Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1006 km lenktynių kvalifikacijoje skriejęs R.Kupčikas: „Greičiau įmanoma, bet ne šiemet“

„Aurum 1006 km lenktynėse“ kova tarp dešimties greičiausių automobilių dėl pirmosios pozicijos starte, matyt, sukėlė nemažai įtampos ir lenktynių komandų vadovams, ir patiems sportininkams. Greičiausiųjų trejetas keitėsi sulig kiekvienu ratu ir, kai jau atrodė, kad viskas aišku, netikėtai pirmąją vietą iškovojo Robertas Kupčikas, 21 numeriu pažymėtos „Palanga Spa Hotel by EMG Motorsport“ komandos narys.
TOP 10 kvalifikacija
TOP 10 kvalifikacija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nemunas Dagilis, vienas iš trijų šios komandos narių, pabrėžė, kad svarbiausia važiuoti protingai ir nepersistengti. Visgi jis neslėpė, kad R.Kupčikas tapo trečiuoju šios komandos nariu – pakeitė praėjusiais metais buvusį lėčiausią lenktynininką.

Tą patį sakė ir Steve'as Vanbellingenas, lenktynininkas, kilęs iš Belgijos. Pasak jo, R.Kupčiko atsiradimas šioje komandoje – išties geras sprendimas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./TOP 10 kvalifikacija
Luko Balandžio / 15min nuotr./TOP 10 kvalifikacija

Pats R.Kupčikas savo nuopelno ir komandai iškovotos pirmosios pozicijos starte nesureikšmino.

„Aš labai seniai važiavau su „Porsche 911 GT3“ modeliu, todėl treniruotėse daug ką teko prisiminti ir kvalifikacijoje greitėjau ratas po rato. Tačiau kai kvalifikacija buvo pristabdyta, dar nė iš tolo nebuvau parodęs geriausio savo rato. Todėl laukėme, kol galėsime tęsti, ir pagerinome rezultatą“, – pasakojo R.Kupčikas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./TOP 10 kvalifikacija
Luko Balandžio / 15min nuotr./TOP 10 kvalifikacija

Nepaisant to, kad lenktynininkas greičiausią ratą įveikė per 1 min. 10.180 sek., 15min jis pasakojo, kad tikrai dar yra erdvės rezultato gerinimui.

„Važiuodamas vis jaučiau, kad per anksti stabdau, kad darau klaidų. Manau, tikrai įmanoma apvažiuoti ratą per mažiau nei 1 min. 10 sek.“, – tikino jis.

Tiesa, tai visiškai nereiškia, kad tokiu tempu R.Kupčikas važiuos ir šeštadienio lenktynėse. Jose, sako jis, tempas bus kiek lėtesnis, mat norisi kuo labiau tausoti automobilį.

„Manau, tikrai galima ratą apvažiuoti per 1 min. 09 sek. Tačiau to tikrai nesistengsiu padaryti šeštadienio varžybose. Galbūt tik kitąmet kvalifikacijoje“, – šypsojosi jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius