-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Porinkiminės derybos: Klaipėdos liberalai į koaliciją kviečiasi V.Tomaševskio bloką

Iš karto po savivaldos rinkimų Klaipėdos liberalai kibo ieškoti partnerių koalicijai. Mero postą išsaugojus Vytautui Grubliauskui liberalų pajėgos savivaldybės taryboje išaugo iki 12 mandatų. Iki daugumos trūksta dar bent 4. Vienyti jėgas V.Grubliausko vadovaujami Klaipėdos liberalai pirmiausiai nusprendė su rusakalbių bendruomenei atstovaujančia politine jėga.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Valdemaro Tomaševskio blokas“, gavęs 4 mandatus Klaipėdos savivaldybės taryboje, prieš antrąjį rinkimų turą pareiškė remiantis V.Grubliauską. Tautinės mažumos paramą įvertinęs ir kovoje dėl Klaipėdos mero posto triumfavęs V.Grubliauskas kviečiasi aljansą ir į koaliciją. 

Prie liberalų prisijungus aljanso atstovams susidaro minimali Klaipėdos savivaldybės tarybos dauguma – 16 atstovų.

„Būtų keista, jeigu penktadaliui Klaipėdos gyventojų atstovaujanti politinė jėga nebūtų koalicijoje. Taip jau istoriškai susiklostė, kad rusakalbiams atstovaujanti partija būna savivaldybės tarybos daugumoje“, – apie pozicijų dalybas taryboje pasakojo V.Grubliauskas.

Prie liberalų prisijungus V.Tomaševskio bloko atstovams susidaro minimali Klaipėdos savivaldybės tarybos dauguma – 16 atstovų.

„Tai labai trapus skaičius, todėl burdami komandą juo neapsiribosime. Kas dar jungsis į koaliciją, šiandien anksti spręsti. Antradienį Liberalų sąjūdžio frakcija Klaipėdoje planuoja pirmąjį susirinkimą. Tačiau ir po jo vargu, ar paaiškės visa koalicijos sudėtis“, – tikino meras.

Aišku tik tiek, kad savivaldybės administracijos vadovo pareigas ir toliau eis liberalų atstovas. Dabar administracijai vadovauja liberalė Judita Simonavičiūtė. 

Mero pavaduotojų pareigas eina taip pat liberalas Artūras Šulcas ir buvęs socialdemokratas, dabar visuomeniniam judėjimui „Klaipėda“ priklausantis Vytautas Čepas.

Kokių partijų atstovams bus patikėtos mero ir administracijos vadovo pavaduotojų pareigos, dar nežinia. Labiausiai kratomasi konservatorių, nors jiems rinkėjai taryboje patikėjo 4 mandatus.

Dar nesibaigus rinkimams V.Grubliauskas pareiškė nesiruošiąs su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais dirbti koalicijoje. Darniam darbui, kliudo jo varžovės A.Bilotaitės mero rinkimuose pažerti priekaištai dėl netinkamo uostamiesčio valdymo ir asmeninių interesų.

Prielankumo meras nedemonstruoja ir šiemet rinkimuose debiutavusiam visuomeniniam komitetui „Puteikis plius“, kurio priešakyje Seimo nario Naglio Puteikio žmona Nina Puteikienė. Kartu su jos vadovaujamu komitetu opozicijoje gresia likti partijai „Tvarka ir teisingumas“, socialdemokratams, Lietuvos rusų sąjungos atstovui ir dar vienam visuomeniniam komitetui „Klaipėda“.

Besibaigiančioje kadencijoje liberalai yra koalicijoje su Rusų aljansu bei partija „Tvarka ir teisingumas“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius