Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliečiai savaitgalį nori skirti sau – rinkėjai balsuoja aktyviau nei prieš dvi savaites

Šiaulių miesto savivaldybėje nuo aštuntos valandos ryto iki 18 valandos Lietuvos prezidento ir Europos parlamento rinkimuose sudalyvavo apie 870 žmonių. Tai bent dviem šimtais daugiau, nei per pirmąją išankstinių rinkimų dieną prieš dvi savaites.
Rinkimai Šiauliuose
Rinkimai Šiauliuose / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Dažnai ne juokais sakoma, kad Šiauliai per rinkimus tampa maža statistine Lietuva, tačiau per šiuos rinkimus statistika „sušlubavo“. Šiauliams antro turo būtų nereikėję, tačiau Lietuva pasirinko kitaip.

Šiauliams antro turo būtų nereikėję, tačiau Lietuva pasirinko kitaip.

Bendra statistika lėmė antrą turą, dėl kurio labiausiai džiaugiasi kandidatai į Europos parlamentą. Visi rinkėjai, balsuodami antrame ture už pasirinktą kandidatą į prezidentus, turi galimybę balsuoti ir už būsimus Europos parlamento narius. Tuo ne taip džiaugiasi rinkėjai, tačiau progos balsuoti nepraleidžia.

Dažnas paklaustas mielai kalbėjo apie savo kandidatą į Prezidentus, o apie Europos parlamentą mieliau nutylėjo arba numojo ranka.

Šiaulių rinkimų apylinkės pirmininko pavaduotoja Danutė Tikniuvienė informavo, jog balsavimas vyksta aktyviau, nei tikėtąsi. Buvo prognozuojama, kad antrame ture balsuojančių bus gerokai mažiau, tačiau reali situacija priešinga. 18 valandą vakaro jau 870 žmonių. Lygiai prieš dvi savaites per visą dieną balsavo vos per 600 šiauliečių.

D.Tikniuvienė pastebėjo, kad dėl balsuojanių gausos eilės nesusidaro: „Daugelis ateina jau turėdami balsavimo biuletenį. Jie ilgai neužtrunka. Šiek tiek ilgiau sugaišta tie, kurie balsuoja pateikę tik asmens dokumentą. Jiems rinkėjo kortelę atspausdiname iš naujo. Jų atvykta mažiau, todėl – žmonių daug, bet eilių beveik nėra.“

Žmonių daug, bet eilių beveik nėra.

Šiauliečiai teigia, kad iš anksto balsuoti paskatino daug priežasčių. Dažniausia jų – laisvalaikis.

"Norisi savaitgalį skirti šeimai arba artimiesiems", - sakė pensininkė Vanda.

Kai kuriems balsuoti iš anksto tenka dėl darbo grafiko. Vairuotojai išvyksta į reisą. Ugniagesiams – budėjimas. Savivaldybės darbuotojams – tiesiog žymiai patogiau balsuoti darbo dieną.

Vyriausioji rinkimų komisija pažymi, kad atėjus balsuoti su savimi reikia turėti pasą arba asmens tapatybės kortelę. Pageidautina, bet nebūtina rinkėjo kortelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius