Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

Į čempionatą – išskirtiniu automobiliu

Keturi kauniečiai – Mindaugas Žiedelis, Vaidotas Stankevičius, Edvinas Urnavičius ir Agnius Grigaitis – sekmadienį ryte iškeliavo į Lenkiją, kur pirmadienį prasideda Europos vyrų krepšinio čempionatas.
traukiančiu BMW į Lenkiją išvykę kauniečiai turės pastiprinimą – kartu su jais dar vienu, ne tokiu spalvingu, automobiliu vyksta dar keturi draugai.
Dėmesį traukiančiu BMW į Lenkiją išvykę kauniečiai turės pastiprinimą – kartu su jais dar vienu, ne tokiu spalvingu automobiliu vyksta dar keturi draugai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Beveik porą metų planuotą kelionę vyrai įveiks akį traukiančiu automobiliu – trispalve „tatuiruote“ padengtu BMW. „Kai prieš porą metų paaiškėjo, kad krepšinio čempionatas bus Lenkijoje, nutarėme, jog geresnės progos nebus – reikia važiuoti. Iš karto žinojome, kad vešimės daug lietuviškos atributikos: automobiliams skirtų vėliavėlių, standartinę trispalvę, marškinėlių.

Tačiau norėjosi kažko daugiau. Visgi pirmą kartą vykstame sirgti už savo rinktinę į kitą šalį, – pasakojo M.Žiedelis. – Apklijuoti vieno mūsų automobilį trijų spalvų lipdukais sugalvojome, kai pamatėme sportinių automobilių „tiuningus“. Tokiam tikslui paaukoti savo automobilį nutarė Vaidotas. Kai apsisprendėme, ko norime, tereikėjo susirasti specialistus, kurie tai padarytų“.

Tokių specialistų ilgai ir toli ieškoti nereikėjo. Kauniečių automobilius puošiantis meistras patarė, kokių medžiagų reikės, ir gavęs jas ėmėsi darbo. „Mes manėme, kad automobilio „tatuiravimas“ užtruks kokią valandą, bet prireikė net septynių, kol jis visas gražiai buvo apklijuotas trijų spalvų – geltonos, žalios ir raudonos – lipdukais. Kai ką automobilyje teko net paardyti, kad lipdukas gražiai užsiklijuotų“, – pasakojo M.Žiedelis.

„Tatuiruotas“ bus neilgai

Pasak pašnekovo, automobilio paruošimas kainavo maždaug 350 Lt. Į Lenkiją traukianti vyriška kompanija ten ketina praleisti tik kelias dienas – bilietus iš anksto įsigijo į pirmąsias tris rungtynes, kuriose žais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. „Tačiau, jei komanda žais taip gerai, kaip kad buvo paskutinėse varžybose su ispanais, gali tekti ilgiau pasilikti. Nors to labai nenorėtų mūsų draugės ir žmonos“, – juokėsi M.Žiedelis.

Kauniečių teigimu, automobilis bus papuoštas tautine simbolika, kol baigsis Europos vyrų krepšinio čempionatas. Mašiną eksperimentui paaukojęs V.Stankevičius jau pasidomėjo ir spalvingos „tatuiruotės“ panaikinimo kainomis: „Tas pats specialistas, kuris užklijavo lipdukus, juos ir nulups. Mums sakė, kad nuklijuoti juos nebus sudėtinga“. Tačiau kauniečiai neatmetė galimybės kurio nors mašiną taip papuošti ir vėliau, pavyzdžiui, per 2011 metais Lietuvoje vyksiantį krepšinio čempionatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius