Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 21 /2023 11 22

Benediktas Vanagas pristatė naują Dakaro automobilį: pagamintas tik prieš mėnesį

Benediktas Vanagas jau prieš mėnesį intrigavo: bus Dakaro naujienų ir jos skaitytojams patiks. Taip ir įvyko – antradienį B.Vanagas su „Toyota Gazoo Racing Baltics“ surengė pristatymą naujoje komandos bazėje Vilniuje.

Benediktui Vanagui tai jau yra 12-asis Dakaro ralis, ir jau 10-asis su „Toyota“.

Didžiausią komandos naujieną buvo galima nuspėti. Jau anksčiau buvo skelbta, kad prie B.Vanago ir K.Sikko prisijungė V.Jurkevičius ir A.Paliukėnas , jie startuos pernykščiu Benedikto „Toyota Hilux“. Tuomet logiška, kad pats Benediktas turėtų startuoti naujesne „Hilux“ versija. Ji atkeliavo neseniai, o B.Vanagas socialiniuose tinkluose užsiminė apie ypatingą svečią, atvykusį į komandos bazę.

„Šiandien mes pakalbėsime apie tai, ką jums reikia žinoti kalbant apie 12-ą mūsų Dakarą. Visų pirma, aš norėčiau pakalbėti apie tai, kas tikrai yra labai svarbu mums.

Jeigu mes kalbame apie partnerystę, sportą ar kultūrą, principai labai paprasti. Yra tokia geometrinė figūra kaip trikampis: jeigu yra įdomus procesas, įdomus sportas ir įdomios asmenybės, tai viena trikampio kraštinė. Kita kraštinė – tikėtina, yra auditorija, kuriai tai yra įdomu. Jeigu yra dvi šios kraštinės, tai atsiranda ir trečioji, tai yra partneriai, be kurių mes nepadarytume to, ką mes darome“, – kalbėjo B.Vanagas.

Pristatė komandas

Tai – jau antrasis Benedikto Dakaras su Kuldaru Sikku. Pasak Benedikto – Kuldaras yra didelė investicija į ateitį. Jis jau yra puikus ir klasikinio ralio, ir Dakaro šturmanas. Į pristatymą jis atvyko iš Japonijos.

„Dakarui neįmanoma pasiruošti iš anksto 100 proc. Nors sportuoji, tobulini įgūdžius, tačiau šis renginys yra daugiaplanis, reiklaujantis daugybės dalykų“, – sakė Kuldaras.

VIDEO: Benediktas Vanagas – apie naują Dakaro automobilį ir tikslus artėjančiame ralyje

Jis išreiškė įsitikinimą, kad šiame Dakare ekipažas tikrai finišuos:

„Rezultatų galima pasiekti tik tuomet, kai finišuoji, kitu atveju ralis ir kalbos apie norimus rezultatus neturi prasmės“.

B.Vanagas taip pat sakė, kad komandos laukia nauji išbandymai, nes prie jos prisijungė ir nauji technikai.

Taktika ir naujas automobilis

Pasak B.Vanago, finišas yra labai svarbus. Todėl reikia suprasti, ar nori laimėti lenktynes, ar greičio ruožą.

Benediktas pasidžiaugė ir nauju „Hilux“, vos prieš mėnesį pagamintu Pietų Afrikoje esančioje sportinių automobilių gamykloje. Tačiau čia pat nuramino, kad „tai – tik geležis“.

VIDEO: Dakaro naujokai: ar Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas pasirengę akmenynų labirintams ir smėlio kopoms?

O pernykštis „Hilux“ šį kartą padės siekti rezultatų naujam ekipažui – Vladui Jurkevičiui su Aisvydu Paliukėnu. Jo dizainas – tikrai ypatingas, pastebimas nuo tolo. Jo koncepciją sudėliojo Aisvydas Paliukėnas.

„Vladas Jurkevičius yra žmogus-strėlė, vienas greičiausių pilotų Lietuvos ralyje. Dėl to man gal net neramu...“ – juokavo B.Vanagas.

Pats Vladas prasitarė, kad jo tikslas – kaip ir Kuldaro – finišas. Jis jau seniai svajojo startuoti Dakare, o dabar tam pats geriausias metas. Beje, Aisvydui tai jau bus trečias Dakaras.

„Svarbu laikytis drausmės ir viskas bus gerai. Galima įsivažiuoti greitai, bet kartais reikia ir pristabdyti“, – sakė Aisvydas Paliukėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius