Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko reiks Kalle Rovanperai, kad Čilėje taptų WRC čempionu?

Ketvirtadienį prasidėjo antrasis istorijoje WRC etapas Čilėje. Debiutiniais 2019-aisiais metais ant Pietų Amerikos žvyro laimėjo mums artimas sportininkas iš Baltijos šalių - Otto Tanakas. Kaip sportininkams sekėsi prologe? Ir kodėl čia gali spręstis WRC čempiono likimas?
Kalle Rovanperä. Red Bull nuotr.
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka

„Prologas“

Pirmųjų važiavimų metu 5,75 km ilgio greičio ruože greičiausius laikus fiksavo pretendentai į čempiono titulą E.Evansas (P1) ir labai efektingai važiavęs K.Rovanpera (P2).

Antruoju bandymu E.Evansas pagerino savo trasos įveikimo laiką beveik keturiomis sekundėmis ir po trijų važiavimų buvo greičiausiu. Po jo rikiavosi T.Neuville ir T.Suninenas.

Prologo rezultatai po trijų važiavimų
Prologo rezultatai po trijų važiavimų

Ko reiks Kalle Rovanperai, kad Čilėje taptų WRC čempionu?

Nors šis ralis debiutavo dar 2019-aiais, į jį sportininkai grįžta tik šiemet. Praeityje jis buvo atšauktas dėl Čilėje siautusių protestų, o vėliau ir dėl COVID-19 pandemijos.

Čilėje nėra S.Ogier, bet intrigos čia netrūks. Nes nors ir iki čempionato pabaigos be Čilės ralio mūsų dar laukia ir etapai Centrinėje Europoje bei Japonijoje, čempiono likimas gali išsispręsti dar čia.

Nors ir po Rovanperos avarijos Suomijoje, E.Evansas laimėjo tiek pačiame ralyje, tiek ir „Powerstage“ greičio ruože. Taip sumažindamas savo atsilikimą iki 25 taškų.

Praeitame etape Graikijoje jau K.Rovanpera iškovojo maksimalius galimus taškus ir padidino savo atotrūkį iki 33 taškų. Velsietis dar bandė maksimaliai sumažinti savo praradimus užimdamas antrąją vietą, bet jo padėtis turnyrinėje lentelėje komplikuojasi.

WRC čempionato bendra įskaita
WRC čempionato bendra įskaita

Teoriškai Kalle gali užsitikrinti WRC čempiono titulą dar šį savaitgalį, tačiau tam jam reiktų praktiškai maksimalių galimų taškų ir grubios E.Evanso klaidos, dėl kurios jis nepelnytų nė taško.

Vis dėl to visi skaičiavimai tėra tik matematinė pusė. Niekas su tušinuku ir skaičiavimo mašinėle rankoje nelenktyniauja. Kova vis dar tęsiasi. Tiek jog E.Evansui Čilėje verkiant reiks iškovoti daugiau taškų už K.Rovanpera.

„Žinoma, kad kova dar tęsiasi. Ir kol teoriškai bus įmanoma laimėti, aš dėl to darysiu viską, ką tik galiu. Dėl to juk ir esu pasamdytas. Taip, Kalle Rovanpera šiuo momentu vairuoja itin gerai. Ir jį pavyti bus tikrai sunku, tačiau tai nereiškia, kad aš nustosiu bandyti“, - sakė E.Evansas.

Svarbu paminėti ir tai, kad 2019 m. surengtame ralyje E.Evansas užėmė ketvirtą vietą, o tuo metu WRC2 klasėje laimėjęs K.Rovanpera bendroje įskaitoje liko aštuntas.

„Kai paskutinį kartą čia buvau, vairavau dar „Rally2“ automobilį ir turėjęs puikų savaitgalį laimėjau. Nepaisant to manau, kad praėjus ketveriems metams ir atsiradus daugybei naujų greičio ruožų, tai mums bus tarsi visai naujas ralis. Todėl visiems bus sunku“, - žurnalistams komentavo K.Rovanpera.

K.Rovanpera taps čempionu jei:

  • Laimės ralyje ir „powerstage“ ruože, o E.Evansas nepelnys daugiau nei trijų taškų.
  • Laimės ralyje, bus antras „powerstage“ ruože ir E.Evansas nepelnys daugiau nei 2 taškų.
  • Laimės ralyje, bus trečias „powerstage“ ruože ir E.Evansas nepelnys daugiau nei 1 taško.
  • Laimės ralyje, bus ketvirtas „powerstage“ ruože ir E.Evansas nepelnys taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius