Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš anksto balsuojantys panevėžiečiai stebino aktyvumu, rajono savivaldybėje neišvengta pažeidimų

Išankstinio balsavimo teise Prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose Panevėžio miesto bei rajono gyventojai naudojosi itin aktyviai. Ketvirtadienį norintys balsuoti tiesiog užplūdo abi savivaldybes.
Balsavimas Panevėžio rajono savivaldybėje
Balsavimas Panevėžio rajono savivaldybėje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Apie vidurdienį Panevėžio miesto savivaldybėje būriavosi kelios dešimtys norinčių balsuoti, o balsavimo biuletenius dalijančios darbuotojos vos spėjo suktis. Moterys tvirtino, kad tokio išankstinio balsavimo aktyvumo ankstesniais metais nebūdavo.

„Sunku pasakyti, kiek žmonių jau balsavo. Neturime laiko net kada patikslinti skaičius. Žmonės eina masiškai. Prieš penkerius metus taip nebuvo. Matyt, žmonės atlikę pilietinę pareigą, savaitgalį planuoja leisti toliau nuo miesto, todėl balsuoja iš anksto. Tokiam aktyvumui, manau, įtakos turi numatomi geri orai“, – apie 14 val. sakė rinkimų apygardos darbuotoja miesto savivaldybėje.

Panevėžio miesto savivaldybėje balsavimas vyko sklandžiai. Čia jokių pažeidimų neužfiksuota. Ramybę kiek sudrumstė tik Petro Gražulio vizitas po savivaldybės langais, tačiau jis truko neilgai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Balsavimas Panevėžio miesto savivaldybėje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Balsavimas Panevėžio miesto savivaldybėje

Panevėžio rajono savivaldybėje piliečiai balsavo taip pat aktyviai. Iki popietės savo nuomonę renkant prezidentą ir Europos parlamento narius jau buvo išreiškę kelios dešimtys žmonių. Tiesa, čia neišvengta incidento, kurį užregistravo ir Vyriausioji rinkimų komisija.

„Vienam piliečiui įteikėme balsavimo biuletenį, ant kurio per klaidą nebuvo uždėtas atspaudas. Pastabus pilietis iškart apie tai informavo Vyriausiąją rinkimų komisiją. Situaciją išsprendėme. Su gyventojo sutikimu, jo biuletenį pažymėjo atspaudu. Matyt, atspauduojant sulipo du lapai ir vienas liko nepažymėtas. Daugiau nesklandumų nebuvo“, – tvirtino rinkimų komisijos darbuotoja.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Balsavimas Panevėžio rajono savivaldybėje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Balsavimas Panevėžio rajono savivaldybėje

Prezidento rinkimų antrajame ture rungiasi pirmajame daugiausiai balsų surinkę kandidatai – socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis ir antros kadencijos siekianti dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

Europos Parlamento rinkimuose dalyvauja devynios partijos ir viena dviejų partijų koalicija. Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 europarlamentarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius