Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

VRK ir „Baltosios pirštinės“ nesutaria dėl pažeidimų per rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija, pradėjusi tvirtinti Prezidento ir Europos pralemento rinkimų rezultatus, skelbia, kad didesnių pažeidimų neužfiksuota.
Rinkimai Kaune
Rinkimai Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Komisijos pirmininko teigimu, kiekvienuose rinkimuose pažeidimų skaičius mažėja. Pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ atstovai tikina gavę daugiau nei pusę tūkstančio piliečių pranešimų ir užfiksavo beveik 300 galimus rinkimų pažeidimus. Esą rinkimų komisija dažnu atveju nereaguoja į pranešimus, ir taip kuria nebaudžiamumo atmosferą.

„Pastebime gaudami atsakymus dėl skundų baltų pirštinių VRK, kad dažnai yra ieškoma kaip rasti būdą netirti pažeidimo, kaip paaiškinti, kad tai nepažeidimas. Vietoj to, kad stengtis atrasti pažeidimo turinį, nusikalstamos veikos turinį, ir pradėti tyrimą ar perduoti policijai. Siekti bausti pažeidėjus.

Mūsų nuomone, to trūksta ir skatiname panaudoti baudimo galimybes kaip prevencinę priemonę prieš savivaldos rinkimus, kurie kaip žinia patys purviniausi“, – sakė iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ įkūrėjas Tadas Langaitis.

„Tokie kaltinimai – juos atmetu. Tai yra nepagrįsta. Jie jauni žmonės, maksimalistai ir nepagalvoja ką daro. Kad skundą ištirti, pripažinti asmenį, kad prasižengė, yra reikalinga padaryti tą darbą kruopščiai, o ne apsijuokti tuščiais kaltinimais. Mes gauname iš jų daug informacijos, kad plakatai kabo, o jie kabo toliau nei 50 m, tai nepažeidimas, arba dalykai kurie iš principo ištirti sunku“, – teigė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius