Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Formulės 1“ karavanas pirmą kartą keliasi į Katarą. Ko čia galime tikėtis?

Pirmą kartą istorijoje „Formulės 1“ varžybos vyks Katare, „Losail International Circuit“ trasoje. Čia įprastai kasmet vyksta „MotoGP“ lenktynės. Tai labai dinamiška trasa, kurioje apstu greitų posūkių. Netoli Dohos miesto įsikūrusi lenktynių šventovė iš sportininkų pareikalaus aukščiausio lygio fizinio pasiruošimo. Pilotai daugelyje vietų turės ištverti 5G siekiančias perkrovas.
Kataro Losailo Formulės 1 lenktynių trasa
Kataro „Losail International Circuit“ „Formulės 1“ lenktynių trasa / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Teoriškai ši greita trasa turėtų būti palanki „Red Bull“ bolidams. S.Perezas jau yra čia važiavęs 2009-tais metais („GP2“ sezono metu). Tačiau ir praeitą savaitgalį Brazilijos Interlagos trasa „ant popieriaus“ buvo nepalanki L.Hamiltonui. Bet tai jam nesutrukdė iškovoti vieną įspūdingiausių karjeroje pergalių.

Prie pat dykumos įsikūrusios „Losail“ trasos starto-finišo tiesioji yra net 1,06 km ilgio. DRS sistemos čia tikrai bus naudojamos dažnai, tad matysime daug lenkimų.

Tai, kaip sportininkai lenktynių metu sugebės tausoti padangas – bus ypač svarbus veiksnys. O Lewisas Hamiltonas šiuo atžvilgiu dažnai nepralenkiamas.

Fernando Alonso paklaustas, ką mano apie šį lenktynių žiedą pasakojo: „Seku „Losail“ trasoje vykstančias „MotoGP“ varžybas. Tai pirmosios sezono lenktynės „MotoGP“ kalendoriuje, todėl kasmet jas žiūriu, važiuoju šia trasa ir žaisdamas lenktynių žaidimus. Visada galvojau kaip čia važiuotų „Formulės 1“ bolidai ir pagaliau tai sužinosiu! Atrodo, kad šioje greitoje trasoje bus labai smagu. Džiaugiuosi, kad pagaliau pirmą kartą čia varžysiuosi“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fernando Alonso
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fernando Alonso

Įdomu ir tai, kad nė viena komanda čia neturi išsisaugojusi jokių duomenų. Visi pradės nuo nulio. Matysime, kas tokiomis sąlygomis gebės veikti geriausiai.

Penktadienį vyko treniruotės. Jų metų pilotai nežinomoje trasoje dažnai klydo išslysdami iš trasos.

Charleso Leclerco ir Lewiso Hamiltono klaidos FP2 sesijos metu:

Antros treniruočių sesijos (FP2) rezultatai:

Greičiausias Maxo Verstappeno užfiksuotas ratas pirmos treniruočių sesijos metu:

Pirmos treniruočių sesijos (FP1) rezultatai:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius