Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrą sezoną „Neste Dream 2 Drive“ pradeda pasipildžiusi nauju lenktynininku

Prieš metus startavęs projektas sulaukė didžiulio susidomėjimo – už „Simuliatorių akademijos“ agregatų vairų sėdo profesionalūs lenktynininkai, žinomi žmonės, taip pat vyko antrasis organizuojamas „Neste Dream 2 Drive“ sezonas, kurį nugalėjo ir vietą lenktynių komandoje už „Volkswagen Scirocco“ vairo iškovojo Domantas Ladauskas.
„Neste Dream 2 drive“ komandos narys Domantas Ladauskas.
„Neste Dream 2 drive“ komandos narys Domantas Ladauskas. / Luko Žentalio nuotr.

Su Domantu pasikalbėjome „Autoplius Fast Lap“ lenktynių metu. Jaunuolis net nebando slėpti, kad labai jaudinasi, bet tuo pačiu ir džiaugiasi savo sėkme. „Vien jau būti lenktynių komandos dalimi, kartu fotografuotis, kartu spręsti iškilusias problemas, kartu džiaugtis yra neapsakomas jausmas“, – tikina naujai iškeptas lenktynininkas.

Lygiai taip pat kaip praeitų metų čempionato nugalėtojas Martynas Sidunovas, Domantas tikina, kad automobilių lenktynės ir simuliatoriai yra sena, jau 10 metų skaičiuojanti Domanto aistra.

Tiek pat metų Lietuvoje gyvuoja ir lenktynės „Autoplius Fast Lap“, kurios buvo pirmasis Domanto startas. Vaikinas sunkiai išskiria, kas labiausiai įsiminė pirmojo starto metu, kai Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje pradėjo sukti pirmuosius, profesionalaus automobilių sportininko, ratus:

„Galbūt adrenalinas, galbūt vaizdas, kad aplink važiuoja kiti profesionalūs lenktynininkai, mane lenkia, aš juos lenkiu, kartu stabdome, kartu greitėjame – vyksta tikros lenktynės, ne už simuliatoriaus vairo“, – pirmojo starto įspūdžiais dalijasi Domantas.

Pradėjo nuo kompiuterinių žaidimų

Prieš dešimtmetį pirmą kartą pabandęs suvaldyti virtualioje trasoje lekiantį automobilį, Domantas „užsikabino“, o šiais metais jo svajonė virto realybe.

„Pirmasis mano simuliatorius buvo paprastas lenktyninis vairas „Logitech“, jungiamas prie kompiuterio. Labai gaila, kad prieš metus negalėjau dalyvauti čempionate, nes buvau išvykęs į užsienį. Guodžiau save, kad čempionatas vyks dar kartą ir galėsiu bandyti išpildyti savo svajonę“, – tikina Domantas.

Domanto svajonė išsipildė – iš „Logitech“ vairu valdomos virtualios transporto priemonės jaunuolis sėdo prie profesionalaus lenktynių bolido „Volkswagen Scirocco GT24“ vairo.

Pirmasis dalykas, ką Domantas pajuto dar prieš sėsdamas prie realaus automobilio vairo, kad simuliatorius, kuriuo važiavo namuose, kardinaliai skiriasi nuo tų, kuriuos turi „Simuliatorių akademija“:

„Namuose turima įranga – labai primityvi, visiškai neprilygstanti „Simuliatorių akademijos“ turimiems agregatams. Vairai kur kas tikslesni, informatyvesni, spaudžiant pedalą jaučiasi jo „svoris“ – esi kaip įmanoma arčiau tikro automobilio vairo. Trys ekranai, informatyvus vairas, tikri pedalai, lenktyninio automobilio sėdynė paliko didžiulį įspūdį.“

Domantas tikina, kad pradėjęs varžytis „Neste Dream 2 Drive“ čempionate į namuose turimą simuliatorių net nebežiūrėjo ir nebandė toliau juo važiuoti.

Pirmasis startas

2018 metų gegužės 18 diena. Šią datą Domantas jau gali įsirašyti į savo profesionalaus lenktynininko CV, kadangi tai buvo pirma jo starto diena. Naujasis lenktynininkas startavo „Autoplius Fast Lap“ lenktynių serijoje, „Time attack“ disciplinoje, kurioje tos pačios klasės automobiliai varžosi dėl geriausio trasos įveikimo laiko.

„Pirmasis įspūdis, apsukęs galvą – pojūtis, kad aš sėdžiu tikrame lenktynių automobilyje, varžausi kartu su tikrais lenktynininkais, tikroje lenktynių trasoje. Sunku paaiškinti tą jausmą“, – susižavėjimo neslepia vaikinas.

Domantas pripažįsta, kad jam dar šiek tiek sunku pajausti automobilį, važiuoti juo taip greitai, kaip gali. Tačiau tai tik pradžia, o jo parodyti rezultatai už profesionalaus lenktynių simuliatoriaus sufleruoja, kad Lietuvos automobilių sporto padangėje atsirado naujas greičio fanatikas, kurio karjeros pradžia tik prasideda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius