-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurgis Krasnickas puola jį demaskavusią Laurą Radzevičiūtę: atstumtos moters kerštas

„Kalbėti man ne problema. Problemos prasideda tada, kai pakalbu“, – savo pasiaiškinime rinkėjams dėl skandalo teigia Alytaus meras socialdemokratas Jurgis Krasnickas. Tačiau, nepaisant to, kalba toliau. Alytaus meras perėjo į puolimą prieš skandalingus slapta įrašytus jo pokalbius paviešinusią buvusią Alytaus miesto teatro direktorę Laurą Radzevičiūtę. J.Krasnickas pirmadienį kreipėsi į policiją, prašydamas įvertinti L.Radzevičiūtės veiksmus, kai ši paviešino slapta įrašytą jų pokalbį. Meras taip pat pateikė naują versiją, kodėl L.Radzevičiūtė bando jį sukompromituoti.
Alytaus meras Jurgis Krasnickas
Alytaus meras Jurgis Krasnickas / Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

Alytaus policija dar vasario pradžioje pradėjo tyrimą dėl galimo Alytaus mero apšmeižimo, paviešinus pokalbius. Penktadienį prokuratūra pradėti dar vieną ikiteisminį tyrimą – dėl galimo J.Krasnicko piktnaudžiavimo.

J.Krasnickas nori, kad būtų paskelbti visi jo pokalbiai

„Manau, kad po penktadienį pasirodžiusio kito įrašo ir už šiurkščius darbo drausmės iš teatro vadovės pareigų atleistos L.Radzevičiūtės prisipažinimo dar rudenį įrašinėjus pokalbius, prieš dvi savaites pradėtas ikiteisminis tyrimas turėtų įgauti pagreitį. Savo ruožtu aš taip pat paprašiau pareigūnų nustatyti ir kitus jai talkinančius asmenis bei jų tikruosius motyvus“, – pranešime spaudai teigė meras.

Meras tikina, kad artėjant rinkimams žiniasklaidoje buvo paviešinti „iš atskirų žodžių sumontuoti fragmentai“. Jis kreipėsi į L.Radzevičiūtę, reikalaudamas, kad ši paviešintų visų jos turimų neteisėtai įrašytų, neiškarpytų ir nesumontuotų pokalbių turinį.

„Kadangi esu tas meras, prie kurio rankų neprilipo nė vienas litas, o kai kas dar ir neteko galimybių pažarstyti valdišką gerą, visiškai nesistebiu, kad esu neparankus ir mane siekiama bet kuria kaina sukompromituoti ir pašalinti“, – teigė J.Krasnickas.

Nauja versija: atstumtos moters kerštas?

Viešame laiške socialiniame tinkle „Facebook“ L.Radzevičiūtės elgesį jis pavadino „atstumtos moters kerštu“.

„Dar apmaudžiau, jeigu tai viso labo tėra atstumtos moters kerštas. Ir tokiame elgesyje nėra jokio pilietiškumo. Ir neiškarpytų, nesumontuotų pokalbių paviešinimas aiškiai tai parodytų. Be tikrųjų jame aptarinėtų reikalų, jis atskleistų ir tikrąsias L.Radzevičiūtės vertybes bei asmeninio gyvenimo detales, susijusias su oficialiai šeimą turinčiu, bet šeimos vertybes pamynusiu politiku, siekiančiu Alytaus miesto savivaldybės tarybos nario mandato. <...>

Jeigu nusikeikti yra nuodėmė, aš pasiryžęs už ją atlikti bet kokią man skirtą atgailą, nes didesnių nuodėmių nepadariau“, – tikina J.Krasnickas.

Pateikė įrašą, esą sulaukė grasinimų

Buvusi Alytaus teatro direktorė L.Radzevičiūtė žiniasklaidai pateikė garso įrašą, kuriame, pasak jos, girdėti Alytaus mero grasinimai ir bauginančios užuominos apie jos vaiką.

Gabijos Labutytės nuotr./Laura Radzevičiūtė ir Dalia Teišerskytė
Gabijos Labutytės nuotr./Laura Radzevičiūtė ir Dalia Teišerskytė

Naujienų portale delfi.lt paskelbtame laiške L.Radzevičiūtė rašo, kad laimėjusi konkursą į teatro vadovės pareigas sulaukė mero grasinimų. Ji pripažino paviešinusi garso įrašą, kuriame slapta įrašė pokalbį su miesto vadovu.

„Duok Dieve, aš tau linkiu – nuoširdžiai tau linkiu – kad tavo veiksmai pasiteisintų. Dėl tavo vaiko“, – girdėti mero balsą primenantis vyriškas balsas garso įraše, kurį paskelbė delfi.lt.

„Vis dėlto esu pediatras. Juokauju. Tavo šaunus vaikas. Tai aš manau, kad motina, turėdama tokį statusą, kurį tu turi, galėtų būti svarbi. Bet aš manau, Laurute, kad tu perlenkei lazdą“, – kalba vyras.

Tai jau antras žiniasklaidoje paskelbtas garso įrašas, siejamas su Alytaus meru.

Pirmajame įraše kalba apie pinigus

Pirmajame buvo girdėti, kaip vyras, vartodamas daug necenzūrinių žodžių, keikia mažą mero atlyginimą ir valstybę, kalba apie „milijonų“ pasisavinimą ir išsipirkimą iš teisėsaugos institucijų.

„Aš perpratau mechanizmus, aš manau arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto. (...) Tai suprask mane kaip žmogų teisingai, aš linkęs sužaisti „va bank“, – girdėti įraše kalbantis vyras.

J.Krasnickas kovo 1 dieną dalyvaus tiesioginiuose Alytaus mero rinkimuose.

Antradienį jo elgesį vertins socialdemokratų etikos komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius