas darbas bet kuriuose rinkimuose yra svarbus faktorius. Natūralu, kad be tam tikros struktūros per visą Lietuvą turėjimo joks kandidatas negalėtų turėti tokių rezultatų, kurie atvestų jį prie pergalės“, – sakė G.Steponavičius.

Pasak jo, prezidentė įrodė, kad šiuose rinkimuose lėmė ne finansiniai aspektai.

Tuo tarpu A.Kubilius sakė, kad prezidentės pergalė yra ir konservatorių džiaugsmas.

„Aš tikrai džiaugiuosi, kad rinkėjai suteikė jai tokį mandatą, įvertindami ir tuos darbus, kuriuos mes ir kartu atlikome. tai yra jos pergalė, o mes džiaugiamės, kad esame šalia“, – sakė A.Kubilius.

V.Landsbergiui negaila Z.Balčyčio

Po  23 val. į D.Grybauskaitės rinkimų štabą atvyko konservatorių garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis. Jis džiaugėsi Prezidento rinkimų rezultatais.

„Tai yra solidi pergalė sunkioje situacijoje. Aš prognozavau ir apie tai kalbėjau, kad gali taip atsitikti, kad visi kiti susivienys, nebus pasyvūs, o suvienys savo rinkėjus prieš vieną. Taip, kaip buvo pirmame rate. Nepasiliks Z.Balčytis tik su savo balsuotojais ir savo procentais, o visi sumes į tą krepšį, ar Z.Balčyčio, ar A.Paulausko, kad tik ik prieš Grybauskaitę“, – sakė jis.

Konservatorius gyrė Z.Balčytį rinkimų kampanijoje laikiusis gana garbingai ir nepasidavus partijos nurodymams pulti aršiau, nes tai tiesiog ne jo charakteriui.

V.Landsbergis sakė, kad jam pralaimėjusio Z.Balčyčio negaila, mat jam dar lieka Europos Parlamentaro mandatas. Tačiau jo pralaimėjimo V.Landsbergis nelaiko ir signalu socialdemokratams, kad jų kandidatams Prezidento  rinkimuose nuolat nesiseka.

Pasisakė apie piltą purvą

Prieš 21 val. savo rinkimų štabe pasirodžiusi prezidentė buvo nusiteikusi džiugiai ir tikino nenusivylusi rinkėjų aktyvumu, nors jų rinkimuose dalyvavo mažiau nei per pirmąjį turą. Klausiama, ar toks aktyvumas bus jai palankus, D.Grybauskaitė sakė nespėliosianti.

„Nespėliosiu tikrai. Laukiu galutinių rezultatų. O tai, kad aktyvumas truputį mažesnis yra natūralu, matant ir orus, ir kiekį kandidatų“, – sakė ji.

D.Grybauskaitė sutiko, kad prieš antrąjį turą ant jos viešai buvo papilta nemažai purvo, tačiau vylėsi, kad tai gali net pagelbėti.

Purvas grįžta tiems, kas jį skleidžia. Aš to tikėjausi, be jokios abejonės, kad anksčiau ar vėliau taip bus, – sakė D.Grybauskaitė.

„Pažiūrėsime rezultatą. Jeigu rezultatas bus man palankus, tai reiškia mūsų žmonės jau subrendo ir į purvą reaguoja atitinkamai. Purvas grįžta tiems, kas jį skleidžia. Aš to tikėjausi, be jokios abejonės, kad anksčiau ar vėliau taip bus. Čia nieko nuostabaus“, – sakė D.Grybauskaitė.

Šalies vadovė atskleidė, kad apie jos santykius su broliu informaciją rinkę žurnalistai jos pačios nuomonės nė nebandė išgirsti: „Purvo judėjimas būna tik vienpusis. Nebūna antros nuomonės“. 

D.Grybauskaitė nenorėjo atsakyti į klausimą, ar jai svarbu, koks bus skirtumas tarp dviejų kandidatų Prezidento rinkimuose.

„Neskubėkime užbėgti už akių, palaukime, dar yra laiko, nespėliokime. Viskas priklauso dabar nuo žmonių. Aš savo darbą padariau prieš rinkimus, kiek galėjau, dabar tegu žmonės sprendžia, o kalti dar per anksti“, – sakė ji.

Paklausta, ar nereikėjo dar intensyviau agituoti rinkėjų balsuoti už save, D.Grybauskaitė buvo tiesmukiška ir pareiškė, kad agituoti išvis nereikėjo.

„Aš iš viso nemanau, kad reikia agituoti. Manau, kad reikia tiesiog gerai dirbti, o žmonės turi patys atsirinkti“, – pareiškė D.Grybauskaitė.

Po pasisakymo D.Grybauskaitė nuėjo laukti rinkimų rezultatų atskirai nuo svečių.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rinkimų naktis D.Grybauskaitės rinkimų štabe.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rinkimų naktis D.Grybauskaitės rinkimų štabe.

Susirinko artimiausi rėmėjai

D.Grybauskaitės rinkimų štabe būriuojasi keliasdešimt artimiausių jos kolegų, visi patarėjai, kelios Moterų lygos narės bei neįgaliųjų būrys.

Taip pat apsilankė politologas Tomas Janeliūnas, verslininkai broliai Vizbarai, liberalų kandidatas Europos Parlamento rinkimuose, verslininkas Antanas Guoga su žmona, konservatorių kandidatė Europos Parlamento rinkimuose Vilija Aleknaitė-Abramikienė, buvusi „Investuok Lietuvoje“ vadovė Milda Dargužaitė.

M.Dargužaitė ir broliai Vizbarai 15min.lt sakė atvirai remiantysD.Grybauskaitę, nes tik jos laimėjimas užtikrins sėkmingą Lietuvos vystymąsi.

„Tai vienintelė kandidatė, kuri turėjo tokį didelį pasitikėjimą. Jei išrinktume kandidatą su ūsais, tai per visą partinę liniją iki pat prezidento būtų labai pažeidžiama Lietuvos valstybė. Tai labai pavojinga situacija“, – sakė verslininkas Kristijonas Vizbaras.

Visuomenininkė, Moterų lygos vadovė Ona Voverienė, prezidentės rinkimų štabo atstovų švelniai vadinama D.Grybauskaitės talismanu 15min.lt sakė pati šios pravardės nė nežinojusi. Ji pripažino, kad D.Grybauskaitę remia dar nuo 2009 m., kai ji pirmą kartą nutarė siekti prezidento posto.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė ir Ona Voverienė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė ir Ona Voverienė

„Nelydėjau jos visą tą laiką, tik mylėjau“, – sakė O.Voverienė. Ji tikino, kad tada, kai D.Grybauskaitė buvo išrinkta prezidente, visame pasaulyje moterys tapo labai reikšmingos. Prieš šiuos rinkimus sėdėti D.Grybauskaitės užnugaryje per debatus televizijoje O.Voverienę pakvietė prezidentės rinkimų štabas.

„Aš dėl to buvau laiminga. Man atrodo, kad man tai buvo 22 metų veiklos Lietuvos Moterų lygoje įprasminimas“, – pareiškė ji.

Dovanoja pakalnutes

Prieš 22 val. į D.Grybauskaitės štabą atėjo Jaunųjų konservatorių lyderis Adomas Bužinskas ir tinklaraštininkas Mykolas Kleckas. Jie atnešė prezidentei puokštę pakalnučių.

Pakalnutes D.Grybauskaitei dovanojo ir kiti svečiai. Ji mielai priėmė gėles, bet pabrėžė, kad visos pakalnutės – tik iš sodų.

D.Grybauskaitės rinkimų štabo svečiams patiekti itin kuklūs užkandžiai, kava ir gaivieji gėrimai.

Paaiškėjus rinkimų rezultatams rinkimų štabe dainininkė Girmantė Vaitkutė prezidentę pasveikino daina.

Štabe įrengta visuomeninio transliuotojo studija. Per vieną iš štabe pastatytų televizorių stebimi prezidento rinkimai Ukrainoje.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rinkimų naktis D.Grybauskaitės rinkimų štabe.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rinkimų naktis D.Grybauskaitės rinkimų štabe.

Štabo vadovas mano padaręs viską

Tuo tarpu jos rinkimų štabo vadovas Romas Švedas tikino, kad rinkėjų aktyvumo duomenys džiugina. Jis pabrėžė, kad prezidentė tiki savo sėkme, tačiau neslėpė, kad pačiai komandai svarbu, ne tik laimėjimas, bet ir tai, kiek D.Grybauskaitė atsiplėš nuo kito kandidato socialdemokrato Zigmanto Balčyčio.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rinkimų naktis D.Grybauskaitės rinkimų štabe.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rinkimų štabo vadovas Romas Švedas.

„Aš manau, kad svarbu yra rezultatas. Aišku, konkretus rezultatas indikuoja ir parodo, kokio masto yra parama. Yra ir sportinis interesas tame“, – pripažino R.Švedas.

Jis tikino, kad per rinkimų kampaniją prezidentė padarė viską, ką galėjo, atsižvelgiant į tai, kad rinkimams išleisti vos 330 tūkst. litų.

„Jei buvo nuogąstavimas, kad prezidentė nekalba, ar nebendrauja, tai ji dabar bendravo net labai intensyviai ir atvirai, su visomis detalėmis. To bendravimo buvo daug, debatai buvo intensyvūs. Taip pat buvo mūsų pačių rinkimų klipai. Tai nebuvo tokia aktyvi reklama, kiek iš Z.Balčyčio pusės, bet mes manome, kad viskas gerai“, – sakė jis.

Ar padarė klaidų, kol kas R.Švedas nesako. Pasak jo, tai parodys rytojus ir rinkimų rezultatai. „Kol kas manau, kad nekeistume nieko“, – sakė jis.

Ar su prezidente aptarė ir blogą rinkimų scenarijų, R.Švedas neatskleidė.

„Juodosios technologijos“ suveiks priešingai?

R.Švedas pripažino, kad prieš antrąjį turą D.Grybauskaitė sulaukė intensyvesnio neigiamos informacijos srauto iš atskirų žiniasklaidos priemonių ir kito kandidato. Tačiau, anot jo, prezidentė nutarė į tai nereaguoti ir palikti viską rinkėjų valiai.

Pats R.Švedas tikisi, kad neigiama informacija gali pasitarnauti ir atvirkščiai, nei tikėjosi jos autoriai – mobilizuos D.Grybauskaitės rėmėjus.

„Mes linkę manyti, kad tokia informacija padės tam, prieš ką ta neigiama informacija yra skleidžiama“, – sakė R.Švedas.

Jis tikino, kad prieš publikuodami neigiamą prezidentei informaciją apie jos brolį, „Lietuvos ryto“ grupės žurnalistai atsakomosios nuomonės nepaklausė.

Vietos nepakeitė

„Titanike“ D.Grybauskaitės rėmėjai įsikūrė ir Prezidento rinkimų pirmojo turo naktį.

Meno instaliacijų apsupti tuomet prezidentės palaikyti susirinko šalies visuomenininkai, verslininkai, politikai.

Tiesa, pati prezidentė pirmojo turo rinkimų rezultatų laukė atskirai nuo svečių, į bendrą salę išeidavo tik trumpai pasisveikinti, o su žurnalistais beveik visai nekalbėjo. Keletą sakinių žiniasklaidai D.Grybauskaitė po pirmojo turo ryžosi ištarti tik 2 val. nakties.

D.Grybauskaitės rinkimų štabas žadėjo, kad šįkart prezidentė bus atviresnė.

Balsuodama rinkimuose sekmadienio ryte ji buvo gerai nusiteikusi ir sakė tikinti Lietuvos sėkme.

Taip pat prezidentė išreiškė viltį, kad balsuoti, nepaisant karštų orų, ateis daug rinkėjų.

„Tikėkimės, kad mūsų žmonės, tie, kurie apsisprendę, vis tiek ateis, nepriklausomai nuo orų. Tie, kas norėjo, atėjo anksčiau. Pilietinė pareiga rinkti ne tik vadovą, bet ir mūsų politikus, kurie dirbs Europoje, yra svarbi ir tikiuosi, kad mūsų žmonės supranta savo atsakomybę“, – teigė D.Grybauskaitė.

Pati valstybės vadovė tvirtino besitikinti, kad rinkimų rezultatai paaiškės anksčiau, nei tai įvyko prieš dvi savaites. Savo nekalbumą tuomet ji teisino nuovargiu.

Pirmajame rinkimų ture, vykusiame prieš dvi savaites, D.Grybauskaitė gavo 45,89 proc. balsų, o Zigmantas Balčytis – 13,63 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius