Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nauja Klaipėdos valdžia sukirto rankomis – pasirašyta koalicijos sutartis

Netrukus darbą pradėsiantys naujai išrinkti Klaipėdos savivaldybės tarybos nariai jau baigė derybas dėl valdančiosios koalicijos. Po sutarties pasirašymo oficialiai pranešta, kad į koaliciją jungiasi Klaipėdos liberalai, „Rusų aljanso“ atstovai, socialdemokratai, tvarkiečiai ir „Klaipėdos“ visuomeninio komiteto nariai.
Naująją Klaipėdos savivaldybės tarybos valdančiąją koaliciją sudarysiančių partijų skyrių vadovai
Naująją Klaipėdos savivaldybės tarybos valdančiąją koaliciją sudarysiančių partijų skyrių vadovai / L. Sėlenienės nuotr.

Kas dirbs naujojoje koalicijoje, oficialiai paskelbta paskutiniame šios kadencijos Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdyje. O balandžio 16 d. valdžią į savo rankas jau perims naujai išrinkti miesto politikai. 

Antradienį pasirašyta koalicijos sutartimi nutarta, kad daugumą sudarys 23 politikai iš 31. Koalicija vienys 12 Liberalų sąjūdžio atstovų, 4 politinės partijos „Rusų aljansas“ narius, 3 mandatus pelniusius socialdemokratus, 2 tvarkiečius ir tiek pat „Klaipėdos“ visuomeninio komiteto atstovų.

Už daugumos borto liko šiųmečiuose savivaldybių tarybų rinkimuose debiutavęs visuomeninis komitetas „Puteikis plius“, laimėjęs 3 mandatus, į Klaipėdos merus kandidatavusios Agnės Bilotaitės vadovaujami Klaipėdos konservatoriai, laimėję keturis mandatus, ir vienintelis Rusų sąjungos atstovas.

Paėjusią kadenciją Klaipėdos savivaldybės taryboje liberalai daugumos koaliciją buvo sudarę su „Rusų aljanso“ atstovais ir partija „Tvarka ir teisingumas“.

Kas užims svarbiausius postus, bus nuspręsta pirmajame naujos tarybos posėdyje. Antrai kadencijai uostamiesčio meru išrinktas Vytautas Grubliauskas jau paskelbė savivaldybės administracijos vadovu siūlysiąs šiuo metu bendrovės „Regitra“ Klaipėdos skyriaus vadovo pareigas einantį liberalą Saulių Budiną.

L. Sėlenienė/Saulius Budinas
L. Sėlenienės/Saulius Budinas

Iki šiol šias pareigas ėjusiai Juditai Simonavičiūtei siūloma tapti vicemere. Antruoju mero pavaduotoju, greičiausiai, liks ir praėjusią kadenciją šias pareigas užėmęs Artūras Šulcas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius