TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pamatykite: taip Dakaro prologe vertėsi Gelažninkų ekipažas, kurį taranavo prancūzai

Šeimyniniam Gelažninkų duetui Dakaro pradžia paženklinta nemenku nuotykiu. Kaip po finišo pasakojo save šturmano kėdėje bandantis Arūnas Gelažninkas, jau buvo kilę minčių, kad lenktynių tęsti jiems nepavyks. Emilija Gelažninkienė pabrėžė, kad kitas automobilis (Nr. 428) juos tiesiog atakavo. Ar ekipažas galės tęsti Dakarą, dar nėra aišku.

Vėlų penktadienio vakarą Arūnas Gelažninkas feisbuke pasidalijo „Dakar Heroes“ vaizdo įrašu, kaip jie su Emilija vertėsi po prancūzų ekipažo smūgio.

„Prologas. Viskas vyko taip. Čia gerai matosi, kad važiuojame tiesiai, vaizdas bus iš kelių kampų. Protestą parašėm, paprašėm kompensuoti laiką, kol kas nepanašu, kad laiką kompensuos. Bagis dar tvarkomas.

Dar kartą atsakome. Čia buvo 1-1,5 km platumo laukas, su daugybe keliukų, mes sutikome su lenkimu, važiavome savo keliu, iš mūsų pusės buvo padaryta taip kaip ir turi būti.

Pikčiausia, kad finišas buvo vos už kelių kilometrų“, – rašė lenktynininkas.

Vos kilometras iki finišo

Kaip anksčiau sakė Arūnas, likus kilometrui iki finišo į jų bagį rėžėsi kitas automobilis: „Tai buvo plati vieta, nežinau, kodėl jis mus taranavo. Vertėmės ne vieną kartą, bet kol kas, atrodo, sveiki.

Stiklas išdužo, padangos plyšo. Kas nutiko bagiui, turbūt pasakys daugiau mechanikai.“

Arūno teigimu, bagis važiuoja, tačiau trūkčiodamas. Vis dėlto jis neslėpė vilties, kad viską bus įmanoma pataisyti: „Praradome nemažai laiko, bet svarbu mes finiše, sveiki ir gyvi. Ir manau, šiandien mus pamatysite per „Dakar Heroes“ rubriką.“

Arūno Gelažninko pasakojimą galite išgirsti čia.

„Tiesiog mus atakavo“

Pati Emilija pasakojo, kad greičio ruožas buvo labai geras, ji džiaugėsi, kad neblogai sekėsi ir tempas buvo neblogas.

„Likus kilometrui iki finišo mes važiavome tiesiai, už mūsų važiavo ekipažas, kuris paspaudė mygtuką, kad nori lenkti. Atsakėme, kad sutinkame. Ten buvo gal kilometro pločio trasa, belen kiek kelių, kuriuos galėjai rinktis. Bet jie mums įvažiavo į šoną! Tiesiog mus atakavo.

Mes nepapuolėm į avariją, mus tiesiog nunešė“, – sakė E.Gelažninkienė.

Anot lenktynininkės, jie vertėsi gal penkis kartus. Atsitrenkęs automobilis irgi apsivertė. Lietuviams teko keistis ratą. Dabar grįžus į bivaką darbo imsis mechanikai.

„Toks tas prologas. Turbūt 23 minutes praradom. Nuėjome pasirašyti dokumentą, kad kompensuotų laiką FIA. Matysime, jeigu kompensuos, bus gerai, jeigu nekompensuos, bus labai blogai“, – neslėpė Emilija.

Anot Emilijos, į juos atsitrenkė Nr. 428 pažymėtas automobilis, tai prancūzai Williamas Grarre ir Julienas Vincentas.

15min jau skelbė, kad į Gelažninkų bagį organizatoriai įdėjo kameras, kurių vaizdus platins savo oficialiais kanalais, atsirinkdami įdomiausius.

Komandos vadovas Jonas Raudeliūnas pasakojo, kad atsitrenkus kitam automobiliui bagiui sudaužytas visas priekis: „Bagis ant ratų, geometrija kaip ir gerai, tik tiek, kad visa tokia bjauri kosmetika sudužo. Ne visas detales turim, teks improvizuoti.“

Ant podiumo ekipažas pasirodė puošniai – sudaužytą bagio priekį Gelažninkai uždengė Lietuvos vėliava.

Patys lenktynininkai stipriai nenukentėjo, atsipirko keliais sumušimais – didžiausias smūgis teko automobiliui. Kaip teigė A.Gelažninkas, po susidūrimo atrodė, kad ralyje pasirodymas bus baigtas dėl bagio sulaužymo: „Kas tiksliai nutiko bagiukui, pasakys mūsų mechanikų komanda. Važiuoti – važiuoja, tačiau variklis trūkčioja, stiklas išdužo. Perduodam bitę į serviso rankas ir tikimės geriausio.“

VIDEO: Karštas Emilijos Gelažninkienės komentaras apie susidūrimą su kitu automobiliu ir vertimąsi

Jeigu Gelažninkai bus pajėgūs tęsti ralį, jų lauks per 400 kilometrų greičio ruožas. Jame smėlynus jau papildys daugiau kietesnio purvo bei išdžiūvusių ežerų vagų.

Penktadienį Dakare prologo diena, ekipažams reikėjo įveikti 27 m greičio ruožą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius