Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Vettelis dėl savo šalmo sulaukė protestų, tačiau Ukrainos vėliava liko

Sebastianas Vettelis buvo pirmasis „Formulės 1“ pilotas, griežtai pasisakęs prieš Rusijos agresiją Ukrainoje. Be to, jis buvo pirmasis, dar prieš įvedant FIA sankcijas, pareiškęs, kad Rusijos GP Sočyje tikrai nedalyvaus.
Sebastiano Vettelio šalmas
Sebastiano Vettelio šalmas / 15min koliažas

Jam antrino ir kiti pilotai. Žinoma, Rusijos atstovas Nikita Mazepinas buvo kitokios nuomonės ir siūlė „nepainioti sporto su politika“.

Tačiau, FIA paskelbus apribojimus Rusijos ir Baltarusijos pilotams, o F1 organizatoriams nutraukus sutartį su Rusijos GP rengėjais, aistros, regis aprimo.

Tiesa, „Haas“ komanda atsisveikino su pačiu „Uralkali“ finansuojamu Rusijos pilotu Nikita Mazepinu. Jis ir jo tėtis Dmitrijus Mazepinas įtraukti į sąrašą asmenų, kuriems ES pritaikė sankcijas.

S.Vettelio šalmas patinka ne visiems

Tačiau S.Vettelis pusiaukelėje nesustoja. Jo pasisakymus apie karą Ukrainoje ir požiūrį į V.Putiną rasite čia. O didžiausia naujiena – vokiečio šalmas, padabintas Ukrainos vėliava.

Ant vieno jo šono plasnoja taikos balandis. Ant kito – užrašas STOP WAR su saulėgrąža.

Šią savaitę, prasidėjus bandymams Bahreine, FIA sulaukė Kipro automobilių sporto federacijos protesto. Tiesa, ne dėl Ukrainos vėliavos, o kitų, mažesnių, pavaizduotų šalmo apatinėje dalyje.

Pasirodo, S.Vettelis šalmą papuošė ir Šiaurės Kipro Turkijos respublikos vėliava. Ši ginčytina teritorija buvo aneksuota Turkijos šiauriniame Kipre 1983 m. Jos tapatybę pripažįsta tik Turkija.

F1 jau anksčiau yra kilę politinių skandalų dėl šios respublikos simbolikos. 2006 m. ant Turkijos GP podiumo Felipei Massai apdovanojimą įteikė Mehmetas Ali Talatas, kuris buvo pristatytas kaip šios ginčijamos teritorijos prezidentas. Kipro vyriausybė paskelbė protestą, o FIA skyrė lenktynių organizatoriams 2,66 mln. svarų sterlingų baudą.

„Aston Martin“, kuriai atstovauja S.Vettelis, pareiškė, kad ši vėliava nuo šalmo jau pašalinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius