Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 05 25 /2014 05 26

Socialdemokratų rinkimų štabe premjeras Algirdas Butkevičius jau pripažino Zigmanto Balčyčio pralaimėjimą

Premjeras Algirdas Butkevičius ir socialdemokratų kandidatas Zigmantas Balčytis kartu su socialdemokratų grietinėle Prezidento ir Europos Parlamento rinkimų rezultatų laukia sostinės viešbutyje „Novotel“ įrengtame štabe. Pradėjus aiškėti, kad Dalia Grybauskaitė savo varžovui nepalieka jokių vilčių, A.Butkevičius ją pasveikino su laimėjimu, o Z.Balčytis nuvyko pas prezidentę su gėlėmis.
Zigmantas Balčytis
Zigmanto Balčyčio rinkimų stabe / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Politologai jau neabejoja, kad Prezidento rinkimus laimėjo dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, o socialdemokratas Zigmantas Balčytis jau nebeturi šansų jos pavyti.

Per televiziją stebėdami, kaip Z.Balčytis įteikia gėles savo varžovei, rinkimų štabe susirinkę socialdemokratai plojo.

A.Butkevičius: sveikinu prezidentę su perrinkimu

„Aš nemanau, kad pasikeis rezultatas, aš sveikinu dabartinę prezidentę su perrinkimu ir dėkoju žmonėms, kurie atliko pilietinę pareigą ir parodė pilietinę brandą šiuose rinkimuose, nes atėjo daug rinkėjų. Tai nuteikia optimistiškai“, – žurnalistams prieš 23 valandą sakė premjeras.

Aš nemanau, kad pasikeis rezultatas, aš sveikinu dabartinę prezidentę su perrinkimu ir dėkoju žmonėms, kurie atliko pilietinę pareigą.

Jis sakė apskritai neprognozavęs, kaip baigsis prezidento rinkimai, ir pridūrė, kad D.Grybauskaitės atotrūkis nuo Z.Balčyčio pirmajame ture buvo didelis: „Aš manau, kad teigiamai reikia vertinti, nes kandidatas startavo gana vėlai, tikiuosi, kad su laiku jis įgijo patirties ir rinkėjų pasitikėjimo“.

A.Butkevičius teigė būtinai nuvyksiantis pasveikinti D.Grybauskaitės.

Z.Balčytis tikino esantis patenkintas rezultatais: „6 už prezidentę, 4 už mane, tai yra visiškai normalus rezultatas. Kas galėjo prognozuoti?“.

Socialdemokratų kandidatas sakė, kad jo rinkimų kampanija buvo gera. „Ji buvo gana nelengva, nes penkerius metus nebuvau Lietuvos politiniame gyvenime, pradėjau savo kampaniją nuo 2 proc. žinomumo ir manau, kad man pavyko sustiprinti žinomumą. Buvo per trumpas laikas“, – teigė jis.

Paklaustas, ar po penkerių metų kandidatuotų į prezidentus, Z.Balčytis teigė, kad pirma juos reikia nugyventi. „Bus matyti, kokia bus situacija, kokios partijos galės konkuruoti. Aš manau, kad bus įdomus laikotarpis, nes D.Grybauskaitė jau nebegalės kandidatuoti, norinčių dalyvauti rinkimuose bus daug“, – sakė jis.

Nepaisant nedžiuginančių skaičių, socialdemokratai štabe neliūdi – vaišinasi gėrimais ir užkandžiais.

Z.Balčytis tryško optimizmu

20 valandą pas partiečius lydimas žmonos Severinos atvyko socialdemokratų kandidatas į prezidentus Zigmantas Balčytis. Jis aiškino esantis nusiteikęs optimistiškai.

Paaiškėjus pirmiesiems rinkimų rezultatams, kuriuose D.Grybauskaitė jį lenkia, Z.Balčytis teigė neprarandantis vilties. „Dar Vilniuje gali būti, taip pat ir Šiauliai gali būti, tai – mus remiantis miestas. Dar tikiuosi, kad persversiu rezltatą“, – sakė jis. Kandidatas priminė, kad kol kas suskaičiuota tik trečdalio apylinkių balsai.

Manau, kad skirtumas bus nedidelis.

„Balsavusiųjų skaičius yra žymiai mažesnis, nei praėjusį kartą, tad gali rezultatai šiek tiek ir keistis. Manau, kad skirtumas bus nedidelis, – kalbėjo jis. – Kiekvienas kandidatuojantis tikisi, kad rezultatai bus jam palankesni.“

Jei Z.Balčytis pralaimės Prezidento rinkimus, jis greičiausiai išvyks į Europos Parlamentą – socialdemokratų sąraše jo pavardė yra įrašyta pirmuoju numeriu. Dėl to socialdemokratas yra sulaukęs nemažai kritikos.

Paklaustas, ar yra galimybė, kad šią naktį jį išveš namo prezidentiniu limuzinu, Z.Balčytis sakė: „Gal ir išveš, toks yra įstatymas“.

Premjeras prognozėmis nesidalijo

Po 20 valandos į štabą su sutuoktine Janina atvykęs socialdemokratų pirmininkas, premjeras A.Butkevičius teigė nenorintis dalinti prognozių: „Labai pavojinga yra prognozuoti. Kai bus rezultatai, pasveikinsiu arba vieną, arba kitą“.

Jis pakartojo, kad tikisi 3 arba 4 vietų Europos Parlamente.

„Mano nuojauta šiandien darbinga, nes rytoj turiu labai daug susitikimų, laukia bemiegė naktis, bet ryte turiu gerai atrodyti susitikime su JAV senatoriais“, – sakė A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius