Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Komisarai uždegė žalią šviesą „Deigas-Constra Racing Team“ komandos startui Maroko ralyje

Ketvirtadienį Maroko ralio dalyvių laukė formalumų diena. Jie turėjo atlikti administracinės komisijos procedūras, o po to pristatyti savo techniką techniniams komisarams. Tik gavus jų leidimą leidžiama startuoti varžybose, kurios turi Pasaulio ralio reido čempionato etapo statusą. Šias procedūras šiandien atliko ir sunkvežimių įskaitoje lenktyniausianti lietuvių „Deigas-Constra Racing Team“ komanda, rašoma pranešime.
„Deigas-Constra Racing Team“
„Deigas-Constra Racing Team“ / Komandos nuotr.

Vaidoto Paškevičiaus, Slavomir Volkov ir Gyčio Gaspariūno trijulė į Maroką atvyko ruoštis artėjančių metų Dakaro raliui. Pagrindinė komandos užduotis – koviniu režimu išmėginti kardinalių atnaujinimų sulaukusį sunkvežimį „Tatra“, kuris nuomojamas iš čekų komandos ir šiemet turi automatinę pavarų dėžę, naujus amortizatorius ir dar keletą svarbių pakeitimų.

Lietuviai su sunkvežimiu jau turėjo progą susipažinti per šią savaitę Maroke vykusius testus, bet kaip sako ekipažo vairuotojas Vaidotas Paškevičius, viskas paaiškės prasidėjus varžyboms.

Iki varžybų starto visos komandos turėjo įveikti adiminstracinės ir techninės komisijos procedūras. Administracinės komisijos metu buvo patikrinti visi startui reikalingi dokumentai, licencijos, draudimai. Po to lietuvių sunkvežimis atsidūrė techninių komisarų rankose, kurie įvertino „Tatra“ atitikimą techniniams reikalavimams, patikrino saugumo įrangos, ekipiruotės galiojimą.

„Formalumus susitvarkėme greitai, tai galima sakyti, kad mums uždegta žalia šviesa ir galime ramiai laukti starto. Viskas pavyko sklandžiai“, – sakė Vaidotas Paškevičius.

Penktadienį Maroko ralio dalyvių lauks prologo greičio ruožas. Nuo bivako iki jo starto trijulė turės nuvažiuoti apie šimtą kilometrų. Paties prologo ilgis – kiek mažiau nei dvidešimt kilometrų.

„Nors greičio ruožas trumpas, tačiau baiminamės, kad gali tekti lenkti lėtesnius varžovus. Tokiu atveju gautume daug dulkių. Nuotaikos prieš startą geros, laukiame rytojaus. Turėsime šiandien laisvo laiko, tai dar keliausime į miestą pasižiūrėti, koks tas Marokas, nes vėliau jau nebebus kada“, – sakė Vaidotas Paškevičius.

Daugiau naujienų apie „Deigas-Constra Racing Team“ ekipos dalyvavimą Maroko ralyje ir pasiruošimą Dakarui galite rasti komandos „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius